Προχθές ήμουν καλεσμένη σε ένα φιλικό σπίτι. Τι ωραιότερο να ετοιμάσω μια 12αδα ζουμερά mini cupcakes με απίστευτο άρωμα καφέ και να τα πάω σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί! Τα mini cupcakes είναι δυο μπουκίτσες όλο και όλο και είναι ωραία για να αλλάξει η γεύση στο τέλος του φαγητού, χωρίς να βαρύνεται επιπλέον το στομάχι! Είναι φανταστικά μαζί με έναν ωραίο καφέ espresso και ένα λικέρ, ένα porto, ή ένα γλυκό κρασί Late Ηarvest ! Όμως το κουτί που αγόρασα χωρούσε πολύ περισσότερα cupcakes έτσι χρειαζόμουν και δεύτερο είδος mini cupcakes!
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάτι στην κατεύθυνση του carrot cake. Και με την ευκαιρία να αξιοποιήσω τους 2 κρόκους που είχα περίσσευμα από τα κέικ της Βίκυ…
Υλικά για 12 mini cupcakes :
•2 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι, κοσκινισμένο
•50γρ. ζάχαρη άχνη
•30γρ pecans κομμένα στο multi food processor
•2 καρότα μέτρια, τριμμένα
•40 γρ βούτυρο λιωμένο
•1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
•1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα
•2 κρόκοι αυγού
•κανέλα, all spice
•λικέρ καρύδι
Έβαλα τα καρότα με λίγο νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και τα έβρασα για 1 λεπτό. Σούρωσα τα καρότα. Χτύπησα ελαφρά με πιρούνι τα αυγά με την ζάχαρη, πρόσθεσα το βούτυρο (που το είχα αφήσει να κρυώσει), το ξινόγαλα, το baking powder, την σόδα (που πρόσεξα να διαλυθεί καλά), τα μπαχαρικά και το αλεύρι να ενώσουν. Πρόσθεσα τα καρύδια pecans και τα καρότα.
Έβαλα την ζύμη σε 12 θήκες χάρτινες για mini cupcake τοποθετημένες σε φόρμα. Τις φορμίτσες πρέπει να τις βάλουμε σε φόρμα κυρίως για να μη χάσουν το σχήμα τους και να μεταφερθούν εύκολα στο φούρνο.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Όπως ήταν ζεστά περιέχυσα το καθένα με 1 κουταλιά του γλυκού λικέρ καρύδι. Τα άφησα σε σχάρα για λίγο να κρυώσουν. Και έτοιμα! Δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω τι όμορφα που ήταν όλα μαζί! Πήραν όμως τα καλύτερα σχόλια από τους φίλους που τα δοκίμασαν!