Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Μους αρακά με γαρίδες!

Την μους αρακά με γαρίδες την δοκίμασα σε ένα εστιατόριο στο Σάντον που μου αρέσει πολύ, το Browns! Προσπάθησα να καταλάβω τι υλικά είχε και πειραματίστηκα να την φτιάξω στο σπίτι! Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ! Θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
  Μους αρακά με γαρίδες.
Για 4 μερίδες.
 100g αρακά, φρέσκο
3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνα (σκόνη)
100ml νερό, βραστό
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα λάιτ
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι άσπρο
λίγο άνηθο
χυμό 1 λεμονιού μεγάλου
16 γαρίδες βρασμένες και ξεφλουδισμένες.
φύλλα βασιλικού,
φετούλες λάιμ.

Βράζουμε τον αρακά στον ατμό. για 5-6 λεπτά. Τον ρίχνουμε σε νερό με παγάκια για να κρυώσει και να διατηρήσει το έντονο πράσινο χρώμα του. Διαλύουμε την ζελατίνη στο καυτό νερό ανακατεύοντας. Χτυπάμε τον αρακά στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει λίγο η ζελατίνη χωρίς να σταθεροποιηθεί. Βγάζουμε από το ψυγείο τον αρακά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι, τον άνηθο και τον χυμό του λεμονιού.
 Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη 4 ράμεκινς. Σε καθένα βάζουμε από 2 γαρίδες και γεμίζουμε με την μους. Βάζουμε τα ράμεκινς στο ψυγείο και τα αφήνουμε να κρυώσει η μους και να γίνει σταθερή! Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε την μους σε πιάτο, αφαιρούμε την μεμβράνη και διακοσμούμε με γαρίδες άνηθο, βασιλικό ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Είναι ένα πολύ ελαφρύ πιάτο και αρκετά εμφανίσιμο!

24 σχόλια:

  1. Πολύ εντυπωσιακό κατ΄αρχήν το πιάτο σας!!!Και δεύτερον πανεύκολο!!
    Καλημέρα και πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουάου!
    Πολύ ωραίο πιάτο!
    Φιλιά πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ξανθή μου, πρέπει να ομολογίσω ότι μου αρέσει να είναι όμορφο το εύγευστο πιάτο! Άμα μάλιστα γίνεται και εύκολα ακόμα καλύτερα!

    Γεια σου Αστεράκι! Για μια εικόνα δουλεύουμε! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Αγγελική μου!! τι να πει κανείς για αυτό το πιάτο??? Φαίνεται φανταστικό!!!! και το κυριότερο είναι και light!!! Έχουμε ανάγκη αυτό το καιρό από τέτοιες συνταγούλες μπήκε η άνοιξη και ξεκινάμε διατροφή!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκπληκτικό ανοιξιάτικο πιάτο!
    Μ' αρέσουν πολύ αυτές οι "πειραγμένες" συνταγές που ωστόσο φτιάχνονται εύκολα με γνωστά και αγαπημένα υλικά!
    Μπράβο Αγγελική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρον, πολύ ωραία παρουσιασμένο φυσικά και τόσο ιδιαίτερο όσο χρειάζεται ώστε να μην είναι μπερδεμένες οι γεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Elen πραγματικά είναι ελαφρύ πιάτο! Και, επειδή στηρίζεται σε αυτοσχεδιασμό, μπορεί να γίνει ακόμα ελαφρύτερο, βγάζοντας το τυρί και βάζοντας γιαούρτι, ή δεν ξέρω τι ιδέα άλλη μπορούμε να έχουμε!
    Και εγώ προσπαθώ να μη τρώω παχυντικά γιατί μια Χριστούγεννα , μια Αποκριά, μια τραπέζια, θα χρειαστεί να… ασπαστώ την κατάλληλη θρησκεία που προβλέπει μπούργκα…

    @Dark Chef τον αρακά τον είχα βαρεθεί από μια εποχή που το έβαζαν σε όλα τα φαγητά μακαρονάδες, ρύζι, παστίτσιο, κέικ αλμυρά, ομελέτες, τυροπιτάκια, παντού! Τώρα τον ανακαλύπτω σαν γεύση καθαρή όχι σαν πρόσθετο.

    @Ειρήνη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τα ωραία πιάτα δεν πρέπει να μπερδεύουν τις γεύσεις! Η απλότητα και τα καλά υλικά είναι το καλύτερο για τα απολαυστικά γεύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νηστίσιμα να βάζετε αυτές τις μέρες!
    Άντε μπας και μάθουμε κι εμείς τίποτα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία συνταγή, στην φωτογραφία φαίνεται λαχταριστή η μούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κούλα μου, εγώ είμαι "οδοιπόρος", άρα δεν νηστεύω και με… συγχωροχάρτι:))
    Αν δεν ήμουν θα έβρισκα άλλη δικαιολογία!

    Ειρήνη και που να την έβλεπες από κοντά!
    Με την ευκαιρία να σου πω ότι μου αρέσει πολύ το μπλογκ σου! Τι ψωμί είναι αυτό που ανάρτησες μμμ...Και τοστ μπορεις να κάνεις με αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάλι είμαι ασθενής. Πολύ με άρεσε η ελαφρότητα καθώς και η φωτογραφία σου κούκλα. Όντως αυτόν τον καιρό δεν είμαι σόι, γαστρεντερίτιδα της εποχής και χάνω μπουκιές! Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νένα μου περαστικά σου! Γρήγορα να γιάνεις! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαίνεται υπέροχο Αγγελική. Μ'αρέσει πολύ ο αρακάς και φαντάζομαι ως μους θα είναι πολύ νόστιμος.
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ πολύ Μάγδα! Δοκίμασέ το είναι εύκολο και γευστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι λες τώρα!
    Λατρεύω τον αρακά και γενικώς τις ελαφριές γεύσεις!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγγελικη πολυ κλασατο το πιατο σου.
    Οτι πρεπει για γευμα ελαφρυ και με αποψη.Μπραβο κοριτσι μου!Θα ηθελα πολυ να το δοκιμασω μολις εχω λιγο χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποτέ δεν έχω φτιάξει μους φαγητού! Είχα την εντύπωση πως είναι πολύ δύσκολο! Το δικό σου μου φαίνεται αρκετά εύκολο και πολύ ευπαρουσίαστο! Καλό Σαββατοκύριακο Αγγελική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Peter σε ευχαριστώ!

    Λίλα είναι ελαφριά γεύση! Θέλει προσοχή στο άνηθο… θέλει λίγο!

    Γιάννα τι γίνεται? Πολλή δουλειά?

    Big mama και εγώ αυτή την εντύπωση είχα μέχρι που στρώθηκα να το κάνω… Ευκολάκι είναι. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πότε θα μου κάνεις το τραπέζι με τέτοια; :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Pansofix :-)) Φιλάκια

    Κική μου υπομονή! Αργώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωραία ιδέα... αν και για μας δεν νομίζω πως θα "κάτσει" μιας και αρακάς δεν αγαπιέται από τους άντρες της οικίας μου!
    Ως υλικά όλο όσα περιέχει, εμένα προσωπικά με ενθουσίασαν, οπότε μπορει και να το κάνω για να το γευτώ μόνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πηνελόπη αν ήξερες πόσες φορές μαγειρεύω μόνο για μένα! Σε καταλαβαίνω απόλυτα λοιπόν!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή