Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ατλάντα και Pineapple Cheese Ball

Αν η οικογένειά σου έχει διασκορπιστεί σε διαφορετικές χώρες ηπείρους και ημισφαίρια, αν μη τι άλλο, σου δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψεις! Με αφορμή την επίσκεψη στα παιδιά μου βρέθηκα τον Αύγουστο που μας πέρασε σε Αμερική και Αγγλία!
Πρώτα πήγα στην Ατλάντα! Είναι μια μεγαλούπολη στην Νοτιοανατολική περιοχή των USA, η πρωτεύουσα της πολιτείας Τζώρτζια.
Η μητροπολιτική περιοχή της Ατλάντα έχει πληθυσμό 5.500.000κατοίκων περίπου και είναι η 7 μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών
Αποτελεί οικονομικό κέντρο διεθνούς σημασίας και κόμβο συγκοινωνιακό της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερα το αεροδρόμιό της είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Αμερικής και μάλιστα λένε πως είναι το πρώτο αεροδρόμιο σε επιβατική κίνηση στον κόσμο!
Το 1996 είχαν γίνει εκεί Ολυμπιακοί Αγώνες. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει μια πλατεία και αναμνηστικά μνημεία από τους Αγώνες.
Αποτελεί την πατρίδα της Coca Cola. Στην Ατλάντα επίσης έχουν την έδρα τους η αεροπορική εταιρεία Delta Airlines, το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, το Cartoon Network, το TCM  με ένα λόγο το Turner Broadcasting System.
Στην ευρύτερη περιοχή της είναι εγκαταστημένα 16 Πανεπιστήμια μερικά από τα οποία ιεραρχούνται πολύ ψηλά στις διεθνείς λίστες αξιολόγησης των ΑΕΙ. Η ύπαρξη των ιδρυμάτων αυτών άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την φυσιογνωμία και την κουλτούρα της περιοχής που είχε τα γνωρίσματα των πολιτειών του Νότου της Αμερικής (συντηρητική κοινωνία, φυλετικές διακρίσεις κλπ)
Από την Ατλάντα κατάγεται ο Dr Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, που είναι γνωστός για την δράση του στην δεκαετία του 60 για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.
Στο κέντρο της πόλης είναι χτισμένοι δεκάδες εντυπωσιακοί ουρανοξύστες έχουν σχεδιαστεί από διάσημους αρχιτέκτονες, όπως Philip JohnsonIM Pei, και Marcel Breuer. Παράλληλα έχουν διατηρηθεί παλιά παραδοσιακά σπίτια ColonialGeorgian, και English cottage homes. Το πιο ονομαστό από αυτά τα πολύ όμορφα κτίσματα είναι το σπίτι της συγγραφέως Margaret Mitchell, που έγραψε το μυθιστόρημα "Όσα παίρνει ό άνεμος".
Έξω από το κέντρο υπάρχουν εκτεταμένες περιοχές κατοικίας. Είναι χτισμένα χαμηλά ξύλινα σπίτια με όμορφους κήπους, σχολεία, γήπεδα, νοσοκομεία, κλπ. Ανάμεσα στις κατοικίες έχουν αναπτυχθεί εμπορικά κέντρα για τις ανάγκες των κατοίκων. Επίσης υπάρχουν περιοχές επαγγελματικής εγκατάστασης, πολύ προσεγμένες, μέσα στο πράσινο.
Το υποτροπικό κλίμα της είναι προβληματικό για μένα. Το καλοκαίρι έχει τρομερή ζέστη και υγρασία! Υγρασία που ξεπερνά το 70% και έκανε το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο ανυπόφορο. Χωρίς κλιματιστικό και ανεμιστήρες οροφής είναι αδύνατο να ζήσεις!
Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει και εκεί μεγάλα προβλήματα. Η ανεργία ήταν φανερό ότι ήταν ένα από τα προβλήματα των κατοίκων της. Όμως η φτώχεια δεν ήταν ορατή όπως στην Ν Αφρική. Ξέρουν να την κρύβουν.
Δεν θα σας ζαλίσω περισσότερο με τις περιγραφές μου για την Ατλάντα. Θα συνεχίσω με μια εύκολη συνταγή που διάβασα στο βιβλίο "Best of Best from Georgia Cookbook", των Gwen McKee και Barbara Moseley. Είναι η συνταγή για ένα μικρό ορεκτικό. Μικρά τυρένια μπαλάκια που μπορούν να σερβιριστούν πριν το φαγητό, με crackers ή ξεροψημένα ψωμάκια και φύλλα πράσινης σαλάτας, συνοδεύοντας ένα παγωμένο λευκό Πόρτο ή ένα αρωματικό λευκό ξηρό κρασί (Chardonnay).


 Pineapple Cheese Ball
1κούπα cream cheese ( εγώ έβαλα 2/3 της κούπας Philadelphia και 1/3 Κατίκι Δομοκού)
1 κούπα ανανά σε μικρά κομματάκια, καλά στραγγισμένα.(έβαλα ανανά από κονσέρβα)
1/2 πράσινη πιπεριά σε ψιλοκομμένα καρεδάκια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κούπα καρύδια pecans, χοντροκομμένα .(δεν είχα και δεν έβαλα)
αλάτι 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σχηματίζουμε μπαλάκια. Τα παγώνουμε!
Αυτό ήταν! Απλά, διαφορετικά και πολύ δροσερά!

Μη σας τρομάζουν τα ασυνήθιστα υλικά, είναι πολύ ισορροπημένη, διακριτική γεύση! Τολμήστε το!



23 σχόλια:

  1. Μπορεί να μας λείπουν τα παιδιά μας αλλά έχουμε και την τύχη των ταξιδιών,άσε και τα δικά μου που είναι εδώ μες την απελπισία τους λένε να πάνε Αυστραλία!!
    Αυτά τα τυρομπαλάκια πολύ μου άρεσαν και θα τα φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθή μου εμείς καταλαβαίνουμε η μια την άλλη! Είμαστε και οι δυο... ταξιδεμένες:)) Τα τυρομπαλάκια είναι λεπτή γεύση και δροσερή! Περιμένω να μου πεις την γνώμη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε οχι κ να μας ζαλισεις..ισα - ισα ..ταξιδευουμε μαζι σου κ με τις ωραιες σου περιγραφες κ εικονες..στο τελος μας εκανες να τρεξοουν κ τα σαλακια μας αλλα οκ χαλαλι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο τα ταξίδι σου, είμαι πολύ περίεργη να τα δοκιμάσω τα τυρομπαλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδιαίτερα τυρομπαλάκια με τον ανανά μέσα! Και θα εντυπωσιάσουν κιόλας! Ευχαριστούμε!

    Με τις πολύ όμορφες περιγραφές σου νιώθω ότι ταξιδεύω κι εγώ εκεί!

    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελική μου με ταξίδευσες όμορφα με την ανάρτησή σου σε μια ήπειρο που δεν έχω πάει- και είναι γνωστό ότι μου αρέσουν τα ταξίδια. Οι πληροφορίες σου μου την έκαναν ελκυστική, αν τη συγκεκριμένη χώρα δεν την έχω στο πρόγραμμα.
    Καταλαβαίνω ότι τα παιδιά σου σου λείπουν αλλά ας είναι καλά κι ευτυχισμένα εκεί που ζουν.
    Το ορεκτικό σου θα δοκιμαστεί προσεχώς.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Όσο για τα παιδάκια σου, καταλαβαίνω πως είναι να σου λείπει η οικογένειά σου όμως ... όπου γης και πατρίς... τι να κάνουμε. Να είσαι καλά. Πολλά φιλάκια. Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 70% υγρασία και ζέστη??? δεν με βλέπω να την επισκέπτομαι σύντομα. Σίγουρα όχι καλοκαίρι πάντως. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Λένα μου! Δεν σου κρύβω ότι συχνά το σκέφτομαι ότι θα λέτε «δεν μας παρατάς»… :))


    manousina περιμένω εντυπώσεις!


    Εφη ναι έχεις δίκιο! Ο ανανάς τους δίνει έναν άλλο… αέρα! Καλή βδομάδα και σε σένα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Helen Gr η Αμερική παρουσιάζει ενδιαφέρον! Και κάθε πολιτεία της έχει διαφορετικό χαρακτήρα! Αυτό όμως που με ενόχλησε πολύ, ήταν οι διαδικασίες και ο τρόπος ελέγχου για να μπούμε στην χώρα… Ούτε εγώ θα την είχα στο πρόγραμμά μου, αν δεν ήταν η Φ.! Πολλά φιλιά.


    Άννα το όπου γης και πατρίς το έχω κάνει κανόνα χρόνια τώρα! Φιλάκια και από μένα!


    mahler76, ο καιρός ήταν χάλια! Αφού ούτε φωτογραφίες της προκοπής δεν μπόρεσα να τραβήξω, γιατί είχε αυτό το μουντό θολό φως της ζέστης και της υγρασίας! Αν θες περισσότερες φωτογραφίες των κτιρίων δες http://www.flickr.com/groups/atlantaarchitectureinfo/pool/ και αυτούς τους πύργους που λέγονται Βασιλιάς και Βασίλισσα :)) http://www.pentaxforums.com/forums/post-your-photos/47161-king-queen-buildings-atlanta-ga.html Καλό βράδυ και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α τέλεια σε ευχαριστώ πολύ για τα λίνκς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει που όταν μιλάς για διάφορα μέρη που επισκέπτεσαι τα περιγράφεις ακριβώς όπως είναι, όπως τα βλέπεις, χωρίς να ωραιοποιείς τα πράγματα. Δεν ξέρω πως θα είναι να ζει κάποιος μόνιμα εκεί, νομίζω πως όσον αφορά τον καιρό, το αμέσως χειρότερο από το πολικό ψύχος, είναι η πολλή υγρασία!

    Τα τυρομπαλάκια μου άρεσαν πολύ, ιδιαίτερα ο συνδυασμός των λαχανικών με τον ανανά, θα τα φτιάξω το συντομότερο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγελική μου συγχαρητηρια, εκπληκτική συνταγή, χρησιμοποίησες υλικα που τα αγαπάω πάρα πολύ!!!
    Θα τα τολμήσω αύριο κιόλας!!!!
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mahler76 δεν το κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα με ψηλά τα κτίρια. Λόγω της ζέστης δεν περπάτησα να φωτογραφίσω στις περιοχές του κέντρου και έψαξα στο ίνερνετ για εικόνες και πληροφορίες για ρυθμούς, αρχιτέκτονες, χρονολογίες κλπ Επίσης τρελάθηκα με τον τρόπο δόμησης των ξύλινων σπιτιών! Λες και έπαιζαν με ξυλάκια (σπιρτόξυλα)! Γιαυτό τους σηκώνει ο άνεμος έτσι και φυσήξει...

    Dark Chef για μένα η υγρασία είναι χειρότερη από το πολικό ψύχος! Η ζωή στην Ατλάντα είναι οργανωμένη, ήσυχη, προφανώς η ποιότητά της έχει σχέση με τι ασχολείσαι (ή δεν ασχολείσαι…)
    Για τα τυρομπαλάκια περιμένω να μου πεις αν σου άρεσαν!


    eva μου ελπίζω να σου αρέσουν! Πες μου εντυπώσεις! Μακάρι να έχουμε καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι δύσκολο αλλά συγχρόνως πολύ ενδιαφέρον να είναι η οικογενεια σου διασκορπισμένη τόσο μακρυα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και ευτυχισμένοι και καλά ταξίδια!!
    Το ορεκτικό θα το δοκιμάσω επειδή μας είπες να το τολμήσουμε! Για να το λες..
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. My blueprint όπως τρο λες! Δύσκολο στην καθημερινότητα και ενδιαφέρον πότε πότε...:))
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραία η περιγραφή για την Ατλάντα που ομολογώ δεν γνώριζα τίποτε γι΄αυτή τη πόλη.
    Τα τυρομπαλάκια θα τα τολμήσω με τη πρώτη ευκαιρία.

    Και να συμπληρώσω πως δεν έχει σημασία άν τα παιδιά μας είναι δίπλα μας ή χιλιάδες μίλια μακριά αλλά τι είναι καλύτερο γι αυτά. Για τη ζωή τους, για το μέλλον τους για την πρόοδό τους.
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. M aresoyn poly tetoioi syndyasmoi.prepei na eini poly drosistiko. oposdipote tha to tolmiso!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νίκη μου έχεις δίκιο! Σημασία έχει να είναι καλά τα παιδιά και να έχουν όνειρα για το αύριο! Όπως και εμείς άλλωστε:))

    Wabini αν τα δοκιμάσεις θα ήθελα να μας πεις την γνώμη σου! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλλον θα τη λατρέψω αυτή τη συνταγή! Μου αρέουν τα περίεργα!
    Όσο για τα παιδιά και τη διασκορπισμένη οικογένεια, έχει και τα καλά της (βλέπε ταξίδια). :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κική θα σου αρέσει! Δεν είναι τόσο περίεργη η γεύση, όσο ακούγεται! Άλλωστε για δοκιμές ζούμε!
    Δεν αντιλέγω για τις ευκαιρίες που σου προσφέρουν οι δυσκολίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγγελική μου
    ντιπ του ανανά προέκυψε!

    http://cookthebook.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή