Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Breadsticks

Όταν έρχονται οι φίλοι μας το βράδυ, για να φάμε παρεούλα, μας αρέσει πριν να καθίσουμε στο τραπέζι να φάμε… «προσεκτικά», να τσιμπολογάμε κάτι στα όρθια γύρω από τον πάγκο της κουζίνας. Σε αυτό το τσιμπολόγημα πάντα υπάρχει κάποιο σπιτικό ψωμί, που «δοκιμάζεται» με ντιπ, κάποια μεζεδάκια και «λίγο» κρασί.
Κατά καιρούς αυτή η φάση του "απεριτίφ" είναι κάπως υπερβολική: κανονικά δεν θα έπρεπε να συνεχίσουμε το φαί, αλλά και να μη ξαναφάμε για μια δυο μέρες!
Μια τέτοια βραδιά ήταν η χθεσινή.
Θεωρώ σαν υπεύθυνα για την κραιπάλη τα breadsticks που έφτιαξα!
Για να τα ετοιμάσω χρειάστηκα ζύμη ψωμιού, την οποία πάτησα με τον πλάστη, έριξα επάνω λαδάκι, τυρί τριμμένο, ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ηλιόσπορους το τύλιξα και το άφησα να φουσκώσει. Στην συνέχεια με τον πλάστη το πάτησα να διαπλατυνθεί για άλλη μια φορά και έκοψα μακρόστενα κομμάτια ζύμης. Τύλιξα τα κομμάτια γύρω από τον άξονά τους και έφτιαξα στριφογυριστά μπαστουνάκια. Τα πασπάλισα με μπαχαρικά. Τα έψησα σε δυνατό φούρνο και έτοιμα!

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Όμως για να λέμε την αλήθεια η διαδικασία που ακολούθησα δεν ήταν τόσο απλή. Δεν είναι για «αρχάριο φούρναρη». Θα σας την αναφέρω αναλυτικά. Την συνταγή την πήρα από το βιβλίο Handmade Breads του Ciril Hitz, εκδόσεις Apple Press.

Breadsticks
Τα υλικά είναι τα βασικά: αλεύρι, νερό, μαγιά στιγμής, αλάτι, τυρί, λάδι, μπαχαρικά, αρωματικά.
Ξεκίνησα την προηγούμενη μέρα ετοιμάζοντας το προζύμι.
Ανακάτεψα καλά
200γρ άσπρο αλεύρι για ψωμί (σκληρό),
200γρ νερό και
1 πρέζα ξηρή μαγιά.
Η ζύμη έγινε απαλή και λεία.
Την έβαλα σε ένα τάπερ, που θα την χωρούσε και όταν η ζύμη διπλασιαζόταν σε όγκο, έκλεισα το καπάκι και την άφησα στην ησυχία της όλη τη νύχτα.
Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι στους 20-21 βαθμούς .
Το προζύμι για να ετοιμαστεί χρειάζεται 12-16 ώρες. Την επόμενη μέρα είχε γίνει ζύμωση και είχαν σχηματισθεί φουσκάλες στο προζύμι. Είχε φουσκώσει και σχεδόν διπλασιαστεί σε όγκο.
Με το προζύμι ετοίμασα την τελική ζύμη.
Έβαλα στο μίξερ (με γάντζο)
400γρ άσπρο αλεύρι για ψωμί,
200 γρ χλιαρό νερό στους 33 βαθμούς,
¾ του κουταλιού του γλυκού μαγιά στιγμής,
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και
το προζύμι που είχα ετοιμάσει.
Τα άφησα να ζυμωθούν για 15 λεπτά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ζύμη λεία.
Ετοίμασα ένα μεγάλο τάπερ, το λάδωσα προσεκτικά (έκανα spray με non stick cooking oil). Έριξα μέσα την ζύμη, έκλεισα το τάπερ και την άφησα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 45 λεπτά.
Η θερμοκρασία στη φάση αυτή, καλό θα είναι, να διατηρηθεί σε 24-26 βαθμούς. Εδώ επειδή είναι καλοκαίρι, δεν χρειάζεται προσπάθεια για να πετύχω στην κουζίνα τέτοια θερμοκρασία. Αν ήταν χειμώνας θα χρειαζόμουν τον θερμοθάλαμο του φούρνου.
Στην φάση αυτή οι ζυμομύκητες, που υπάρχουν στο προζύμι και την μαγιά, βρίσκουν τροφή (με την προσθήκη του αλευριού και το ανακάτεμα) και ζέστη, έτσι πολλαπλασιάζονται. Οι ζυμομύκητες παράγουν αέρια (διοξείδιο του άνθρακα). Το αλεύρι έχει πρωτεΐνες την γλουτένη. Με το ζύμωμα δημιουργούνται δεσμοί γλουτένης. Τα αέρια δεσμεύονται στους δεσμούς αυτούς και γίνονται φυσαλίδες. Το ζυμάρι με την δημιουργία των παγιδευμένων φυσαλίδων φουσκώνει γρήγορα.
Αφού διπλασιάστηκε η ζύμη, την άδειασα στον πασπαλισμένο με αλεύρι πάγκο εργασίας και άρχισα την γυμναστική! Σας διαβεβαιώνω ότι η γυμναστική αυτή κάνει καλό στο να διατηρήσουμε τα μπρατσάκια μας χωρίς χαλάρωση και… δωρεάν!
Ξεφούσκωσα την ζύμη πιέζοντας την. Μετά άρχισα να τραβώ το ζυμάρι οριζόντια και να το τυλίγω! Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται στη ζύμη ευθυγραμμισμένοι δεσμοί γλουτένης . Εκτός από την γλουτένη με το ζύμωμα απελευθερώνεται το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τους ζυμομύκητες, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνεται η διαδικασία της ζύμωσης (αναπτύσσονται περισσότεροι ζυμομύκητες και περισσότερο αέριο μέσα στην ζύμη). Ταυτόχρονα, εξισορροπείται η θερμοκρασία σε όλη την ζύμη με το ανακάτεμα που κάνουμε.
Επειδή η ατμόσφαιρα χθες ήταν υγρή χρειάστηκε να προσθέσω λίγο αλεύρι, για να μη κολλά η ζύμη στα χέρια μου.
Η φάση αυτή του ζυμώματος δεν έχει προδιαγεγραμμένο χρόνο.
Εξαρτάται από την ποιότητα του αλευριού, την υγρασία του μείγματος και του περιβάλλοντος. Η επιφάνεια εργασίας καλό θα ήταν να είναι ξύλινη (για θερμοκρασιακούς λόγους) και όχι μαρμάρινη ή γρανιτένια (όπως η δική μου), γιατί κρυώνει η ζύμη.
Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμη η ζύμη μας κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και το τεντώνουμε με τα δυο μας χέρια μπροστά στο παράθυρο. Αν είναι έτοιμη έχει ελαστικότητα και δεν κάνει τρύπες. Επίσης είναι σχεδόν διαφανής, όταν την κοιτάς αντίθετα στο φως! Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες να σας δείξω το αποτέλεσμα, γιατί απαραίτητα χρειαζόμουν κάποιον να τραβά τις φωτογραφίες ή έπρεπε να είχα βάλει το τρίποδο κλπ (που αυτό μου έλειπε στην κουζίνα….). Επιφυλάσσομαι να σας το δείξω άλλη φορά που θα είναι ο Γ. στο σπίτι όταν ζυμώνω…
Αφού τελείωσε το ζύμωμα άφησα την ζύμη ήσυχη στο λαδωμένο μπολ άλλα 45 λεπτά. Η ζύμη φούσκωσε άλλη μια φορά! Την άδειασα στον αλευρωμένο πάγκο και την ξεφούσκωσα απαλά με τον πλάστη. Άνοιξα (σαν φύλλο) την ζύμη, ώστε να αποκτήσει πάχος 1 εκατοστού. Την άλειψα με ελαιόλαδο με πινελάκι και πασπάλισα χωρίς υπερβολές με παρμεζάνα, τριμμένο τυρί cheddar, ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ηλιόσπορους.
Προφανώς η γέμιση είναι θέμα προτίμησης! Θα μπορούσε να ήταν ψιλοκομμένο σοταρισμένο μπέικον, ψιλοκομμένες ελιές και φέτα, λιαστή ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια ή δεν ξέρω τι άλλο θα μας άρεσε! Τύλιξα την ζύμη σηκώνοντας το 1/3 και ακουμπώντας το στην μέση και στην συνέχεια κάνοντας το ίδιο από την άλλη μεριά.
Μετά ξανα-τύλιξα την ζύμη στην μέση την ακούμπησα πάνω σε μια πετσέτα πασπαλισμένη με ελάχιστο αλεύρι και άφησα το ζυμάρι να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Στην τελική φάση ξεφούσκωσα το ζυμάρι με τον πλάστη σε σχήμα σχεδόν παραλληλεπίπεδο πάχους 1 εκατοστού.
Με κοφτερό μαχαίρι (ή το ρολό που κόβουμε την πίτσα) έκοψα μπαστουνάκια πλάτους 1 εκατοστού. Έστριψα τα μπαστουνάκια γύρω από τον εαυτό τους και τα ακούμπησα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα άφησα να σταθούν για 30 λεπτά. Με βρεγμένο πινελάκι πέρασα τα μπαστουνάκια και τα πασπάλισα καθένα με κάτι διαφορετικό : χοντρό αλάτι, πάπρικα, τζίντζερ, κύμινο, ρίγανη, σουσάμι, παπαρουνόσπορο, κλπΤα έψησα σε δυνατά προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά! Τα άφησα να κρυώσουν σε σχάρα και καταναλώθηκαν πριν καταλάβω τι έγινε!
Συνολικά με την συνταγή αυτή έφτιαξα 15 υπέροχα breadsticks, μήκους 55 εκατοστών το καθένα!!
Το βιβλίο λέει ότι αφού κρυώσουν, μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για 5 μέρες.
Στο σπίτι μας λίγη ώρα άντεξαν, μόλις που πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες…

Ίσως γίνονται το ίδιο ωραία αν φτιάξει κανείς ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή και μετά τα προχωρήσει στις τελευταίες φάσεις της διαδικασίας που έκανα ακολουθώντας τις υποδείξεις του βιβλίου. Όμως δεν το μετανιώνω! Ήταν υπέροχα!

38 σχόλια:

  1. Μα πως να προλάβεις να βγάλεις φωτογραφίες!!!!!Υπέροχα!!! θα τα δοκιμάσω ίσως με τον αρτοπαρασκευαστή
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελική μου είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!
    Κάτι παρόμοια φτιάχνω κι εγώ, μια μανία με τα ζυμάρια την έχω :)))
    Πολλά φιλιά
    Καλημέρα
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα;;;;;;
    Καλημέρα! ΑΠΛΑ υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ....ωραία ιδέα...
    Να δω πότε θα κάνουμε δίαιτα...
    ;-)

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 1ο πράγμα που χαζεύει κανείς εδώ, είναι οι υπέροχες φωτογραφίες (ειδικά οι 2 πρώτες!!!!!) που έχεις τραβήξει. Έτσι και κάνει το "λάθος" κι αρχίσει να διαβάζει και το κείμενο...πάει, την "έκατσε τη βάρκα" :))
    Αγγελική, έχεις φοβερή αίσθηση της περιγραφής, έτσι που αν δε το τελειώσει κανείς με την πρώτη (μονορούφι), κάτι του λείπει!!
    Ο συνδυασμός σου υπέροχος!!!
    Τί, ρωτάς αν θα τα κάνω κι εγώ;;;
    Εσύ τι λες;;
    Φιλιά πολλά
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.Παιδί μου εσύ είσαι θησαυρός.Τι να πρωτοθαυμάσουμε, τις φωτογραφίες, την τεχνική, τις οδηγίες ή το αποτέλεσμα?Γειά στα χέρια σου.Αλήθεια το έχεις σκεφτεί να εκδόσεις κανένα βιβλίο ΜΟΝΟ με τις πολύ επιτυχημένες και σπάνιες συνταγές σου?Αυτη την συνταγή για παράδειγμα.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγγελική,υπέροχα και τραγανά τραγανά!
    Δύσκολη η διαδικασία,αλλά αφού γίνονται και στον αρτοπαρασκευαστή αξίζει να δοκιμάσω,θα ξετρελαθούν τα κορίτσια.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aγγελική πάντα με τις ωραίες σου συνταγές :)

    Πολύ καλά και φινετσάτα τα breadsticks. Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας παρασέρνεις στο βούρκο της αμαρτίας φιλενάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Ξανθή μου! Αν τα κάνεις φρόντισε η ζύμη σου να είναι αρκετά σταθερή. Να έχει λίγο περισσότερο αλεύρι από την κλασσική του ψωμιού. Καλή βδομάδα και σε σένα!

    Αστεράκι εσύ με τις ζύμες έχεις κάτι παραπάνω από καλή σχέση! Δεν περνά απαρατήρητο!

    Roadartist χαίρομαι που σου άρεσαν! Φιλιά

    Γλαρένια εγώ κάνω δίαιτα όλη την βδομάδα και την χαλάω το Σαββατόβραδο… Φιλάκια

    Γιώργο τα έχουμε ξαναπεί! Το ίδιο παθαίνω και εγώ στο μπλογκ σου με τις φωτογραφίες σου και τις συνταγές σου!

    Pansofix πάρε έτοιμη ζύμη ψωμιού από τον φούρνο και κάνε τα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Erifili μου βιβλίο με φωτογραφίες από την Αφρική έχουμε βγάλει με τον Γ. Για τις ζύμες είμαι ακόμα μαθήτρια. Δασκάλα είναι η Κική! Η συνταγή δεν είναι καν δική μου! Ανήκει στον C Hitz όπως γράφω στο ποστ. Καλή του ώρα του μετρ!

    Ελένη αν κάνεις την ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή, όπως είπα και στην Ξανθή, βάλε λίγο αλεύρι περισσότερο να είναι σταθερή η ζύμη. Να μη κολλά καθόλου. Για να κόβεται. Μπορείς να τα αλείψεις με λάδι και να ψηθούν πιο «χρωματιστά», αλλά χωρίς λάδι γίνονται πιο τραγανά!

    Marion σε ευχαριστώ! Μου αρέσει να φτιάχνω σε κάθε τραπέζι μου κάτι πρωτότυπο. Και αν πετύχει σας το παρουσιάζω!

    Αpinkdreamer είναι καλά! Μακάρι να είμαστε κοντά να τα δοκίμαζες…

    Κική μου στον Παράδεισο θέλω να σας οδηγήσω! Άλλωστε και τα αγγελάκια στρουμπουλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα εγώ τα ονειρεύομαι αυτά με ένα ντιπ ροκφόρ -που φτιάχνω συχνά όταν έρχονται φίλοι σπίτι- και ξερογλύφομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αψογα, εγω και μονο απο τις φωτογραφιες τα λιγουρευτηκα, οχι να τα ειχα και μπροστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Betty μου υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις:
    1.Περιμένεις να έρθω στην Ελλάδα να στα φτιάξω
    2.Αγοράζεις έτοιμη ζύμη από το φούρνο και τα φτιάχνεις
    3. Μου λες την συνταγή του ντιπ και θυσιάζομαι για το χατίρι σου!


    Δημιουργία μου πραγματικά σε καταλαβαίνω! Και εσύ φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι έκανα όταν τα είχα μπροστά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα κάνεις όλα να φαίνονται τόσο εύκολα βρε παιδάκι μου..εγώ γιατί παθαίνω ένα ταράκουλο με τις ζύμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχτίδα μου, και εγώ τις φοβόμουν! Αλλά ακολούθησα το σύστημα "διάβασε, μίλα, ζύμωσε" και πάω καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγελικη μου αυτα τα στικς ειναι σκετη λιχουδια.Και θα τολμουσα να πω οτι η περιγραφη και οι φωτογραφιες, μας αποκαλυψαν ενα εργο μαγειρικης τεχνης.Φανταζομαι εχουμε να περιμενουμε πολλα ακομα απο τα χερακια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα Γιάννα μου! Ήταν καλά! Σου στέλνω φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγγελικούλα μου καλημέρα!

    Τα breadsticks φαίνονται λαχταριστά! Θα δώσω τη συνταγή στην αδερφή μου που έχει αδυναμία στα "κριτσινοειδή"..

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ δουλειά βέβαια αλλά φαίνονται καταπληκτικά! Και η περιγραφή τέλεια! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φαίνονται υπέροχα και θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δροσοσταλίτσα αν τα φτιάξετε περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια

    Big Mama, πολύ δουλειά δεν έχουν… Πρέπει να είσαι σπίτι για πολλή ώρα!

    Elen περιμένω εντυπώσεις! Να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπέροχη περιγραφή και συνταγή Αγγελική! Φαίνονται τόσο ωραία τα breadsticks σου... μετά το Πάσχα θα προσπαθήσω να τα φτιάξω γιατί τώρα έχω σκοπό να ζυμώσω τσουρέκια. Ένα-ένα τα καλούδια!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. με πατέ ελιάς πρέπει να είναι υπέροχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στα "αίματα" με βάζεις πάλι καλή μου Αγγελική! Και όχι τίποτε είμαι λίγο κουρασμένη ψυχικά τις τελευταίες ημέρες και δεν θέλω να ξεσπάσω πάλι στην κουζίνα...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πεινάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω. Γιατί μου το κάνεις αυτό;;;!!

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάγδα μου, τα τσουρέκια έχουν προτεραιότητα αυτή την εποχή! Περιμένω να δω τα καλούδια σου…

    Και λοιπόν, έκανες διάνα! Με πατέ ελιάς το δοκίμασα!

    Πηνελόπη, αυτή την περίοδο όλοι κουρασμένοι ψυχικά είμαστε! Το ζύμωμα με βοηθά να εκτονώνομαι. Φιλάκια

    Φ, μουυυυυυυυυυυυυυυυυυ θα στα φτιάξω!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Teleia ta breadsticks! Oti prepei gia otan exeis pareaoula!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Maria στα συνιστώ! Είναι νόστιμα και έχουν τρομερή εμφάνιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ε, μα είσαι απίστευτη! Τόσο fundametalis παρασκευή κριτσινιών με κομπλεξάρισαν. Δεν ξαναζυμώνω ψωμί κ.λπ.
    Αγγελική, τέλεια παρασκευή ψωμιού και κριτσινιών, αλλά να μην έχεις τρίποδο, βοηθό τουλάχιστον στην κουζίνα; Τσ τσ τσ τσ τσ! Σ αγαπάω στ αλήθεια όπως είσαι καλή μου. Μούφτιαξες το κέφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. απο το μεσημερι εχω ανοιχτη την σελιδα σου και τα γλυκοκοιταζω!!!!!!πρεπει να τα κανω για να μου φυγει ο καυμος!!!!!φιλακια πολλα απο μενα και το μαρακιιιιι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σας,

    Συγχαρητήρια για το πραγματικά υπέροχο μπλοκ σας,

    Έφτιαξα τα κριτσίνια και έγιναν πέτρα !!!!!!

    Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι δεν έβαλα τυρί .
    τι δεν έκανα καλά ?? Πάει κάπου το μυαλό σας ???
    ευχαριστώ πολύ
    καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

    γεωργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Γεωργία! Πολύ λυπήθηκα που δεν σου πέτυχαν! Το τυρί δεν παίζει ρόλο στο αφράτο...

    Για να γίνουν σκληρά, πρέπει μάλλον κάτι να στράβωσε στο φούσκωμα της ζύμης. Έχεις πείρα με ζύμες?
    Είχε φουσκώσει κανονικά η ζύμη σου? Ακολούθησες όλη την διαδικασία για τα φουσκώματα του ζυμαριού?

    Επίσης σκληρά (αλλά όχι πέτρα) γίνονται αν αφυδατωθούν στο ψήσιμο.

    Αν θες γράψε μου αναλυτικά τι έκανες για να προσπαθησω να σε βοηθησω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα,
    Μόνο στο ψήσιμο επειδή δεν είχαν πάρει χρώμα ,
    (όπως τις φωτογραφίες) τα άφησα 5 λεπτά ακόμη .
    κατά τα αλλά ακολούθησα κατά γράμμα την διαδικασία .
    ευχαριστώ.
    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεωργία μου, αν σκλήρυναν στο ψήσιμο θα είχαν μέσα φουσκάλες (όπως στην φωτογραφία) αλλά θα ήταν αφυδατωμένα. Τα είχα ψήσει σε μεγάλη θερμοκρασία 230β για 15 λεπτά. Τα 5 λεπτα στους 230 είναι πολύ περισσότερη ώρα. Μπορεί αυτό να φταίει.

    Αν δεν φούσκωσαν και έγιναν σαν πέτρα έφταιγε κάτι άλλο (πχ η μαγιά δεν ήταν ενεργή)

    Μακάρι να μπορούσαμε να τα φτιάχναμε παρεούλα να βλέπαμε τι θα πετυχαίναμε! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή