Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Mini Cupcakes με καρότο, pecans και λικέρ καρύδι.

Την αρχή την έκανε η Βίκυ! Δημοσίευσε τα "Ζουμερά κεκάκια με απίστευτο άρωμα καφέ" στο site της tastefull.gr, τα δοκίμασα και ξετρελάθηκα!
Προχθές ήμουν καλεσμένη σε ένα φιλικό σπίτι. Τι ωραιότερο να ετοιμάσω μια 12αδα ζουμερά mini cupcakes με απίστευτο άρωμα καφέ και να τα πάω σε ένα ωραίο μεταλλικό κουτί! Τα mini cupcakes είναι δυο μπουκίτσες όλο και όλο και είναι ωραία για να αλλάξει η γεύση στο τέλος του φαγητού, χωρίς να βαρύνεται επιπλέον το στομάχι! Είναι φανταστικά μαζί με έναν ωραίο καφέ espresso και ένα λικέρ, ένα porto, ή ένα γλυκό κρασί Late Ηarvest ! Όμως το κουτί που αγόρασα χωρούσε πολύ περισσότερα cupcakes έτσι χρειαζόμουν και δεύτερο είδος mini cupcakes!
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάτι στην κατεύθυνση του carrot cake. Και με την ευκαιρία να αξιοποιήσω τους 2 κρόκους που είχα περίσσευμα από τα κέικ της Βίκυ… Mini Cupcakes με καρότο, pecans και λικέρ καρύδι
Υλικά για 12 mini cupcakes :
 •2 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι, κοσκινισμένο
•50γρ. ζάχαρη άχνη
•30γρ pecans κομμένα στο multi food processor
•2 καρότα μέτρια, τριμμένα
•40 γρ βούτυρο λιωμένο
•1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
•1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•1 κουταλιά της σούπας ξινόγαλα
•2 κρόκοι αυγού
•κανέλα, all spice
•λικέρ καρύδι

 Έβαλα τα καρότα με λίγο νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και τα έβρασα για 1 λεπτό. Σούρωσα τα καρότα. Χτύπησα ελαφρά με πιρούνι τα αυγά με την ζάχαρη, πρόσθεσα το βούτυρο (που το είχα αφήσει να κρυώσει), το ξινόγαλα, το baking powder, την σόδα (που πρόσεξα να διαλυθεί καλά), τα μπαχαρικά και το αλεύρι να ενώσουν. Πρόσθεσα τα καρύδια pecans και τα καρότα.
Έβαλα την ζύμη σε 12 θήκες χάρτινες για mini cupcake τοποθετημένες σε φόρμα. Τις φορμίτσες πρέπει να τις βάλουμε σε φόρμα κυρίως για να μη χάσουν το σχήμα τους και να μεταφερθούν εύκολα στο φούρνο.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Όπως ήταν ζεστά περιέχυσα το καθένα με 1 κουταλιά του γλυκού λικέρ καρύδι. Τα άφησα σε σχάρα για λίγο να κρυώσουν. Και έτοιμα! Δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω τι όμορφα που ήταν όλα μαζί! Πήραν όμως τα καλύτερα σχόλια από τους φίλους που τα δοκίμασαν! Θέλω να ευχαριστήσω την Βίκυ για την ωραία συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας. Και την Κική για το αρωματικό λικέρ καρύδι!

21 σχόλια:

  1. Πωπωπω ξελιγώθηκαααααααα λέμεεεεε
    Ειδικά αυτή η φωτό που είναι μισοδαγκωμένοοοοοο ιιιιιιιιιι πάει λιποθυμώ χεχεχεχεχε
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελική θα ήθελα πολύ να ήμουνα καρτούν, να μπορούσα να μπαίνω μέσα από την οθόνη και να το δοκιμάσω. Φαίνεται τέλειο.
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται τόσο μα τόσο ζουμερά και αφράτα!! Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ... γαργαλιστικά φαίνονται.

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Asteri μου, καλημέρα! Με κάνεις να γελάω!!! Φιλάκια

    Λίνα φτιάχνονται τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν χρειάζεται... μετατροπέας για να τα δοκιμάσεις! Αρκεί να τελειώσει η νηστεία! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους!

    Λίλα είναι ζουμερά! Δεν είναι οπτική απάτη! Να είσαι καλά!

    Γλαρένια μου σε ευχαριστώ! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Τι όμορφη ανθοδέσμη! Φιλάκια και από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω πω υπέροχα Αγγελική μου..
    νοστιμότατα φαίνονται..
    ευχαριστούμε για την συνταγή !!!
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχεις ..
    φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτη.. Φαίνονται απλά τέλεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέσποινα δοκίμασέ τα! Όπως και εκείνα της Βίκυ που είναι σαν να τα έχεις πάρει από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο!Χρόνια πολλά και σε σένα!

    Roadartist είναι εύκολα και ευγευστα! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγγελική Χρόνια Πολλά!!! (αν και λίγο καθυστερημένα)
    Τα cupcakes σου φαίνονται τόσο ωραία! Θέλω μια μπουκίτσα. Μ'αρέσουν πολύ τα pecans που έχεις μέσα όπως και τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα.
    Καλή Μεγάλη εβδομάδα! Καλό Πάσχα να έχεις!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάγδα μου σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Δοκίμασέ τα! Τα συνιστώ! Χρόνια πολλά καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγγελική λατρεύω τα cupcakes(φαίνεται κι απ' τα ποστ μου!)και ειδικά αν είναι ζουμερά όπως τα δικά σου!
    Καλό Πάσχα!
    Αθηνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα κέικ καρότου με μπαχαρικά γίνονται από τα καλύτερα! Ο συνδυασμός τους με καρύδι, πόσο μάλλον αν έχουμε και λικέρ καρυδιού, θα τα απογειώνει σίγουρα!
    Καλή μεγάλη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωωωωωω! Τι όμορφα που είναι και φαντάζομαι τι νόστιμα! Το λικέρ καρύδι είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Εγώ ευχαριστώ λοιπόν που το αξιοποίησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αθηνά μου τις διαβάζω τις ωραιότατες συνταγές για cupcakes και όχι μόνο) που αναρτάς! Και σε βεβαιώνω ότι, αν δεν ήταν η προσπάθειά μου να μη τρώω πολύ, θα συνόδευαν καθημερινά τον απογευματινό καφέ μου… Καλή Ανάσταση !

    Dark Chef συμφωνώ απόλυτα για τα μπαχαρικά! Το μικρά κεκάκια θα είναι πανέμορφα και με μήλο τριμμένο γιατί και αυτό θα τα κάνει ζουμερά! Επίσης η μια κουταλιά λικέρ τους προσθέτει υπερβολική..χάρη (αρκεί να μην υπάρχουν παιδάκια στο τραπέζι!)

    Κική μου, αν το έχω αξιοποιήσει? Σε εμένα μιλάς? Χμ χμ χμ Γιατί λες να το έφερα στην Αφρική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν δαγκώνεται κι' αυτή η παλι-οθόνη!
    Άνοστη και άχαρη είναι... α-πα-πα...
    Αγγελικούλα μου τέλεια είναι, καλά η φωτογράφιση τα κάνει ακόμη πιο "λιμπιστερά"!

    Καλή Ανάσταση καλή μου, εκεί μακριά στα ξένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Prin duo xronia mou xareise mia filh mou ena taxaki se sxhma lagoudaki. Gia to Pasxa tha eftiaxna keik me karoto kai tha to epseina se auto to taxaki ... mou fainetai tha to ftiaxw me thn dikia sou suntagh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγγελικη μου με εχετε βαλει σε πειρασμο με τα κεκακια κι εσυ και η Βικυ.Μολις αγορασα φορμακια και θα τα φτιαξω για το Πασχα.Η συνταγη σου τελεια.Θα τα προσπαθησω και παρακαλαω ηδη για να μου πετυχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πηνελόπη μου, με τον εθισμό που έχουμε πάθει στους υπολογιστές μας ένα σου λέω: Άσε κάτω την οθόνη!
    Ευτυχώς που υπάρχει και η τεχνολογία και εδώ μακριά που είμαι αισθάνομαι πιο κοντά σας! Καλή Ανάσταση!

    Μαρία μου, η συγκεκριμένη συνταγή δίνει κέικ πολύ αφράτο, στην κατεύθυνση του σιφόν κέικ. Σκέψου αν ταιριάζει στην φόρμα σου!

    Γιάννα μου, δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας! Είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία! Είναι τόσο εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. νοστιμα....

    Καλή Ανάσταση εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαίνεται σπουδαίο και μπορώ να φανταστώ τη γεύση του καθώς το λικέρ καρύδι και μόνο που ξέρω είναι εξαιρετικό. Ασε που η τέχνη σου Αγγελική μου είναι δοκιμασμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή