Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Οι μεγάλες γατούλες!

Σας έχω δείξει φωτογραφίες με ένα σωρό ζώα, αλλά δεν έχω δείξει ακόμα γάτες! Ας αρχίσουμε λοιπόν από την μεγαλύτερη γάτα της Αφρικής! Είναι μεγαλούτσικη για ψιψίνα, αλλά σε αυτή την οικογένεια ανήκει!
Το λιοντάρι είναι η δεύτερη σε μέγεθος γάτα! Η μεγαλύτερη είναι η τίγρης. Όμως το λιοντάρι είναι η ψηλότερη γατούλα! Το αρσενικό είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το θηλυκό και έχει την χαίτη που το κάνει ιδιαίτερα επιβλητικό.
Το αρσενικό λιοντάρι ζυγίζει 150-250 κιλά ενώ το θηλυκό 120-180 κιλά. Η διαφορά του βάρους κάνει τις λέαινες πιο ευκίνητες και ικανότερες στο κυνήγι!
Είναι ιδιαίτερα τεμπέλικα ζώα και κοιμούνται περίπου 20 ώρες το 24ωρο! Βέβαια μπορούν να ενεργοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή (όπως και τα σκυλιά). Προτιμούν όμως να δραστηριοποιούνται μετά την δύση του ήλιου.
Τα μωρά τους έχουν βούλες στο δέρμα τους που εξαφανίζονται καθώς μεγαλώνουν. Τα αρσενικά αποκτούν χαίτη αφού μεγαλώσουν (μετά τον 3 χρόνο τους).
Τα λιοντάρια έχουν δυο τύπους κοινωνικής οργάνωσης. Η πρώτη αποτελείται από μια αγέλη που απαρτίζεται από ένα ή δυο αρσενικά και μια ομάδα 5-7 θηλυκών με τα μωρά τους, που κατοικούν σε μια περιοχή. Υπάρχουν αγέλες που φθάνουν και τα 30 λιοντάρια! Οι αρσενικοί ζευγαρώνουν με τις θηλυκές και προστατεύουν τα λιονταράκια. Τα αρσενικά λιονταράκια εγκαταλείπουν την αγέλη όταν ενηλικιωθούν (περίπου 2-3 χρόνων). Τα θηλυκά παραμένουν στην αγέλη, εκτός αν συγκρουστούν με τα υπόλοιπα ζώα της ομάδας.
Η δεύτερη κοινωνική οργάνωση αφορά λιοντάρια-νομάδες που μετακινούνται αναζητώντας τροφή και ασφάλεια. Μετακινούνται είτε μεμονωμένα ή σε ζευγάρια. Συχνά σε ζευγάρια αρσενικών ζώων. Τα αρσενικά αυτά μπορεί να ενταχθούν σε μια αγέλη. Κάποιες φορές μάχονται με τα αρσενικά της αγέλης και αν νικήσουν παίρνουν τα θηλυκά και την περιοχή. Στις μάχες αυτές μπορεί και να σκοτωθούν μεταξύ τους. Τα θηλυκά σπάνια μπορούν να γίνουν δεκτά σε οργανωμένη αγέλη και δύσκολα επιβιώνουν μόνα τους...
Τα λιοντάρια είναι πολύ δυνατά ζώα και κυνηγούν σε ομάδες. Δεν έχουν όμως αντοχή για να τρέξουν πολύ ώρα πίσω από το θύμα τους. Κυνηγούν λοιπόν συντονισμένα, κυρίως τα θηλυκά και μόνο ζώα που είναι σε μέγεθος κατάλληλο για αυτά και σε μικρή απόσταση. Γιαυτό δεν επιτίθενται σε αυτοκίνητα που κινούνται στη σαβάνα: είναι μεγάλο θήραμα για τα δόντια τους. Αυτό βέβαια που είναι απαραίτητο είναι να μη κατέβει κανείς από το αυτοκίνητο, να μην απλώνει τα άκρα του τριγύρω, ή να μη κάνει ενοχλητικούς ήχους κλπ που μπορεί να προκαλέσει παράλογες αντιδράσεις!
Τρέφονται κυρίως με θηλαστικά. Κυνηγούν τις αντιλόπες, τις ζέβρες, τα Wildebeest, τα βουβάλια. Αλλά σπάνια επιτίθενται σε ελέφαντες, ρινόκερους και ιπποπόταμους γιατί κινδυνεύουν
Τα λιονταράκια όταν γεννηθούν έχουν τα μάτια κλειστά, όπως οι γάτες. Η μαμά τους όταν τα γεννήσει απομακρύνεται από την αγέλη για 5-6 βδομάδες. Συχνά οι θηλυκές της αγέλης γεννούν ταυτοχρόνως γεγονός που διευκολύνει την επιβίωση της ομάδας. Αναλαμβάνουν διαφορετικά καθήκοντα (προστασία, κυνήγι, κλπ) και μπορούν ευκολότερα να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα μωρά τους. Εντύπωση μου έκανε ότι τα μωρά μπορούν να θηλάσουν από οποιαδήποτε λέαινα της αγέλης τους και όχι αποκλειστικά από την μαμά τους!
Τα λιονταράκια έχουν πολύ μικρό ποσοστό επιβίωσης. το 80% δεν φτάνουν την ηλικία των 2 χρόνων... Βασικότεροι εχθροί τους είναι αρσενικά λιοντάρια που δεν ανήκουν στην αγέλη, βούβαλοι, ίαινες, λεοπαρδάλεις, αετοί, φίδια, πείνα... Τα λιοντάρια ζουν 10-15 χρόνια.
Χαρακτηριστικό των λιονταριών είναι ο βρυχηθμός τους! Ο ήχος αυτός που κάνουν μπορεί να ακουστεί σε απόσταση 8 χιλιομέτρων! Και σου παγώνει κυριολεκτικά το αίμα! Δεν χρειάζεται κανείς να σου εξηγήσει τι ήταν αυτό που ακούστηκε! Το καταλαβαίνεις με την πρώτη φορά! Ταυτόχρονα με τον βρυχηθμό απόλυτη σιγή απλώνεται τριγύρω.... Όλα τα ζώα.. το βουλώνουν!
Δεν θυμάμαι άλλα να σας πω! Απολαύστε τις φωτογραφίες!



38 σχόλια:

  1. Και γουργουρίζουν...
    Ωραίες γατούλες ;)
    Καλημέρα και καλή βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε ανήκουν στις γάτες ε; Για κοίτα. Είχα παρακολουθήσει διάφορα απ την tv, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ανήκουν στις γάτες. Και τι ανάρτηση/αρθρο! Ξέρω πως θέλεις να γυρίσεις κάποια στιγμή, όμως πολλά θα σου λήψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Artanis δεν έχω χαϊδέψει λιοντάρι και δεν ξέρω αυτή τη λεπτομέρεια! Έχω χαϊδέψει τσίτα και γουργούριζε σχεδόν σαν γάτα!

    Νένα, λες να μου λείψουν τα θηριάκια? Μπορεί! Θα σου πω όοοοοταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...καλά εχω αυτη την στιγμή αγκαλιά την μεγάλη μου κόρη (4,5 ετών) και εχει μείνει... τις κοιτα αποσβολωμένη και η απορία της ήταν: ποιος ηταν ο τυχερός που πήγε τόσο κοντά για να βγάλει φωτογραφίες και αν τελικά το λιοντάρι τον έφαγε και εμεινε μόνο η φωτογραφική μηχανή... Πάρε μας τηλέφωνο να μας απαντήσεις σε παρακαλώ.... χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγγελική μου!!!!!!!!!!!!!
    Καταπληκτικό ποστ!!!!
