Πιο εύκολα ταρτάκια μπουκίτσες από σπίτι δεν γίνονται!
Είπαμε, αποφεύγω τα γλυκά, αλλά όλο και θέλω να προσφέρω μια γλυκιά μπουκίτσα στους καλεσμένους μου μετά από ένα δείπνο! Χρειάζεται κάτι μικρό, ιδιαίτερο, που να αλλάζει την γεύση, χωρίς να βαραίνει άλλο το στομάχι!
Τι έκανα? Έφτιαξα μια πατ μπριζέ λίγο γλυκιά έφτιαξα μικρά ταρτάκια, τα γέμισα με lemon curd, τα στόλισα και έτοιμα. Την συνταγή?
ταρτάκια-μπουκίτσες λεμονιού από σπίτι...
Για την βάση
100γρ κρύο βούτυρο, σε κομματάκια
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
60γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό (από το ψυγείο)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
Γέμιση και στόλισμα
1 βαζάκι lemon curd των 300γρ
φρουτάκια
Έβαλα το αλεύρι, την άχνη, το αλάτι και το ξύσμα στον επεξεργαστή τροφίμων και τα ανάμιξα. Πρόσθεσα τα κομματάκια του βουτύρου και τα ανακάτεψα μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Πρόσθεσα το αυγό και το νερό και χτύπησα ελαφρά να γίνει μια ζύμη. Έβγαλα την ζύμη από τον επεξεργαστή, σχημάτισα μια μπάλα, την πίεσα να γίνει σαν δίσκος και την έβαλα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Άνοιξα χοντρό φύλλο με τον πλάστη (3 χιλιοστά περίπου) και έκοψα δίσκους με κουπ πατ διαμέτρου περίπου 6,5 εκ. Τοποθέτησα την ζύμη σε φορμάκια για mini muffins (αυτά που χωρούν 1 κουταλιά της σούπας υγρό) στο εσωτερικό έβαλα χαρτάκια και τα γέμισα με μπίλιες για τάρτες (ή φασόλια ή ρύζι). Προσοχή: Μη παραλείψετε αυτή τη διαδικασία, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα γίνει σαν μπισκότο, όχι σαν βάση ταρτούλας! Την έχω πατήσει...
Έψησα τα ταρτάκια για 16 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έβγαλα τις μπίλιες και τα χαρτάκια και συνέχισα το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
Γέμισα τα ταρτάκια με έτοιμη Lemon Curd. Αν δεν θέλετε την έτοιμη λύση ετοιμάστε την ωραιότατη κρέμα λεμονιού της Martha Stewart!
Στόλισα τις μικρές τάρτες με φρούτα (έβαλα φράουλες και Gooseberries) και ξύσμα λεμονιού!
Με την ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε περίπου 30 ταρτάκια. Μπορούμε αν θέλουμε, να μην τα φτιάξουμε όλα μαζί!
Ψήνουμε πχ 12 και διατηρούμε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η στιγμή να τα χαρούμε φρεσκοψημένα!
Για να φαίνονται σπιτικά δεν προσπαθώ να τα κάνω πολύ "επαγγελματικά". Νομίζω ότι βάσεις αν μοιάζουν σπιτικές είναι πιο λαχταριστές! Η υπερβολική τελειότητα παραπέμπει σε έτοιμα...
Βέβαια μπορούμε να κάνομε χιλιάδες παραλλαγές! Με διαφορετική κρέμα, χωρίς φρούτα, με άλλα φρούτα, μαρέγκα, ζελέ κλπ κλπ!
Είναι υπέροχα! Δοκιμάστε τα!
Α πολύ όμορφα και σκίζουν και οι φωτογραφίες! Η ομορφιά είναι στις ατέλειες πιστεύω και όχι στην ομοιομορφία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ! Συμφωνούμε σε όσα γράφεις για την αισθητική! Η βιομηχανική αισθητική μας κούρασε!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
Eγώ για να ικανοποιηθώ θέλω όλο το δίσκο με τις μπουκίτσες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα Λίλα μου σαν να έχεις δίκιο!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Τέλειαααααααααα!!!! Φανταστικές φωτογραφίες, Αγγελική μου μπράβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Έρη μου σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΦιλάκια και από μένα!
Αγγελική μου είναι τέλειες οι λεμονομπουκίτσες σου, όσο για τις φωτογραφίες τι να πω;;Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Χαίρομαι που σου άρεσαν Ελένη μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Υπέροχα Αγγελική μου! Και οι φωτογραφίες καλοκαιρινές, φωτεινές και πανέμορφες! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήJenny μου, κάθε φορά "ψαρεύω" το σχόλιό σου από το κάδο των ανεπιθύμητων, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα στέλνει ο μπλόγκερ...
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ! Μόνο που οι φωτογραφίες μου είναι χειμωνιάτικες! Μη ξεχνάς ότι είμαι στο νότιο ημισφαίριο! Απλά,το φως της Αφρικής είναι μαγικό, ανεξαρτήτως εποχής!!!!
Πολλά φιλάκια!
Αγγελική είναι υπέροχα! Αλλά και οι φωτογραφίες σου καλύτερες από κάθε άλλη φορά! Πες μου κι εμένα τι να κάνω που είμαι ανεπίδεκτη :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαγγελιώ μου σ ευχαριστώ! Οι φωτογραφίες σου είναι μια χαρά! Σιγά μην είσαι ανεπίδεκτη!
ΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααααααα
Τραβήξου Λίλα, θέλω και εγώ το δίσκο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα Αγγελική μου, έτσι όπως τα βλέπω και τέτοια ώρα μάλιστα κάτι μου'ρχεται ...παλι στα κουταλιού θα ξεσπάσω! χαχχαχααχα! Φιλιά πολλά!
χαχαχα! Έφη μου με έκανες και γέλασα, έτσι που γράφεις, τις δύσκολες τούτες ώρες...
ΔιαγραφήΦιλάκια χαχαχα
Αγγελική μου,ξαναδοκίμασα μικρά ταρτάκια σου, αλλά όχι μ' αυτή τη ζύμη. Οπότε, αυτή θα δοκιμαστεί λίαν προσεχώς και γεια στα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μάρθα μου! Τα ταρτάκια μπορούν να γίνουν ακόμα και με σφολιάτα ή και με φύλλο κρούστας!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια
μου φαινονται πολυ ωραια και θα τα δοκιμασω σιγουρα. μια ερωτηση μονο. οταν τα τα φτιαξω, αγεμιστα πως μπορουν να διατηρηθουν? τα βαζω σε καποιο ταπερ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Μπορείς να τα διατηρήσεις σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς. Εξαρτάται η καλή διατήρησή τους από την υγρασία που έχει η ατμόσφαιρα στην περιοχή που ζεις. Όσο πιο ξηρή τόσο καλύτερο.
ΔιαγραφήΣε κάθε περίπτωση προτιμώ τα φρεσκοψημένα. Γιαυτό τα κρατάω στην κατάψυξη και τα ψήνω την τελευταία στιγμή.
έχω κολλήσει με τις φωτογραφίες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδε στέλνεις μερικά.....
Στο email σου Πέπη μου? Ευχαρίστως!
ΔιαγραφήΦιλάκια
μπα...μου φαίνετε θα διακτινιστώ στο δροσερό Σάντον!!!!!
ΔιαγραφήΚόπιασε! Σε περιμένω!
Διαγραφήλατρευω τα ταρτακια λεμονι, οτι καλυτερο για να τελειωσεις ενα γευμα!οι φωτογραφιες σου υπεροχες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ! Συμφωνούμε!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Αχ βρε Αγγελικούλα! Άμα θέλεις είσαι μια γλυκύτατη καταστροφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαζεύω τις φωτογραφίες σου και θέλω να απλώσω το χεράκι μου και να πάρω κι εγώ μια μπουκίτσα!
Πόσο τέλειες πρέπει να έγιναν με την υπέροχη λεμονάτη κρέμα τους και τα απίθανα φρουτάκια να τα στολίζουν;
Εύγε!
Φιλιά πολλά!
Άσε Ερμιόνη μου! Σκέφτομαι καταστροφικά... Όλο λέω να μη φτιάχνω γλυκά και όλο κάνω ζαβολιές...
ΔιαγραφήΦιλάκια
Υπέροχη ιδέα, εύκολη εκτέλεση, θεαματικό αποτέλεσμα, και από γεύση...είμαι σίγουρη ότι θα είναι θεϊκή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε καλή μου ! Σίγουρα θα το δοκιμάσω μιά απ'αυτές τις ημέρες.
Φιλιά από την καυτή Αθήνα !!!!!
Καλώς την! Marie Anne περιμένω εντυπώσεις! Είναι τόσο εύκολα, εύγευστα και εμφανίσιμα που είμαι σίγουρη ότι θα τα ευχαριστηθείς!
ΔιαγραφήΦιλάκια από το δροσερό Σάντον!
Φαίνονται πραγματικά ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ και ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ....ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά Έλενα! Είναι πολύ καλά νομίζω!
ΔιαγραφήΤο Λονδίνο φέτος με έκανε να αγαπήσω και θα έλεγα να ποροθώ με όλα τα λεμονογλυκά...έχω εθιστεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε Σοφάκι μου, οι Αγγλοσάξονες συνοδεύουν το τσάι τους με τρομερά λεμονογλυκάκια... Τέτοια βλέπω και εμπνέομαι!
ΔιαγραφήΏραίο γλυκάκι Αγγελική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα ταρτάκια πολύ μου αρέσουν. Για ευκολία εγώ τα κάνω με ετοιμη ζύμη.
Φρέσκα φρουτάκια και μαρμελάδα.
Ωραία η ιδέα με τη lemoncurd. Πεντανόστιμα
Φιλιά
Έχεις δίκιο Μάριον! Με έτοιμη ζύμη είναι ακόμα πιο εύκολα:)
ΔιαγραφήΦιλάκιααααααααα
Τελεια φαινοντε
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρεσουν πολυ τα ταρτακια θα παρω ενα αυτο με την φραουλα...
Ωωωωωω τι τέλεια που δείχνουν!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ όμορφα τα ταρτάκια σου, συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι και στην γεύση θα είναι εξίσου ωραία, μπράβο!