Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα

Έλειπα λίγες μέρες από το Σάντον και κάποια λαχανικά, που είχα στο ψυγείο, έχασαν την φρεσκάδα τους. Αποφάσισα λοιπόν να τα χρησιμοποιήσω, με τρόπο που να μην έχει και τόση σημασία, ότι δεν ήταν τραγανιστά. Έφτιαξα λοιπόν κοτόπουλο σε λαδόκολλα και τα αξιοποίησα με τον καλύτερο τρόπο! Προφανώς αυτό το φαί δεν χρειάζεται συγκεκριμένες ποσότητες ή υλικά. Η βασική ιδέα παίζει ρόλο!
Κοτόπουλο στην λαδόκολλα
 Χρειάστηκα:
10 ξεκοκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μικρά κολοκυθάκια πράσινα
2 καρώτα
10 ντοματάκια τσέρυ, χωρισμένα στα δυο
4 ντομάτες λιαστές
150 γρ τυρί γραβιέρα, σε κυβάκια
3 κουταλιές μουστάρδα
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
2 φύλλα δάφνης
Πιπέρι αλάτι μπαχάρι

 Έκοψα τα λαχανικά σε μπαστουνάκια. Έβαλα το κοτόπουλο, τα λαχανικά, τα αρωματικά, τέλος πάντων όλα τα υλικά, εκτός του τυριού, να μαριναριστούν και να ενώσουν τα αρώματα και οι γεύσεις. Χρησιμοποίησα για το μαρινάρισμα την τελευταία τρελή αγορά που έκανα! Όπως βλέπετε στη φωτογραφία είναι μια συσκευή που μαρινάρει σε 9 λεπτά οτιδήποτε της βάλετε μέσα. Όμως το ίδιο αποτέλεσμα θα είχα αν έβαζα όλα τα υλικά για 2 ώρες στο ψυγείο…
Αφού ολοκληρώθηκε το μαρινάρισμα, τύλιξα όλα τα υλικά και το τυρί σε λαδόκολλες και τα έδεσα με σπάγκο.
Έψησα σε 160 βαθμούς για 2 ώρες. Άνοιξα τις λαδόκολλες και ήταν έτοιμο για κατανάλωση!
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει σε ατομικά πακετάκια και να σερβιριστεί κατευθείαν στα πιάτα!
Το φάγαμε με την συνοδεία ενός εκπληκτικού Ν. Αφρικάνικου, κόκκινου κρασιού, από το Πάρλ, μια από τις πιο φημισμένες για τα κρασιά της περιοχές της χώρας. Το κρασί ήταν το Joostenberg, Bakermat, 2005! Aν το βρείτε πουθενά δοκιμάστε το θα με θυμηθείτε!

16 σχόλια:

  1. Τα σάαααααααααααααααααααααααλια μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!

    Είδες τι τέλειο που γίνεται το κοτοπουλο στη λαδόκολλα; Και με τόσα καλά μέσα....μιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελική για μένα πρωτόγνωρο το κοτόπουλο στη λαδόκολλα.Πρέπει να είναι νοστιμότατο!
    Πραγματικά είναι μια συνταγή,που όπως λες προσαρμόζεις την ποσότητα.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελική σούπερ-ντούπερ!!!!!!!!!!!!!!...Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το πτηνό αλλά και η συσκευή... ψώνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κική μου, η λαδόκολλα στο φούρνο κάνει νόστιμο ότι κρέας ή ψάρι τυλίξει!
    @ Ελένη και @ Όλγα δοκιμάστε και τα λέμε!
    @Elie η συσκευή έχει έναν κύλινδρο που βάζεις τα υλικά, κλείνεις καλά, αφαιρείς αέρα από μέσα και τον βάζεις πάνω στην βάση που γυρίζει για 9 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό ανακατεύονται τα υλικά καλύτερα, υποτίθεται ότι μαλακώνει το κρέας γιατί χτυπιέται κλπ Βασικά δεν είναι και ότι πιο απαραίτητο έχει ένα σπίτι! Αλλά πλάκα κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To συγκεκριμενο φαγητο το φτιαχνω με κρεας,αλλα μου αρεσει και η εκδοχη με το κοτοπουλο, θα το δοκιμασω.Καλως σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Αγγελική,σε ανακάλυψα από το link της Kικής(Μικρή Κουζίνα).
    Η συνταγή φαίνεται τέλεια κι εγώ μόνο κρέας και ψάρι κάνω σε λαδόκολλα,κοτόπουλο δεν είχα κανει,αλλά θα το δοκιμάσω.
    Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές.
    Και η μηχανή για το μαρινάρισμα...άπαιχτο gadget!
    Να είσαι καλά και καλές αναρτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λουκούμι θα έγινε Αγγελική! εκτός από κοτόπουλο τι άλλο κρέας θα πρότεινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς την Λίλα! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…
    Καρδούλα, γίνεται με ότι κρέας θες και με συνδυασμούς. Βάζουν αρνί με μοσχάρι και χοιρινό με λαχανικά και τυρί και γίνεται νοστιμότατο αλλά πιο βαρύ από το κατόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτη φορά ακούω ότι υπάρχει τέτοια συνταγή! Απίστευτο!
    Νοστιμότατο το πιάτο, με μπόλικα λαχανικά για όλα τα γούστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @jua: Τέτοια συνταγή ή τέτοια συσκευή; το telemarketing πουλάει τέτοια συσκευή. Αγγελικούλα εσύ την πήρες απ το "χωριό" σου? Πόσο περίπου για να τσεκάρω την εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έκανα κάτι παρόμοιο το Σάββατο! Η ΓΕΥΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Nένα, την πήρα 230 ραντ ( ας πούμε20-21 ευρώ). Αν είναι ακριβή στην Ελλάδα, δεν αξίζει τον κόπο... Κατά την γνώμη μου, δεν μαρινάρει σε 9 λεπτά, ανακατεύει πολύ καλά όποια «σάλτσα» βάλεις στο κρέας. Με το χέρι δεν μπορώ να έχω τόσο καλή αναμιξη υλικών. Μετά, καλό είναι, να τα αφήσεις λίγο στο ψυγείο...

    @Κική, πως το έκανες εσύ? Είμαι σίγουρη ότι θα έκανες κάτι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγγελική έβαλα κοτόπουλο φιλέτο χωρίς πέτσα, κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές, λίγη φέτα, λίγη παρμεζάνα, λίγο λάδι, λεμόνι και ρίγανη. Ήταν σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συσκευή, συσκευή! Καλά με κατάλαβες Νενάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Κική το κοτόπουλο χωρίς πέτσα είναι κανόνας! Η Φέτα πρέπει να δίνει πολύ ωραία γεύση. Και το χαλούμι θα του πηγαίνει καλά! Ωραία η εκτέλεσή σου! Μπορείς να βάλεις στην λαδόκολλα και αρνάκι όπως πρότεινε η Α Αγγελική http://alaallia.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html ή χοιρινό ή διάφορα κρέατα με μυρωδικά και λαχανικά της αρεσκείας σου! Το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό!

    @Χουανίτα μου, όταν φωτογράφισα την συσκευή γελούσα γιατί σκεφτόμουν την αντίδραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή