Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Madikwe Game Reserve

Το Madikwe Game Reserve έχει υπέροχα ζώα! Θέλω να δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, χωρίς πολλά λόγια! Συναντήσαμε πολλά λιοντάρια. Σε κάθε βόλτα είχαμε την ευκαιρία να τα τραβήξουμε όσες φωτογραφίες θέλαμε!
Μη σας τρομάζουν οι εκφράσεις τους! Απλά χασμουριόνται...
Πιο διψασμένο λιοντάρι δεν έχω δει! Έπινε νερό με τις ώρες...
Αυτό είναι μικρό αρσενικό λιοντάρι. Καθόταν μαζί με το αδελφάκι του και περίμεναν την μητέρα τους να φέρει να φάνε...
Τα μικρά λιοντάρια δεν ξέρουν να κυνηγούν. Το λιονταράκι αυτό (όπως και άλλα δυο αδέλφια του που δεν φαίνονται στην φωτογραφία) παρακολουθούσαν από μακριά κοπάδια από αντιλόπες και γκνου, αλλά δεν τολμούσαν να επιτεθούν! Φερμάριζαν όμως σαν γάτες και μούγκριζαν παραπονεμένα...
Αυτό που δεν είχα ξαναδεί με λιοντάρι (αλλά το έχει δει με γάτο) είναι το "μαρκάρισμα" της περιοχής τους! Ανοίξτε την παρακάτω εικόνα να το δείτε!
Που να τολμήσει να πλησιάσει άλλο ζώο στην περιοχή που ελέγχει....
Εμείς κάπως έτσι πλησιάζουμε! Όχι βέβαια στο σκαμνάκι έξω από το όχημα...
Η συγκεκριμένη αγέλη είχε 10 μέλη! Τα περισσότερα μωρά...
Το πάρκο έχει πολλούς ελέφαντες. Όπως είναι γνωστό είναι τα μεγαλύτερα χερσαία ζώα. Ένας ενήλικος ελέφαντας για να τραφεί χρειάζεται 180-250κιλά χορτάρι την ημέρα! Όπου υπάρχουν λοιπόν ελέφαντες καταστρέφουν τα πάντα! Ότι δεν τρώνε το σπάνε! Όταν υπάρχουν ελέφαντες, απαιτείται γύρω στο πάρκο να υπάρχει ισχυρό ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα, γιατί προσπαθούν να φύγουν και αν το καταφέρουν καταστρέφουν την γύρω γεωργική περιοχή!
Είναι ιδιαίτερα ευφυή ζώα! Έχουν πολύ καλή μνήμη και αναπτύσσουν συμπεριφορές που δείχνουν ότι έχουν συναισθήματα (εκφράζουν θλίψη, πένθος)! Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η κοινωνική δομή τους, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θέλει μεγάλη ανάλυση....
Για τις ζέβρες τα έχουμε πει εδώ Δείτε τις τι ωραίες που είναι!
Υπάρχουν όμως και άσχημα ζώα στο πάρκο! Η ύαινα είναι ένα από αυτά...
Όπως και άτυχα ζώα σαν την καμηλοπάρδαλη, που την σκότωσαν λιοντάρια και την αποτελειώνει η ύαινα!
Τα λιοντάρια μάχονται με τις τσίτα για να μη μοιράζονται το φαΐ! Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε το τελευταίο αρσενικό τσίτα του πάρκου! Όλα τα άλλα τα εξόντωσαν τα λιοντάρια!
Η φωτογράφηση του ήταν πολύ δύσκολη! Είδαμε μια αγέλη ιμπάλα να τρέχουν σαν τρελά και να "βελάζουν". Τα κυνηγούσε το τσίτα! Όταν πλησιάσαμε, το τσίτα είχε σκοτώσει ένα μικρό ιμπάλα και είχε χωθεί σε θάμνους (γιαυτό δεν μπορούσαμε να το φωτογραφίσουμε γιατί υπήρχαν κλαριά γύρω του). Δίπλα του ήταν το σκοτωμένο ιμπάλα. Το τσίτα ήταν τόσο λαχανιασμένο και κουρασμένο από το τρέξιμο, που είχε σωριαστεί κάτω και βαριανάσαινε, σαν να είχε χρόνια πνευμονοπάθεια! Δεν μπορούσε να φάει και ήταν εντελώς εκτεθειμένο! Η οδηγός μας είπε ότι χρειάζεται μισή ώρα για να συνέλθουν από την κούραση του κυνηγιού! Αν υπάρχει εκεί γύρω μεγάλο τσακάλι ή ύαινα του κλέβουν την τροφή! Και το τσίτα μένει νηστικό... Δεν το πίστευα ότι αυτό το τόσο γρήγορα ζώο, μπορεί να γίνει τόσο αδύναμο!
Στην παραπάνω φωτογραφία είναι δυο αρσενικά springbok. Είναι είδος γαζέλας πολύ διαδεδομένο στην Ν Αφρική. Μοιάζουν αρκετά με impala. Εγώ τα μπερδεύω (ξεχωρίζουν αν τα κοιτάς από πίσω, γιατί τα impala έχουν μαύρες γραμμές που σχηματίζουν ένα M. Γιαυτό τα λένε στα αστεία mcdonald…)!
Από το πάρκο δεν λείπουν τα όρνια (vulture)
Υπάρχουν και τα δυο είδη ρινόκερων! Οι ρινόκεροι στις φωτογραφίες αυτές είναι μαύροι.
Το βλέπετε το μωρό τους? Ο μπαμπάς είναι πολύ μεγαλύτερος από την σύντροφό του! Και επειδή είχαν το μωρό ήταν πολύ νευρικοί! Ρινόκεροι έχουν οξεία ακοή και όσφρηση, αλλά κακή όραση! Εδώ, στην επόμενη φωτογραφία, έχουμε άσπρο ρινόκερο! Δεν του φαίνεται... Έχει και τόση λάσπη πάνω του...
Η ονομασία τους δεν έχει να κάνει με το χρώμα! Ίδιο χρώμα έχουν και οι δυο! Ξεχωρίζουν από το σχήμα της μουσούδας τους και από τις περιοχές που ζουν! Ο λευκός έχει πλατύ στόμα για να βόσκει στα λιβάδια που ζει, ενώ ο μαύρος πιο τριγωνικό και ζει και τρέφεται σε περιοχές με θάμνους.
Η καμηλοπάρδαλη άρεσε στην Artanis, βάζω λοιπόν και άλλη φωτογραφία! Στο λαιμό της διακρίνονται πουλιά, που την καθαρίζουν από τα παράσιτα!
Μωρό τσακάλι δεν είχα ξαναδεί! Τα τσακάλια είναι πολύ όμορφα ζώα. Πάντα είναι σε ζευγάρια! Αυτή τη φορά συναντήσαμε την μαμά με δυο μωρά!
Εδώ έχουμε ένα αρσενικό waterbuck, μια πανέμορφη αντιλόπη, που συνηθίζει να ζει κοντά σε νερό. Τα κέρατά του ξεπερνούν τα 70 εκατοστά. Το κρέας του δεν τρώγεται γιατί έχει κάποιους αδένες που αφήνουν άσχημη μυρωδιά όταν το σκοτώνουν... Δεν χρειάζεται να σας πω ότι δεν θα μπορούσα έτσι και αλλιώς να φάω τέτοιο ζώο!
Και μια και σχεδόν καλύψαμε το ζωικό βασίλειο δείτε και ένα λουλούδι. Μοιάζει με γαζία αλλά με σημαντικές διαφορές!
Εκτός από το λουλούδι, μήπως είδατε τα αγκάθια που έχει το φυτό για προστασία? Οι ακακίες είναι τόσο καλά προστατευμένες που μόνο από τις καμηλοπαρδάλεις κινδυνεύουν!
Σας παρουσίασα τις πιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από την εκδρομή στο Madikwe. Έχουμε έρθει και άλλη φορά στο πάρκο. Την πρώτη φορά ήταν χειμώνας! Η εικόνα του πάρκου και των ζώων ήταν διαφορετική. Αυτά όμως μπορώ να σας τα δείξω άλλη φορά!

44 σχόλια:

 1. Αγγελική μου, μπορώ να πω ότι ταξίδεψα και ήμουν μαζί σου!

  Πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγγελική,
  την φωτογραφία με την λίνα (καμηλοπαρδαλίνα) στο ηλιοβασίλεμα να μας την δώσεις να την κάνουμε poster!
  Είναι πολύ καλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να είσαι καλά Αγγελική μου που έχεις την καλοσύνη και μας μεταφέρεις νοερά σε αυτή την ομορφιά! Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου και τα ...καδραρίσματα σου!!!
  Την καλησπέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πηνελόπη αν σας αρέσουν οι… λίνες, να σου την δώσω! Και η σημερινή είναι η καλύτερη μεταξύ των δυο! Γύρισε το κεφάλι της άλλαξε και το φως...

  Navarino σε ευχαριστώ! Κάθε φορά που πηγαίνουμε για φωτογραφίες γυρίζουμε με 1.000-1.500 "κομμάτια". Οπότε έχουμε περιθώριο για επιλογή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να μην σε κουράζω με κοπλιμέντα... ειμαι ξετρελαμένη με τις φωτογραφίες, και όλη την περιγραφή.
  Η κόρη μου έχει μερικές ερωτήσεις αν και ησουν τόσο περιγραφική που τα περισότερα τα κατάλαβε..
  1)Πως τον λένε τον ελέφαντα στο όνομα?? Πως τον φωνάζουνε οι φίλοι του??
  2) Η μαμά του μετά το λιοντάρι που κατούρησε το δέντρο το έβαλε στην γωνία για τα άτακτα παιδιά??
  3)Και δηλαδή αφού βγάζεις από τόσο μακριά τις φωτογραφίες και δεν μιλάς να μην σε ακούσουνε τα λιοντάρια αν είναι ήσυχη μπορεί να έρθει και αυτή το καλοκαίρι ένα σαββατοκύριακο??
  4)Αν δεν σε πειράζει θέλει να πάρει μαζί και την αδερφή της??
  χαχαχαχα ααα εσυ το ζήτησες?? χαχαχαχαχαχαχα το παιδί μου έχει ενθουσιαστεί μαζί σου.. Περιμένει με αγωνία της επόμενη ανάρτηση.. Της είπα πως αυτές τις φωτογραφίες τις έβγαλες για αυτήν και πέταξε απο την χαρά της.... Φεύγω γιατί πρέπει να της δείξω στην υδρόγειο σφαίρα που γίνονται όλα αυτά που είδε... φιλιά πολλά καλό μου και σε ευχαριστούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καταπληκτικές φωτογραφίες! Φαντάζομαι πόσο έντονη θα ήταν η εμπειρία αυτής της εκδρομής. Υπέροχες σκηνές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτή και αν είναι εκδρομή. Τα βλέπεις όλα. Είναι τέλεια.....φανταστικά.
  Να' σαι καλά Αγγελική.
  Φιλιά,
  καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όπως πάντα εκπληκτική με τις φωτογραφίες σου μας ταξίδεψες και με τις περιγραφές σου μας έκανες πλουσιότερους σε γνώσεις.
  Σε ευχαριστούμε οικογενειακώς, και εύχομαι καλές εκδρομές πάντα!!
  Φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εντυπωσιασμένη.
  Το λιοντάρι ΤΩΡΑ πρόσεξα τι κάνει για να μαρκάρει την περιοχή!!!
  Η φωτο με την καμηλοπάρδαλη εκπληκτική.
  Το λουλούδι και η αντιλόπη κουκλιά!
  Οι ριγεδούλες, τι να πώ; Τις λατρεύω!
  Τελευταίο σχόλιο. Excuse me. Το αυτοκίνητο με το οποίο περιφέρεστε, είναι ανοιχτό;;;; Δεν είναι επικίνδυνο;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγγελική μου υποκλίνομαι και ζηλεύω και θα ήθελα κι εγώ μια βόλτα!
  Το τραγούδι του Πλιάτσικα "θέλω ακόμα μια βόλτα" σου αφιερώνω για να μας πολλές ακόμα βόλτες!


  Θέλω ακόμα μια βόλτα
  έχουμε ζήσει τόσα μαζί..
  Θέλω ακόμα μια βόλτα
  στου Αιγαίου το γλυκό θαλασσί..

  Θέλω ακόμα μια βόλτα
  στη ζωή μας τα μεγάλα γιατι..
  Θέλω ακόμα μια βόλτα
  να κάνουμε μαζί..

  Θέλω ακόμα μια στροφή

  να χορέψουμε μαζί..
  Θέλω ακόμα ένα καφέ
  στο ξημέρωμα το μπλε..
  Θέλω ακόμα μια βόλτα
  έχουμε ζήσει τόσα μαζί..
  Θέλω ακόμα μια βόλτα
  να φεύγω μόνη, να γυρνάμε μαζί..
  Θέλω ακόμα μια βόλτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Aγγελική,εκπληκτικές φωτογραφίες και πληροφορίες!
  Τα λιοντάρια πανέμορφα,η καμηλοπάρδαλη και οι ζέβρες-καλέ μου άρεσε και το τσακάλι.
  Τι όμορφο λουλούδι!
  Δε φοβάστε με το ανοιχτό αυτοκίνητο;
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. πραγματι δεν εχω λογια, εχω μεινει με το στομα ανοιχτο.
  τωρα αυτο με το αυτοκινητο, οσο και να λες οτι δεν κινδινευεις εγω... δεν μπορω.
  σ ευχαριστουμε οικογενειακος!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τι ωραία! Πάλι μας έκανες να ταξιδέψουμε μαζί σου! Πως θα ήθελα να ήμουν και εγώ στο αυτοκίνητο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αγγελικη μου τι να σχολιασω;Ειναι ολα τοσο περιγραφικα δωσμενα που νομιζα στο τελος οτι επιστρεφω απο το παρκο που ειχα παει εκδρομη.Φανταζομαι τι ωραια εμπειρια ειναι για καποιον να παει εκει.Ευχαριστω καλη μου για οσα μοιραζεσαι παντα μαζι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Καλημέρα Νίκη μου! Και εγώ είμαι ξετρελαμένη με την αντίδραση της κορούλας σου! Να την χαίρεσαι!
  Έχουμε και λέμε:
  1. Όλοι οι Ελέφαντες στα πάρκα έχουν ονόματα! Τους βαφτίζουν οι άνθρωποι του πάρκου που τους παρακολουθούν! Ο μεγαλύτερος ελέφαντας του πάρκου λέγεται Hapoor! Επειδή είναι μικρό το όνομά του δεν έχει υποκοριστικό! Τα ονόματα των άλλων δεν τα θυμάμαι! Ζητώ συγνώμη! Την επόμενη φορά θα κρατώ μπλοκάκι για σημειώσεις!
  2. Η μαμά του λιονταριού είναι περιφανή για τον γιο της! Είναι ο Βασιλιάς της ζούγκλας! Και του δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές! Στον κόσμο των ζώων δείχνουν ότι είσαι βασιλιάς!
  3. Και βέβαια μπορεί να έρθει και αυτή και η αδελφή της! Μόνο που το καλοκαίρι στην Ν Αφρική είναι τώρα! Ο Δεκέμβριος είναι όπως ο Αύγουστος στην Ελλάδα!
  Θα ήθελα να μου πει συνθηματικά πώς να την λέω, για να της αφιερώσω την επόμενη φωτογραφία! Άντε, ας μου πει και ένα όνομα για την αδελφή της να το ξέρω!
  Φιλιά και από μένα! Και εγώ σας ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλημέρα Χουανίτα!
  Σε ευχαριστώ! Με την ερώτησή σου με προβλημάτισες…
  Συνειδητοποίησα ότι έχω αρχίσει να συνηθίζω στην Ν Αφρική. Ίσως, επειδή χρειάζεται να κρατάω σταθερά την κάμερα, να σκέφτομαι ταχύτητες, διαφράγματα, κάδρα, για να έχω φωτογραφίες και μάλιστα όχι κουνημένες φωτογραφίες, ελέγχω τις έντονες αντιδράσεις μου. Στις πρώτες εκδρομές δεν προλάβαινα να φωτογραφίσω, γιατί τα έχανα! Σε λίγο θα βλέπω λιοντάρι και θα λέω: «Πάλι…» ή «Είναι ανοιχτόχρωμο, δεν μου αρέσει»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καλημέρα Λίνα!
  Πραγματικά στο Madikwe τα βλέπεις όλα! Σε άλλα πάρκα μπορεί να μη δεις τίποτα, ή ελάχιστα ζώα! Μας έχει συμβεί σε άλλο πάρκο, να γυρνάμε 2 ώρες και να δούμε 2 ρινόκερους! Ή να γυρνάς ώρες να μην έχεις δει τίποτα και το τελευταίο ημίωρο να δεις μια αγέλη 16 λιονταριών να επιτίθεται σε βούβαλους!
  Φιλάκια και από μένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ξανθή μου καλημέρα!
  Σας ευχαριστώ όλους!
  Έτοιμη για το μπαζάρ των δρόμων? Εύχομαι καλή επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Κική μου, καλημέρα!
  Κάλιω αργά! Το έχει κάνει μούσκεμα το φυτό! Τώρα το είδες? Εγώ σκεφτόμουν τους γάτους που για τέτοιες συμπεριφορές χάνουν για πάντα την δυνατότητα να διαιωνίσουν το είδος τους….
  Η καμηλοπάρδαλη στην 2η φωτογραφία είναι τέλεια. Θα την περάσω από photoshop να κάνω πιο δραματικό το αποτέλεσμα!
  Οι αντιλόπες είναι ωραιότατες… Μικρές, μεγάλες! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μικρά ελαφάκια μέχρι τεράστια! Τα αρσενικά κάνουν τεράστια άλματα. Τα μεγαλόσωμα περνούν πάνω από τα συρματοπλέγματα των πάρκων με άνεση καλού αθλητή! Βέβαια αν οδηγείς στον παράπλευρο δρόμο…. Τα έχεις δει όλα (αν προλάβεις)!
  Το αυτοκίνητο του πάρκου που τριγυρνούσαμε το έχω στο προηγούμενο ποστ. Δεν είναι αν δεν κάνεις χαζομάρες ή δεν είσαι άτυχος. Τα λιοντάρια τα καταλαβαίνουν σαν ένα ζώο μεγάλο που δεν τους αφορά. Αν βγάζεις έξω χέρια πόδια φωνάζεις κλπ Μπορεί να τα προκαλέσεις. Ένας ιδιοκτήτης πάρκου με λιοντάρια έπαθε κρίση επιληψίας, βγήκε από το αυτοκίνητο και τον καθάρισαν με συνοπτική διαδικασία….
  Ο πραγματικός κίνδυνος είναι οι ιπποπόταμοι και οι ελέφαντες.
  Όμως το να οδηγείς στην Ελληνική Εθνική οδό είναι χίλιες φορές πιο επικίνδυνο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Λίλα μου,
  Ευχαριστώ για το τραγουδάκι! Θα το τραγουδάω στις βόλτες!
  Καλημέρα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καλημέρα Ελένη
  Μα δεν είναι πολύ τρυφερή η κίνηση του μωρού ζέβρας που ακουμπά στην μαμά του? Τσακάλι έχω βγάλει σε άλλο πάρκο και θα σας το δείξω είναι σαν ωραίο σκυλί!
  Όχι δεν φοβάμαι καθόλου στο ανοικτό αυτοκίνητο! Η φύση με ηρεμεί! Στην πόλη φοβάμαι… Εδώ είναι ο κίνδυνος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλημέρα Ελευθερία μου
  Το έλεγα και στις άλλες φίλες: αλλού είναι ο κίνδυνος!
  Αν υπήρχε φόβος επίθεσης από τα λιοντάρια, λες μια τόσο προηγμένη χώρα να έβαζε ανθρώπους σε περιπέτειες?
  Φιλάκια σε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Big mama,, τώρα είναι η ευκαιρία με το ποδόσφαιρο! Έλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλημέρα Γιάννα
  Χαίρομαι που σου άρεσε! Είναι πολύ ωραία η φύση στην Ν Αφρική ή μάλλον στην υποσαχαρική Αφρική! Βλέπεις μοναδικές εικόνες!
  Αξίζει να έρθει κανείς εδώ! Εμείς έτσι γνωρίσαμε την χώρα με τουρισμό! Και μετά όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία ήρθαμε να ζήσουμε εδώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. πόσο όμορφη και ήρεμη μπορεί να είναι άγρια ζωή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ωχ ωχ ωχ..δεν τον γλυτώνει τον ευνουχισμό ο.. γατούλης μου!!
  Τι εκδρομή είναι αυτή, τι εξαιρετικές φωτογραφίες! Να είσαστε καλά και να επαναλάβετε τις εξορμήσεις!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Το καλό με τα πάρκα αυτά είναι ότι προσφέρουν στα ζώα και τον χώρο που χρειάζονται και στους ανθρώπους την ευκαιρία να τα δουν! Όλα τα βρίσκω όμορφα και την ύαινα ακόμα! Μου φαίνεται σαν ένας συνδυασμός σκύλου και γάτας, στη φάτσα τουλάχιστον! Είναι ενδιαφέρον!
  Καλό Σ/Κ και καλές βόλτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Vaggelis συμφωνώ απόλυτα! Κυρίως η παρουσία ένός ελέφαντα ή ενός μπάομπαπ σε κάνει να νοιώθεις ηρεμία και σεβασμό!

  Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! (Ωχ τον καημένο τον γατούλη...)

  Dark Chef τα ζώα αυτά δεν είναι δυνατό να κυκλοφορούν ελεύθερα! Δεν είναι σαν τα δικά μας (αρκούδες, λύκοι) που δεν δημιουργούν μεγάλα προβλήματα... Ότι και να μου πεις την ύαινα την θεωρώ ασχημούλα! Της τρέχουν και σάλια, είναι σαν φλοκάτη κακής ποιότητας... άσε χάλια! Ενδιαφέρουσα σίγουρα είναι! Τα δε μωρά της είναι κουκλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Απο τις φωτογραφιες που βλεπω πρεπει να σου πω οτι ειστε πολυ τυχεροι που ολα αυτα τα βλεπετε απο κοντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Δημιουργία μου, ναι είναι μεγάλη εμπειρία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Να εισαι παντα καλα να μας ταξιδευεις στα μερη που ζεις.Καλο βραδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Αγγελική μου τελειώσαμε με το μπαζάρ αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο blog
  Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Υπέροχες φωτό!!!
  Ευχαριστώ για την κλασάτη καμηλοπάρδαλη...(Δεν έχω δει ποτέ από κοντά...)
  Καλημέρα και καλή βδομάδα, σε φιλώωωωω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Δε μου λες κόρη όμορφη, ακόμα εκεί είσαι. Κι εφόσον είσαι και είμαι ήσυχο κορίτσι κι εγώ, μπορώ να έρθω ένα Σ/Κ με τα παιδάκια της Νίκης;
  Ξετρελαίνομαι με κάθε σου ανάρτηση. Ας είσαι καλά. Σκέψου ότι βλέπω διαβάζω και ακόμα τώρα που γράφω είμαι χαμογελαστή. Σ ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Η μεγάλη ειναι η Εύα και ειναι 4,5 ετών.. και η μικρή ειναι η Μαρία που ειναι 2,5... εμεις σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι με μας τετοιες στιγμές..
  Η Εύα εδωσε διαταγή να σε προσκαλέσω στο prive μας... στειλε μας το email σου... n.kavadatou (papaki) hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Μαγευτική ξενάγηση, πανέμορφες εικόνες.. Κόλλησα με τους ελέφαντες.. πάντα ήθελα να τους δω από κοντά, να τους γνωρίσω.. (Καλά, να μην παραπονιέμαι για τους γάτους που "μαρκάρουν" την περιοχή έξω από το σπίτι μου.. υπάρχουν και χειρότερα!!χεχε).. Ελπίζω νά'σαι καλά Αγγελική μου.. καλό ξημέρωμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Den uparxoun logia ... apisteuta owraies oi fwtografies sou.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Χρόνια πολλά Άγγελική μου...
  Καλές γιορτές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Αγγελική μου σε χάσαμε..:)) Ελπίζω όλα καλά.. Όμορφα Χριστούγεννα εύχομαι, χρόνια πολλά, πάντα με υγεία κι αγάπη!!! Καλές γιορτές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Αγγελική μου σου ευχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία!!!
  Πολλά φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Χρόνια Πολλα όπου και να σαι... αν και σε νιωθω κοντά... Ηρθες για τις γιορτές καλό μου... Χρόνια πολλα και να περάσεις σπουδαία... Η κόρες μου σου στέλνουν αγνά παιδικά φιλάκια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Αγγελική, καλημέρα.
  Βρέθηκα προ καιρού τυχαία στη σελίδα σου για την πατρίδα μου αλλά τώρα είχα το χρόνο να ξεφυλλίσω προσεκτικά και τις υπόλοιπες. Ενθουσιάστηκα και με τις φωτογραφίες και με την επιλογή των θεμάτων αλλά και με τον λιτό περιγραφικό τρόπο που παρουσιάζεις. Εύγε, κορίτσι μου.
  Στα διάφορα του διαδικτύου, είναι πολύ εύκολο να πελαγώσει κανείς και συχνά πνίγεται από μπλόγκερς που απλά βγάζουν τα εσώψυχά τους άγαρμπα και κακόηχα. Εσύ ανήκεις στα "άλλα". Σ΄εκείνα που ευχαρίστως θα σύστηνα. Άσε που δικαιώνεις την αντίληψη πως το "μακριά" γίνεται μιά σπιθαμή στο χάρτη. Με πρόλαβαν άλλοι φυσικά, αλλά το βραβείο τους με βρίσκει πέρα για πέρα σύμφωνη.

  Έψιλον

  ΑπάντησηΔιαγραφή