Προχθές ήμουν καλεσμένη σε ένα φιλικό σπίτι. Τι ωραιότερο να ετοιμάσω μια 12αδα ζουμερά mini cupcakes με απίστευτο άρωμα καφέ και να τα πάω σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί! Τα mini cupcakes είναι δυο μπουκίτσες όλο και όλο και είναι ωραία για να αλλάξει η γεύση στο τέλος του φαγητού, χωρίς να βαρύνεται επιπλέον το στομάχι! Είναι φανταστικά μαζί με έναν ωραίο καφέ espresso και ένα λικέρ, ένα porto, ή ένα γλυκό κρασί Late Ηarvest ! Όμως το κουτί που αγόρασα χωρούσε πολύ περισσότερα cupcakes έτσι χρειαζόμουν και δεύτερο είδος mini cupcakes!
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάτι στην κατεύθυνση του carrot cake. Και με την ευκαιρία να αξιοποιήσω τους 2 κρόκους που είχα περίσσευμα από τα κέικ της Βίκυ… Mini Cupcakes με καρότο, pecans και λικέρ καρύδι
Υλικά για 12 mini cupcakes :
•2 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι, κοσκινισμένο
•50γρ. ζάχαρη άχνη
•30γρ pecans κομμένα στο multi food processor
•2 καρότα μέτρια, τριμμένα
•40 γρ βούτυρο λιωμένο
•1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
•1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα
•2 κρόκοι αυγού
•κανέλα, all spice
•λικέρ καρύδι
Έβαλα τα καρότα με λίγο νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και τα έβρασα για 1 λεπτό. Σούρωσα τα καρότα. Χτύπησα ελαφρά με πιρούνι τα αυγά με την ζάχαρη, πρόσθεσα το βούτυρο (που το είχα αφήσει να κρυώσει), το ξινόγαλα, το baking powder, την σόδα (που πρόσεξα να διαλυθεί καλά), τα μπαχαρικά και το αλεύρι να ενώσουν. Πρόσθεσα τα καρύδια pecans και τα καρότα.
Έβαλα την ζύμη σε 12 θήκες χάρτινες για mini cupcake τοποθετημένες σε φόρμα. Τις φορμίτσες πρέπει να τις βάλουμε σε φόρμα κυρίως για να μη χάσουν το σχήμα τους και να μεταφερθούν εύκολα στο φούρνο.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Όπως ήταν ζεστά περιέχυσα το καθένα με 1 κουταλιά του γλυκού λικέρ καρύδι. Τα άφησα σε σχάρα για λίγο να κρυώσουν. Και έτοιμα! Δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω τι όμορφα που ήταν όλα μαζί! Πήραν όμως τα καλύτερα σχόλια από τους φίλους που τα δοκίμασαν! Θέλω να ευχαριστήσω την Βίκυ για την ωραία συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας. Και την Κική για το αρωματικό λικέρ καρύδι!
Πωπωπω ξελιγώθηκαααααααα λέμεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδικά αυτή η φωτό που είναι μισοδαγκωμένοοοοοο ιιιιιιιιιι πάει λιποθυμώ χεχεχεχεχε
Πολλά πολλά φιλιά
Αγγελική θα ήθελα πολύ να ήμουνα καρτούν, να μπορούσα να μπαίνω μέσα από την οθόνη και να το δοκιμάσω. Φαίνεται τέλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Μεγάλη Εβδομάδα.
Φαίνονται τόσο μα τόσο ζουμερά και αφράτα!! Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ... γαργαλιστικά φαίνονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Asteri μου, καλημέρα! Με κάνεις να γελάω!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα φτιάχνονται τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν χρειάζεται... μετατροπέας για να τα δοκιμάσεις! Αρκεί να τελειώσει η νηστεία! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους!
Λίλα είναι ζουμερά! Δεν είναι οπτική απάτη! Να είσαι καλά!
Γλαρένια μου σε ευχαριστώ! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Τι όμορφη ανθοδέσμη! Φιλάκια και από μένα!
πω πω υπέροχα Αγγελική μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμότατα φαίνονται..
ευχαριστούμε για την συνταγή !!!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχεις ..
φιλιά !!!!
Απίστευτη.. Φαίνονται απλά τέλεια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέσποινα δοκίμασέ τα! Όπως και εκείνα της Βίκυ που είναι σαν να τα έχεις πάρει από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο!Χρόνια πολλά και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήRoadartist είναι εύκολα και ευγευστα! Φιλάκια
Αγγελική Χρόνια Πολλά!!! (αν και λίγο καθυστερημένα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα cupcakes σου φαίνονται τόσο ωραία! Θέλω μια μπουκίτσα. Μ'αρέσουν πολύ τα pecans που έχεις μέσα όπως και τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα.
Καλή Μεγάλη εβδομάδα! Καλό Πάσχα να έχεις!
Μάγδα
Μάγδα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Δοκίμασέ τα! Τα συνιστώ! Χρόνια πολλά καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική λατρεύω τα cupcakes(φαίνεται κι απ' τα ποστ μου!)και ειδικά αν είναι ζουμερά όπως τα δικά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!
Αθηνά
Τα κέικ καρότου με μπαχαρικά γίνονται από τα καλύτερα! Ο συνδυασμός τους με καρύδι, πόσο μάλλον αν έχουμε και λικέρ καρυδιού, θα τα απογειώνει σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μεγάλη βδομάδα!
Ωωωωωω! Τι όμορφα που είναι και φαντάζομαι τι νόστιμα! Το λικέρ καρύδι είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Εγώ ευχαριστώ λοιπόν που το αξιοποίησες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά μου τις διαβάζω τις ωραιότατες συνταγές για cupcakes και όχι μόνο) που αναρτάς! Και σε βεβαιώνω ότι, αν δεν ήταν η προσπάθειά μου να μη τρώω πολύ, θα συνόδευαν καθημερινά τον απογευματινό καφέ μου… Καλή Ανάσταση !
ΑπάντησηΔιαγραφήDark Chef συμφωνώ απόλυτα για τα μπαχαρικά! Το μικρά κεκάκια θα είναι πανέμορφα και με μήλο τριμμένο γιατί και αυτό θα τα κάνει ζουμερά! Επίσης η μια κουταλιά λικέρ τους προσθέτει υπερβολική..χάρη (αρκεί να μην υπάρχουν παιδάκια στο τραπέζι!)
Κική μου, αν το έχω αξιοποιήσει? Σε εμένα μιλάς? Χμ χμ χμ Γιατί λες να το έφερα στην Αφρική?
Δεν δαγκώνεται κι' αυτή η παλι-οθόνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆνοστη και άχαρη είναι... α-πα-πα...
Αγγελικούλα μου τέλεια είναι, καλά η φωτογράφιση τα κάνει ακόμη πιο "λιμπιστερά"!
Καλή Ανάσταση καλή μου, εκεί μακριά στα ξένα.
Prin duo xronia mou xareise mia filh mou ena taxaki se sxhma lagoudaki. Gia to Pasxa tha eftiaxna keik me karoto kai tha to epseina se auto to taxaki ... mou fainetai tha to ftiaxw me thn dikia sou suntagh!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη μου με εχετε βαλει σε πειρασμο με τα κεκακια κι εσυ και η Βικυ.Μολις αγορασα φορμακια και θα τα φτιαξω για το Πασχα.Η συνταγη σου τελεια.Θα τα προσπαθησω και παρακαλαω ηδη για να μου πετυχουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου, με τον εθισμό που έχουμε πάθει στους υπολογιστές μας ένα σου λέω: Άσε κάτω την οθόνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που υπάρχει και η τεχνολογία και εδώ μακριά που είμαι αισθάνομαι πιο κοντά σας! Καλή Ανάσταση!
Μαρία μου, η συγκεκριμένη συνταγή δίνει κέικ πολύ αφράτο, στην κατεύθυνση του σιφόν κέικ. Σκέψου αν ταιριάζει στην φόρμα σου!
Γιάννα μου, δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας! Είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία! Είναι τόσο εύκολα!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση εύχομαι
Φαίνεται σπουδαίο και μπορώ να φανταστώ τη γεύση του καθώς το λικέρ καρύδι και μόνο που ξέρω είναι εξαιρετικό. Ασε που η τέχνη σου Αγγελική μου είναι δοκιμασμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφή