Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Cupcakes καρότου ανανά


Χάθηκα για λίγο...Ο λόγος τεχνικός! Πολύ συχνά έχουμε πρόβλημα με την τηλεφωνική μας σύνδεση εδώ στην Ν Αφρική :((
Τελευταία ξανά μας έκοψαν το τηλέφωνο (και την σύνδεση ίντερνετ), όπως συχνά γίνεται... Όταν καλούσες τον αριθμό μας, απαντούσε μια ευγενική, άγνωστη κυρία, που ζει στον ίδιο δρόμο με μας! Της είχαν διακόψει την σύνδεση για πολλές μέρες και όταν συνδέθηκε ξανά με το δίκτυο, είχε τον δικό μας αριθμό!!!! Από τον τοπικό οργανισμό τηλεφωνίας αποδέχτηκαν το "λαθάκι" που έγινε, μα τους πήρε λίγο καιρό να το διορθώσουν, γιατί δεν υπήρχε πλέον ελεύθερη γραμμή που να όδευε προς την περιοχή μας...

Στο διάστημα που έχασα την επαφή με τον "έξω κόσμο", ανακάλυψα πόσο ωραίο είναι να αφιερώνει κανείς περισσότερο χρόνο σε βόλτες με το σκυλί στο πάρκο, να γίνεται πιο εξωστρεφής, να έχει άλλες δραστηριότητες μακριά από το λαπ τοπ, το ίντερνετ και την κουζίνα!
Μόλις όμως η σύνδεση αποκαταστάθηκε, η εξάρτηση επανήλθε!


Στην προηγούμενη ανάρτηση σας είχα δείξει τα καπ κέικ καρότου και ανανά, που έφτιαξα για το Λαμπριάτικο τραπέζι μας. Καιρός να σας πω και πως τα έφτιαξα!
Πασχαλινά Cupcakes καρότου και ανανά
(δόση για 12 cupcakes)
1 κούπα αλεύρι μαλακό (έβαλα Cake flour)
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
1/2  κουταλάκι all spice (τριμμένο μπαχάρι)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
4 φέτες ανανά ψιλοκομμένο στο μούλτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια extract
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 τριμμένα καρότα

Για το γλάσο:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες άχνη ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια extract
ανοικτό πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή σκόνη πράσινη sparkles ή τίποτα

Για τα στολίδια

Ζαχαρόπαστα
Χρώματα κατάλληλα για τρόφιμα
Φορμάκια






1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ginger και το all spice, αφού τα ανακατέψουμε ελαφρά, να αναμιχθούν.

2. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ την ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά να ενώσουν και να γίνει μια κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών υλικών. Προσθέτουμε τον πουρέ του ανανά, το τριμμένο καρότο και την βανίλια.

3. Μοιράζουμε την ζύμη σε ειδικό ταψί για 12 καπ κέικ, αφού το έχουμε στρώσει με τα ειδικά χαρτάκια. Τα χαρτάκια που χρησιμοποίησα ήταν καταπληκτικά! Στόλιζαν τα κέικ από μόνα τους!

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε τα καπ κέικς από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

5. Για το γλάσο χτυπάμε μαζί το τυρί, με την άχνη να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια. Για να γίνουν πιο Πασχαλινά τα καπ κέικ έβαψα μέρος του γλάσου του τυριού με ανοικτό πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν κάνει ζέστη όπως εδώ και το μείγμα του τυριού είναι πολύ μαλακό, το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να δέσει. Λίγο πριν σερβίρουμε τα καπ κέικ, τα στολίζουμε με το γλάσο του τυριού χρησιμοποιώντας κορνέ με μεγάλο στόμιο.

6. Για τα στολίδια με την ζαχαρόπαστα: φορώντας γάντια, την βάφουμε με σταγόνες χρώματος για τρόφιμα και ανοίγουμε «φύλλο» με την βοήθεια ενός πλάστη. Κόβουμε με κουπ πατ τα σχήματα που θέλουμε ή πιέζουμε την ζαχαρόπαστα στα ειδικά φορμάκια και φτιάχνουμε τα σχήματα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για όσες ώρες χρειαστεί ανάλογα με το κλίμα. Και στολίζουμε τελευταία στιγμή τα κέικ.
Αλλά ας το δούμε βήμα βήμα:


Τα κουνελάκια έγιναν με την ζαχαρόπαστα στο λευκό της χρώμα και κουπ πατ σε σχήμα κουνελιού. Στην συνέχεια τα έβρεξα με καθαρό πινελάκι στη θέση των ματιών και της ουράς και ακούμπησα μικρά μπαλάκια από ζαχαρόπαστα βαμμένη ροζ.


Για τα αυτιά χρησιμοποίησα ξανά το ίδιο κουπ πατ και έκοψα τα αυτιά μόνο, σε ροζ ζαχαρόπαστα. Έβρεξα τα άσπρα αυτάκια των κουνελιών και ακούμπησα επάνω τα ροζ σε δεύτερη στρώση.


Με τον τρόπο αυτό ετοίμασα 12 κουνελάκια.


Για να βάψω την ζαχαρόπαστα, χωρίς να βάψω και τα χέρια μου ακολούθησα την συμβουλή της δασκάλας μου Νίκης Λαμπρινού. Έβαλα το χρώμα ζαχαροπλαστικής στη ζαχαρόπαστα και το τύλιξα στο εσωτερικό της, για να μην έρθει απ ευθείας σε επαφή με τα χέρια μου!


Βέβαια για καλό και για κακό φόρεσα και γάντια...:). Μια φορά την "παθαίνεις", μετά προσέχεις:))


Για να φτιάξω τα χρωματιστά λουλουδάκια χρησιμοποίησα ζαχαρόπαστα και κουπ πατ με σχήμα λουλουδιού σε δυο μεγέθη.


Εκτός από τα κουπ πατ, που φαίνονται στις φωτογραφίες, χρησιμοποίησα και κάποια μικρά εργαλεία, που με βοήθησαν να διαμορφώσω τα λουλουδάκια.


Στις φωτογραφίες φαίνεται τι ακριβώς έκανα για να διαμορφώσω την κομμένη ζαχαρόπαστα και να πάρει σχήμα πιο ανάγλυφο. Εδώ φαίνεται το εργαλείο που η άκρη του είναι σφαιρική.


Χρησιμοποίησα και χρωματισμένη ζαχαρόπαστα, λίγο νερό για να ενώσω δυο-δυο τα πέταλα.


Το εργαλείο που έχει μύτη σαν αστέρι, το χρησιμοποίησα για να διαμορφώσω εσωτερικά τα πέταλα κάποιων λουλουδιών.

Τα καρότα τα έφτιαξα σε φορμάκι από σιλικόνη.


Πίεσα την βαμμένη ζαχαρόπαστα στο καλούπι και το άφησα 1 λεπτό. Παραμόρφωσα το καλούπι και έβγαλα το "καρότο".

Τα φύλλα του καρότου τα πίεσα χωριστά στο καλούπι και τα ένωσα με το υπόλοιπο καρότο χρησιμοποιώντας λίγο νεράκι.


Το καλούπι δεν είναι απαραίτητο. Μπορούμε να τα διαμορφώσουμε φτιάχνοντας με το χέρι κώνους κατάλληλου σχήματος και μήκους 2 εκατοστών και με ένα μαχαίρι, που δεν κόβει, να χαράξουμε απαλά κάθετες ραβδώσεις, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.  


Αφού έφτιαξα αρκετά λουλουδάκια, καρότα και κουνελάκια τα άφησα να στεγνώσουν στον αέρα προστατευμένα με τούλι, για να μην έχω προβλήματα με έντομα.


Στην συνέχεια τα έκλεισα σε αεροστεγές κουτί, για να τα έχω έτοιμα, να στολίσω τα καπ κέικ μου την τελευταία στιγμή, για να μην μαλακώσει η ζαχαρόπαστα μέσα στο γλάσο!


Η αλήθεια είναι ότι βιαζόμουν και δεν έκανα προσεκτικά τα λουλούδια, και η ζέστη δεν με βοήθησε με το γλάσο που δεν κρατήθηκε στο ύψος του... Όμως το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσίασε όλους στο τραπέζι! "Είναι τόσο όμορφα, που δεν θέλω να τα φάω, να μη τα χαλάσω!" είπε ο Κ. λίγο πριν τα φάει...

Τα καπ κέικ αυτά αποτελούν την συμμετοχή μου στο παιχνίδι Μήνας μπαίνει Μήνας βγαίνει η Κουζίνα μας χορεύει! Ένα έδεσμα για το Πασχαλινό Τραπέζι! Είναι μια Πασχαλινή Λιχουδιά, για αισθητικούς κυρίως λόγους!


Προσπάθησα να βρω μια συνταγή Πασχαλινή από την Ν Αφρική και με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Η γιορτή του Πάσχα, όπως έχω ξαναπεί, δεν γιορτάζεται τόσο έντονα όπως στην χώρα μας! Φτιάχνουν Hot Cross Buns επηρεασμένοι από την Αγγλική κουλτούρα, περιμένουν το Πασχαλινό Κουνέλι και τρώνε άπειρες σοκολάτες που έχουν σχήμα αυγού!! Τίποτα άλλο! 
Βέβαια κάθε λαός που ζει εδώ, διατηρεί τα έθιμα της χώρας καταγωγής του! 
Δεν νοιώθω το Πάσχα, όπως στην Ελλάδα, γιατί εδώ είναι και η εποχή που δεν βοηθάει. Μη ξεχνάτε εδώ είναι φθινόπωρο (ή μάλλον καλοκαίρι)...
Πασχαλιά χωρίς Άνοιξη δεν λέει!

44 σχόλια:

  1. Αγγελική μου γειά σου! Καλές οι βόλτες αλλά καιρός ήταν να μαζευτείς γιατι μας έλειψες! Μα τι φοβερά cupcakes είναι αυτά που έφτιαξες βρε συ, και τέλειες οι φωτογραφίες που δείχνεις την ζαχαρόπαστα που ούτε ποτέ την έχω πιάσει στα χέρια μου! Τέλεια η ανάρτηση, παίρνω το γλυκάκι μου, σε φιλώ κ φεύγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μέρα Έρη μου! Και εσείς μου λείψατε πολύ! Η ζαχαρόπαστα είναι τόσο εύκολο υλικό, που αν την αγγίξεις, θα φτιάξεις αριστουργήματα με την επιδεξιότητα που έχεις!
      Πολλά φιλάκια και από μένα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα, Αγγελική μου! Μας έλειψες και χθες σε σκεφτόμουν!
    Χαίρομαι που είσαι καλά και έκανες και πράγματα εκτός διαδικτύου! Υπέροχο μου ακούγεται.
    Τα cupcakes σου ζωγραφιές! Υπέροχα χρώματα, το καθένα λαχταριστό και με νόοστιμότατο εσωτερικό!
    Και του χρόνου να είσαι καλά!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου! Για να μην ανησυχείτε είχα ζητήσει από την Κική να σας γράψει ότι μου έχουν κόψει την σύνδεση!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Καλή Πρωτομαγιά!

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Αγγελικούλα!Λυπάμαι για τα προβλήματα σύνδεσης που αντιμετώπισες και συμμερίζομαι τα συναισθήματα,γιατί τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχω κι εγώ σχετικές δυσκολίες..Τα γλυκάκια σου δείχνουν απίθανα,σίγουρα δε θα μου έκανε καρδιά να τα φάω, τόσο όμορφα που είναι!(Τη συνταγή όμως την παίρνω..)Καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χαρά μου! Δεν φανταζόμουν ότι και εκεί που είσαι υπάρχουν τέτοια προβλήματα! Εδώ είναι επακόλουθα της έντονης αστικοποίησης της περιοχής χωρίς την αντίστοιχη υποδομή, όπως επίσης και της διαφθοράς... Όποιος δώσει 100 ραντ (10 ευρώ) στον υπάλληλο της εταιρίας έχει σύνδεση που κόβεται από κάποιον άλλο συνδρομητή! Τόσο απλά!
      Φιλάκια να περνάς καλά!

      Διαγραφή
  4. welcome! welcome!!!!
    αν και η αποτοξίνωση κάνει πάαααρα πολύ καλό!!!
    τα cupcakes σκίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πέπη! Κανονική εξάρτηση λέμε! Στην αρχή είχα όλα τα σύνδρομα στέρησης... Σ ευχαριστώ πολύ!
      Καλή Πρωτομαγιά!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα από την Χίο! Είσαι απίστευτη! Δεν έχω δει πιο όμορφα γλυκάκια!!! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το όμορφο κορίτσι από το ονειρεμένο νησί! Μου φαίνεται ότι ζεις στον Παράδεισο! Έχουμε κάποια κοινά χόμπι όπως βλέπω! Θα τα λέμε! Χάρηκα που σε γνώρισα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα! Σε φιλώ! υπέροχη ανάρτηση!!! Χρόνια Πολλά και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου σε ευχαριστώ πολύ! Τα καλά σου λόγια με κάνουν να... κοκκινίζω! :))
      Καλή Πρωτομαγιά σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Αγγελικούλα! Και αναρωτιόμουν γιατί εξαφανίστηκες και αν όλα είναι καλά! Προφανώς λοιπόν δεν είναι μόνο η τηλεφωνία εδώ, απ' ότι φαίνεται και σε εσάς συμβαίνουν διάφορα καταπληκτικά πράγματα! Πάλι καλά που φτιάχτηκε η σύνδεσή σας!
    Τα cupcakes είναι φανταστικά! Πάρα πολύ ευπαρουσίαστα, αλλά πρέπει να είναι και πολύ ιδιαίτερα σε γεύση! Έμαθα επιτέλους τι είναι και το all-spice που κλασικά αναρωτιόμουν!
    Η διακόσμηση είναι φανταστική! Έκανες εξαιρετική δουλειά με τη ζαχαρόπαστα!
    Φιλιά, καλή πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου! Μη συγκρίνεις τον ΟΤΕ με τούτο το χάλι! Βλέπω αυτοκινητάκι της εδώ εταιρείας στο "κουτί" έξω από το σπίτι μας και με κόβει κρύος ιδρώτας! Ξέρω ότι δεν θα έχουμε τηλέφωνο για 15 με 30 μέρες... Στην Ελλάδα δεν γίνονται τέτοια! Μη το συζητάς!
      Για το all-spice δεν το έγραψα τυχαία! Βασανιζόμουν καιρό να βρω τι είναι!
      Η δουλειά με την ζαχαρόπαστα που έκανα, είναι η πιο απλή που γίνεται (επίπεδο βιαστικής πρωτάρας). Όμως μπορείς να στολίσεις κάτι χαριτωμένα και με απλούστατα πράγματα.
      Καλή Πρωτομαγιά!

      Διαγραφή
  8. Αγγελική μου, σε είχαμε χάσει αλλά ευτυχώς που όλα είναι καλά!!!Δυστυχώς και γω αντιμετωπίζω προβλήματα με τη σύνδεση κατα διαστήματα!!!Τα cupcakes είναι τέλεια, πανέμορφα!!!Μπράβο σου!!!!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, ευτυχώς ήταν τεχνικό το πρόβλημα! Δεν φανταζόμουν ότι και στην Ελλάδα έχετε τέτοια! Παλιά είχαμε διακοπή πολύ σπάνια, μετά από καταιγίδα, χιονόπτωση κλπ Τούτο εδώ είναι τακτικό!
      Σ ευχαριστώ! Φιλάκια και από μένα!

      Διαγραφή
  9. Αγγελική μου μπράβοοοοο... υπέροχα τα cupcakes και ο στολισμός ακόμη πιο ωραίος.. μου αρέσει πολύ η ζαχαρόπαστα, αλλά ακόμη δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου...
    Τα φιλιά μου και καλή Πρωτομαγιά!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ελένη μου!
      Η ζαχαρόπαστα είναι εύκολο υλικό! Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της Νίκης Λαμπρινού γίνεται πολύ απλά. Μετά είναι σαν να παίζεις με πλαστελίνη!
      Πολλά φιλιά και από μένα!

      Διαγραφή
  10. Είχα καιρό να επισκεφτώ τα σπιτάκια σας και πραγματικά μου έλειψε! Πέφτω πάνω σε ομορφιές όμως και αποζημιώνομαι! Τι κουκλιστικα που σου έγιναν!
    Εννοείται πάντα γαντάκια...μια φορά την πατάμε...χαχαχαχ!!! Φιλιά Αγγελική μου, καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Έφη μου καλό μήνα! Σ ευχαριστώ!
      Για τα γαντάκια δεν το συζητώ! Μια φορά με ροζουλί χεράκια είναι αρκετή!:)Χαχαχα
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Καλώστην και πάλι!
    Έκανες δυναμικό come back ομολογώ με τόσο ωραίο και ενυπωσιακό γλυκό.
    Επίσης η διαδικασία και τα στάδια που έχεις φωτογραφίσει ενώ έφτιαχνες το στολισμό είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικά και χρήσιμα!!

    Πολή καλή ανάρτηση!!

    Φιλιά και καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χρυσαυγή μου! Καλό μήνα! Σ ευχαριστώ! Όταν έβγαζα τις φωτογραφίες με όλη την πίεση της ημέρας και τις προετοιμασίες για το τραπέζι αναρωτιόμουν αν έχω παλαβώσει... (ξέρεις τι είναι φτιάξε κάτι, πλένε χέρια, στέγνωσε, φτιάξε κάμερα, τράβα κοκ)
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά άμα φτιάχνω αυτά τα μικρά χαριτωμένα κεικάκια νιώθω μια ευτυχία! Όχι τόσο όταν τα τρώω, όσο να τα φτιάχνω και να τα στολίζω! Ευχαριστώ πολύ για το χρήσιμο λινκ της ζαχαρόπαστας! Έχω γενέθλια να οργανώσω προσεχώς και η περσινή μου συνταγή δεν ήταν τόσο καλή. Η πληροφορία δε για τη ζάχαρη άχνη, που περιέχει άμυλο αν δεν είναι καλής ποιότητας, ήταν πέρα ως πέρα διαφωτιστική! Καλό blogging σου εύχομαι καλή μου, χωρίς διακοπές στο εξής για να μας κρατάς "σε φόρμα" με τις όμορφες αναρτήσεις σου! Ευχές πολλές πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια στα χεράκια σου Αγγελική μου!! Τα έφτιαξες υπέροχαααα!!! Αλήθεια, πήρες το βραβείο που σου χάρισα;;;;; Πήγαινε στο http://tantekiki.blogspot.com/2012/04/blog-post_22.html
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραιότατα τα cupcakes σου Αγγελική μου.
    Βλέπω έχεις επαγγελματικό εξοπλισμό..χιχι. Πολύ όμορφα τα στόλισες.
    Μπράβο ωραία συμμετοχή στο παιχνίδι.

    Φιλιά πολλά & Καλή Πρωτομαγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι ομορφα κεκακια ειναι αυτα? Καλο μηνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα και καλό μήνα!!
    Μόλις βρήκα λίγο καιρό να απολαύσω την ανάρτηση σου
    Εκπληκτικό αποτέλεσμα. Θα τα φτιάξω χωρίς τη ζαχαρόπαστα μιας και δεν τα καταφέρνω αλλά ούτε με τρελαίνει η ιδέα, αρκούμαι να τη θαυμάζω από τους ιδικούς.
    Ζήλεψα τα χαρτάκια σου, εδώ τα περισσότερα είναι χάλια, πολύ κοινότυπα σχέδια αλλά το χειρότερο κολλάνε πάνω στα κεκάκια και δεν ξεκολλάνε με τίποτα.
    Πολλά φιλιά κι ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σκέτα καλλιτεχνήματα! Υπέροχα Αγγελική.
    Καλό μήνα! Με υγεία και χαρά και γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωπω! Τι όμορφα κεκάκια! Σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο σπιτάκι μου! Καλό μήνα να'χεις! Πολλά φιλιά στην μακρινή Ν.Αφρική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!

    Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη Αγγελική και για το γλυκό σου σχόλιο. Μόλις ανακάλυψα ότι από χρόνια έχουμε κοινούς μπλογκερς που παρακολουθούμε κι απορώ πως δεν συναντηθήκαμε νωρίτερα, αφού τουλάχιστον έχουμε ένα κοινό, την ξενιτιά!!!

    Διαβασα την ανάρτηση σου με τα υπέροχα cupcakes, τα καμάρωσα και σε συγχαίρω για την υπεροχη συνταγη και διακόσμησή τους, αλλά και για την ταλαιπωρία της φωτογράφισης των!!! Είσαι σωστή χρυσοχέρα!!!!

    Θα διαβάσω κι άλλες αναρτήσεις σου, ελπιζω όλες αυτές που έχασα, για να γνωριστούμε καλύτερα. Θα τα λέμε. Χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε!!!
    Ευχές και φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άργησα να μπω...
    Κι ευτυχώς που δεν έχω δίπλα μου τον Θ. για να χαζεύει τις εικόνες, γιατί θα με είχες "καταστρέψει" καλή μου Αγγελική.
    Πανέμορφα στολισμένα... και εμεις να ξέρεις πως δεν θα είχαμε πρόβλημα στο να τα "χαλάσουμε"!!
    Πολλές καλημέρες και έναν όμορφο Μάϊο σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγγελική μου η πρόοδος είναι πολύ μεγάλη Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη σαν δασκάλα. Πήραμε και εργαλεία βλέπω και κουπ πατ.
    Παρατήρηση: Κατω απο τα λουλουδάκια βάλε ένα σφουγγάρι για καλύτερη διαμόρφωση με το εργαλείο.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με τρελαίνει η οργάνωσή σου περισσότερο κι απ την υπέροχη συνταγή σου.
    Ακόμα εκεί είσαι;
    φιλιά
    Νένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα τι όμορφα που είναι! Και τα κεκάκια και το στόλισμα και τα γκάτζετ και ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα από την ηλιόλουστη Αθήνα.
    Εύχομαι η τηλεφωνική ταλαιπωρία να είναι η τελευταία :)
    Τι γλυκειά ανάρτηση! Και λεπτομερέστατη! Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι πάρα πολύ όμορφα τα κεκάκια σου, ήταν να μην ξεκινήσεις με την ζαχαρόπαστα....
    Καλό μήνα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εξαιρετικά τα cupcakes σου και το στόλισμα ακόμα πιο καλό. Ζήλεψα τα φορμάκα και τα μικρά εργαλεία που έχεις για την ζαχαρόπαστα, πολύ εξυπηρετικά και σε ωραία σχεδιάκια. Τα καροτάκια νομίζεις ότι είναι αληθινά.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι πανέμορφα που ειναι τα κεικάκια σου γλυκιά μου....Πόσος κόπος!! Αξιοθαύμαστο! Τα έκανες όλα τόσο όμορφα...Καταλαβαίνω αυτό που λες, για το πόσο περισσότερο ελέυθερο χρόνο έχει κανείς χωρίς το ιντερνετ!!! Και εγώ το σκέφτομαι πολύ συχνά....να είσαι καλά εκεί στη μακρινή σου υπέροχα εξωτική χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εξαιρετικά, οπτικά, μικρές εικαστικές δημιουργίες, μπράβο σου!
    ΦΙλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αυτα ειναι τέχνη!!!

    χρόνια πολλα για χθες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πω πω τι υπομονη πρεπει να εχεις για να κανεις το ντεκορασιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φανταστείς ότι τα κάνω συχνά... Μια στο τόσο με πιάνει! :))

      Διαγραφή