hot cross buns
Τα υλικά που χρειάστηκα είναι:
3/4 κούπας χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
3/4 κούπας σταφίδες (εγώ έβαλα ξηρά cranberries)
1/2 κουταλάκι Allspice
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
Το ξύσμα ενός λεμονιού
1 κρόκο και 2 κουταλάκια νερό
3/4 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα νερό
Έβαλα χλιαρό νερό, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, αλάτι, αυγό και το ασπράδι του αυγού, το αλεύρι και την μαγιά στον αρτοπαρασκευαστή και το έβαλα στο πρόγραμμα της ζύμης.
Αφού το άφησα να ζυμωθεί 5 λεπτά, έβαλα και τα αποξηραμένα φρούτα τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Άφησα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στον αρτοπαρασκευαστή .
Η ζύμη είχε φουσκώσει μέσα στον αρτοπαρασκευαστή και είχε γίνει πολύ αφράτη.
Προφανώς ο αρτοπαρασκευαστής δεν είναι απαραίτητος για την εκτέλεση της συνταγής! Μπορεί όποιος θέλει να ζυμώσει όλα τα υλικά με το χέρι και να τα αφήσει σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
3/4 κούπας σταφίδες (εγώ έβαλα ξηρά cranberries)
1/2 κουταλάκι Allspice
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανέλα
Το ξύσμα ενός λεμονιού
1 κρόκο και 2 κουταλάκια νερό
3/4 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα νερό
Έβαλα χλιαρό νερό, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, αλάτι, αυγό και το ασπράδι του αυγού, το αλεύρι και την μαγιά στον αρτοπαρασκευαστή και το έβαλα στο πρόγραμμα της ζύμης.
Αφού το άφησα να ζυμωθεί 5 λεπτά, έβαλα και τα αποξηραμένα φρούτα τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Άφησα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στον αρτοπαρασκευαστή .
Η ζύμη είχε φουσκώσει μέσα στον αρτοπαρασκευαστή και είχε γίνει πολύ αφράτη.
Προφανώς ο αρτοπαρασκευαστής δεν είναι απαραίτητος για την εκτέλεση της συνταγής! Μπορεί όποιος θέλει να ζυμώσει όλα τα υλικά με το χέρι και να τα αφήσει σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Πασπάλισα με αλεύρι ένα μπολ και έβαλα μέσα την ζύμη. Την πίεσα ελαφρά να ξεφουσκώσει και την χώρισα σε 12 ίσα μέρη και έπλασα μπαλάκια.
Τα τοποθέτησα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, σε απόσταση το ένα από το άλλο. Σκέπασα τα τσουρεκάκια με πετσέτα και τα άφησα, να φουσκώσουν άλλη μια φορά. Χρειάστηκε μισή ώρα για να ξαναφουσκώσουν!
Χτύπησα ελαφρά ένα κρόκο αυγού με λίγο νερό και πέρασα με το πινέλο τα τσουρεκάκια.
Ανακάτεψα αλεύρι και νερό και έφτιαξα μια ζύμη με την οποία έφτιαξα σταυρούς πάνω στα τσουρεκάκια με κορνέ.
Τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 17 λεπτά. Οι σταυροί δεν φαινόντουσαν καλά... Οπότε έβαλα ξανά στο κορνέ την πρόχειρη ζύμη με το αλεύρι και το νερό και έκανα για δεύτερη φορά σταυρούς πάνω στα τσουρεκάκια. Τα έβαλα ξανά στο φούρνο για 5 λεπτά. Και έτοιμα!
Τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 17 λεπτά. Οι σταυροί δεν φαινόντουσαν καλά... Οπότε έβαλα ξανά στο κορνέ την πρόχειρη ζύμη με το αλεύρι και το νερό και έκανα για δεύτερη φορά σταυρούς πάνω στα τσουρεκάκια. Τα έβαλα ξανά στο φούρνο για 5 λεπτά. Και έτοιμα!