    Τα λατρεύω τα λιοντάρια όταν έχει ντοκυμαντέρ το παρακολουθώ.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως πάντα συναρπαστική η ανάρτηση!
    Καταπληκτικές φωτογραφίες, μην μου πεις ότι τις έχεις τραβήξει εσύ;;;
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα σου εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδα λιονταράκια κι ήρθα τρέχοντας!!! (ως λιονταράκι κι εγώ!) Υπέροχααααα, καταπληκτικές φωτογραφίες!!! (μη μου πεις πως τις έχεις τραβήξει εσύ;;;!!!)Μωρέ λίγο ζουν τα καημένα!.. Αυτό που λες, για το θηλασμό, μη σου κάνει τόσο εντύπωση! Ισχύει και για τις μικρότερες γατούλες! Τουλάχιστον όταν αποτελούν μια κοινότητα και τα πάνε καλά μεταξύ τους. Ιδιαίτερα μάλιστα αν τύχει και μια μάνα χάσει τα δικά της, θα θηλάζει και της "φιλενάδας" της. Όταν γεννηθούν πολλά την ίδια εποχή κι είναι ίδιας ηλικίας συχνά όλες οι μάνες της παρέας τα θηλάζουν και συχνά δεν ξέρω ποιά είναι ποιάς γάτας. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες γάτες πιο μοναχικές που δε συμμετέχουν σε αυτό (θηλάζουν μονάχα τα δικά τους, τα ξεχωρίζουν και, πολλές φορές, δεν επιτρέπουν σε άλλες ούτε να τα πλησιάσουν). Καλησπέρες από το Πήλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νίκη, πρώτα πρώτα δώσε ένα φιλάκι στην κόρη σου! Πες της ότι είναι δύσκολο να της τηλεφωνήσω από εδώ που είμαι… Σχετικά με την απορία της: Όλες τις φωτογραφίες που αναρτώ της τραβάω εγώ ή ο Γιάννης. Τις τραβάμε μέσα από αυτοκίνητο, με φωτογραφική μηχανή με τηλεφακό. Τα λιοντάρια είναι έξυπνα, γάτες! Δεν τα βάζουν με μεγάλα ζώα που δεν είναι για τα δόντια τους. Όταν βλέπουν ένα αυτοκίνητο ούτε το φοβούνται , ούτε θέλουν να το φάνε! Οπότε δεν του δίνουν καμιά σημασία! Εμείς, που είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, είμαστε ασφαλείς, δεν μιλάμε και τραβάμε φωτογραφίες. Με την φωτογραφική μηχανή μου μπορώ να φωτογραφίζω ένα λιοντάρι που είναι 20 μέτρα μακριά σαν να είναι πλάι μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αστεράκι, και ποιον δεν εντυπωσιάζουν τα λιοντάρια! Εγώ όποτε τύχει να βρεθώ κοντά σε κάποιο νοιώθω δέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπέτυ μου, όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τον Γιάννη και εμένα. Δεν έχω βάλει στο μπλογκ φωτογραφία που δεν είναι δική μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς την λιονταρίνα μας την Όλγα! Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τις γάτες! Παρόλο που είχαμε πάντα γάτα στο σπίτι μας δεν το ήξερα αυτό για τον θηλασμό! Είδες πνεύμα αλληλεγγύης για να επιβιώνει η κοινότητα! Εντυπωσιακό!
    Οι φωτογραφίες είναι δικές μου και του Γιάννη, όπως είπα και στα κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το ήξερες γιατί οι σπιτόγατες δεν τα κάνουν κάτι τέτοια! Κι η δική μου (παρόλο που ελάχιστα μένει μες στο σπίτι), ούτε να τα δει τα άλλα μωρά της γειτονιάς, ούτε να πλησιάσουν άλλες τα δικά της! Άλλα, η "παρέα-κοινότητα" της γειτονιάς,συνήθως λειτουργεί κάπως έτσι! Όσο για τις φωτογραφίες σας, εκπληκτικές!!!! Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ ωραια αναρτηση Αγγελικη.Επειδη η μαμα μου με γεννησε τον Αυγουστο και ειμαι λιονταρι ζωδιακα,αυτο το ζωο με γοητευει παντα.Και δεν ξεχνω αυτο που λες οτι η κραυγη του ακουγεται πολυ μακρια και ολα τα ζωα σταματανε τοτε.Ειναι πολυ ωραιο να το βλεπεις αλλα απο μακρια βεβαια.Για μια ακομα φορα μας εφερες τις καλυτερες πληροφοριες.Να εισαι καλα εκει μακρια που βρισκεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννα μου, ώστε λιονταρίνα και εσύ! Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλάσμα που να μην γοητεύεται-τρομοκρατείται από την ομορφιά και την δύναμη αυτού του ζώου! Πρώτη φορά που άκουσα βρυχηθμό κοιμόμουν σε σκηνή στην έρημο Καλαχάρι. Όχι μόνο ξύπνησα, όχι μόνο φοβήθηκα, όχι μόνο κατάλαβα τι άκουσα, αλλά δεν το ξέχασα... Η πιο έντονη εμπειρία ήταν στο Πίλανσμπεργκ ένα πάρκο σε απόσταση 2 ωρών από την πόλη που ζούμε (Σάντον). Ήταν ηλιοβασίλεμα και κάναμε βόλτα με ένα διασκευασμένο τζιπ ανοικτό. Συναντήσαμε μια αγέλη 8 λιονταριών (από τα οποία τα μισά ήταν μωρά) που ξαφνικά σηκώθηκαν από τον ύπνο τους, αποφασισμένα να επιτεθούν σε ένα κοπάδι με ζέβρες, που έβοσκε λίγο πιο πέρα. Άρχισαν όλα μαζί να βρυχώνται. Κάθε άλλος ήχος σταμάτησε. Ήταν τόσο δυνατές οι φωνές τους και τόσο τρομαχτικός ο ήχος τους, που δεν μπορώ να στο περιγράψω. Δεν σε τρόμαζε "λογικά"! Ο φόβος είναι πρωτόγονος από το βάθος της ψυχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. να ηξερες ποσο σε ζηλευω για ολες αυτες τις ταξιδιωτηκες σου εμπειριες, τις εικονες και τους "ηχους" που μοιραζεσαι μαζι μας.
    αλλα απο την αλλη τι καλα που καθομαι στο σαλονι μου και τα απολαμβανω ολα αυτα στη σιγουρια του καναπε μου?????????
    και παλι σ ευχαριστουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Ελευθερία! Καλός ο καναπές αλλά και λίγη δράση χρειάζεται! Μη νομίσεις ότι βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο σε αυτά τα ταξίδια! Χειρότερο είναι να οδηγείς σαββατοκύριακο στην Εθνική Οδό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγγελική καλημέρα.
    Οι γάτες σου...πανέμορφες!
    Δεν θα ήθελα όμως να συναντήσω στο δρόμο μου μιά τέτοια γάτα!
    Εχω και γω γάτες..αλλά γατούλες!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aγγελική,τι τυχερή,πόσες εμπειρίες έχεις!
    Όμορφο ζώο,τα δε μικρά χαριτωμένα,σου έρχεται να τα χαϊδέψεις.Σε ντοκιμαντέρ έχω δει ότι τα μικρά είναι παιχνιδιάρικα,ακριβώς σαν γατάκια.
    Ευχαριστούμε,που μοιράζεσαι μαζί μας,όλα όσα ζεις εκεί μακριά.
    Φιλιά-καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από χτες το κρυφοκοίταζα και να που βρήκα ώρα να το απολαύσω.
    Το αφιέρωσα στην κόρη μου η οποία έχει μαι μεγάλη αδυναμία στις γάτες κι όλο ζητά μια στο διαμέρισμα μας αλλά αυτό το θεωρώ τιμωρία για το ζώο.Επίσης είναι "βαπτισμένη" Λέαινα στην προσκοπική της δραστηριότητα.
    Καταπληκτικά ζώα κι εγώ σαν τη μικρή της Νίκης είπα μα πως τα έχουν φωτογραφήσει;;αν και ξέρω τις δυνατότητες σας
    Πολλά φιλιά,θα έρθετε καθόλου Ελλάδα;;σε πεθύμησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημητρούλα έτσι είναι! Δεν θες να τα συναντήσεις στο δρόμο σου αν περπατάς, κάνεις ποδήλατο, πατίνι, κλπ!
    Μιλούσαμε με έναν μαύρο στην Μποτσουάνα και του λέγαμε ότι δεν υπάρχουν τέτοια αγρία θηρία στην Ελλάδα, όπως στην Αφρική. Έμεινε σκεφτικός για λίγο και μετά ρώτησε «Μπορείς να πας να ξαπλώσεις σε ένα δάσος και να σε πάρει ο ύπνος, χωρίς να σε φάει κάποιο ζώο?» «Ναι!» «Απίστευτο! Και που τα βάλατε τα λιοντάρια?»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Liz φαντάζεσαι! Ένα λιοντάρι στην Αργολίδα! Αν τρώει και cupcakes θα είχατε φοβερή διαφήμιση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελένη παίζουν όπως οι γάτες! Τρέχουν πίσω από ότι κουνάει, δαγκώνονται, κουτρουβαλάνε, κρύβονται και επιτίθενται! Τα είχα δει όταν τα μεγάλα ζώα της αγέλης είχαν ομαδικά φύγει για επίθεση και αυτά είχαν μείνει πίσω. Έκαναν αταξίες, σαν τα γατάκια! Έχουν πλάκα όπως όλα τα μικρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξανθή μου, να την χαίρεσαι την Λέαινα!
    Αφού το ξέρεις ότι έχω μανία με τις φωτογραφίες! Θα είχα τέτοιο θέμα μπροστά μου και δεν θα φωτογράφιζα? Στις εκδρομές που κάνουμε ζυγίζουν περισσότερο οι τσάντες με τις μηχανές, φακούς κλπ παρά τα ρούχα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παρα πολυ ομορφες φωτογραφιες, αλλα και τα μοντελα τελεια.Φανταστικα ζωα και πανω απ'ολα αρχοντικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δημιουργία έχεις δίκιο είναι επιβλητικά! Έχουν μια αρχοντιά! Και η κίνησή τους είναι αρμονική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τώρα γιατί εγώ ήμουν σίγουρη ότι άφησα σχόλιο εδώ χτες. Ε ρε τι σου κάνει το αλτσχάιμερ...

    Μα δεν είναι κουκλιά; Όχι πες μου! Τέλεια είναι τα μεγάλα αυτά γατόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι πανέμορφα ζώα κι αυτά. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία το λιοντάρι ως ο βασιλιάς των ζώων! Αν και απ' ότι διαβάζω, τα αρσενικά τουλάχιστον, μάλλον πασάδες τα έχουν οι λιονταρίνες :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κική μου, Χαχαχα "γατόνια"! Αν βρω κανένα θα σκέφτομαι την ατάκα και δεν θα μπορώ να σταθεροποιήσω την κάμερα, γιατί θα γελάω....

    Dark Chef, κάτι τέτοιο! Που να τρέχει ο γατούλης με την χαίτη, που όχι μόνο τον βαραίνει, αλλά τον ζεσταίνει παράλληλα... Άσε που πρέπει να έχει δυνάμεις να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σε τόσα θηλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν βρείτε κανένα μικρό τέτοιο "γατάκι" έκθετο καλή μου, να μας το στείλετε να το υιοθετήσουμε :-))
    O Θ. ενθουσιάζεται όταν βλέπει μωρά ζώων στα διάφορα ντοκιμαντέρς.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι Πηνελόπη μου, αν βρούμε θα στο κρατήσω!:-))
    Και εγώ τρελαίνομαι με τα μωρά! Και τα βρίσκω όλα όμορφα και ας ανήκουν και σε είδη που τα έχω κατατάξει στα άσχημα! Πχ τα μωρά της ύαινας που είναι κακάσχημο ζώο, είναι πανέμορφα!
    Βέβαια αν βρούμε μωρό "γατούλας" φωτογραφίζουμε και φεύγουμε όσο γρηγορότερα γιατί οι μανούλες τους δεν αστειεύονται... Το ίδιο και με ρινόκερους, ιπποπόταμους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγγελική μου υπέροχες φωτογραφίες!!! και οι γατούλες επίσης. Υπέροχα ζώα πραγματικά!!! Τι γλυκά, να τα βλέπεις από μακριά όμως. Αλλά έχω μια απορία τι γίνεται αν μείνεις από λάστιχο τη στιγμή που απέναντι σου έχεις ένα τέτοιο χαριτωμένο γατάκι??? Να μου προσέχετε. Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Υπέροχες γατούλες, αλλά όχι για χάιδεμα. Τις απολαμβάνεις εξ αποστάσεως, γιατί έτσι και πας κοντά και σου κάνει ένα γκρου......τότε τά' χεις κάνει πάνω σου, ενώ φωνάζεις, πόδια μου βοηθάτε. χαχαχα
    Υπέροχες φωτογραφίες Αγγελική, όπως και οι πληροφορίες.
    Καλό βράδυ, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Elen, σε ευχαριστώ! Αν μείνεις από λάστιχο κοντά σε λιοντάρια, κάνεις ότι δεν είδες πως έσκασε και φεύγεις με χάρη, μέχρι να βρεθείς σε «ασφαλές» σημείο, για να κάνεις την αλλαγή! Στα περισσότερα αυτοκίνητα που σε πηγαίνουν βόλτα στα πάρκα υπάρχει όπλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης το έχει ο οδηγός έτοιμο! Μας έχει συμβεί μια φορά στο Κρούγκερ Πάρκ με λεοπάρδαλη κάπου γύρω…Ο οδηγός κρατούσε το όπλο και εμείς αλλάξαμε το λάστιχο σε χρόνο ρεκόρ!!! Α! και στην Τανζανία στο Σιρεγκέτι 4 φορές λάστιχο στη μέση του πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λίνα μου, μου θυμίζεις ένα ανέκδοτο… Θα στο γράψω και ας μην είναι τόσο σικ...
    Διηγείται κάποιος σε ένα φίλο του τις περιπέτειές του στην Αφρική! «Και πλησιάζει το λιοντάρι και ανοίγει το στόμα του να με φάει! Αρχίζω να τρέχω! Τρέχει και το λιοντάρι!» «Και τι έγινε, πώς του ξέφυγες!» «Εκεί που κόντευε να με πιάσει, γλιστράει και του ξεφεύγω» «Και τι έγινε?» «Τρέχω εγώ τρέχει και το λιοντάρι! Εκεί που κόντευε να με πιάσει, γλιστράει και του ξεφεύγω!» «Πωπω εγώ θα τα είχα κάνει πάνω μου!» «Μα καλά! Και σε τι λες ότι γλίστραγε το λιοντάρι….» :-))

    Καλό βράδυ και από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ομορφες και επιβλητικές οι άγριες γατούλες σου, στις ωραίες φωτογραφίες που τράβηξες..
    Τις πέτυχες σε τεμπέλικες πόζες..ωραίες και οι πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλώς την Μαρίνα! Οι γατούλες μου είναι τεμπέλικα ζώα από την φύση τους! Δεν το έψαξα ιδιαίτερα! Σε ευχαριστώ για τα καλά σοτ λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Hi buddy, your blog’s design is simple and clean and i like it. Your blog posts are superb. Please keep them coming. Greets!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή