Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

World Cup συνέχεια

Στην Ν Αφρική η γιορτή για το World Cup 2010 συνεχίζεται! Παρόλο που οι οπαδοί των ομάδων που χάνουν, φεύγουν φορτωμένοι με βουβουζέλες, μακαράμπα και άλλα αναμνηστικά των αγώνων, το ενδιαφέρον των φιλάθλων "κορυφώνεται"! Θα ήθελαν πολύ να διακριθεί μια ομάδα από την Αφρική! Για τον λόγο αυτό όλων τα μάτια είναι στραμμένα στην μόνη Αφρικανική ομάδα που συνεχίζει να παίζει, την Γκάνα! Μου έχει κάνει εντύπωση ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 δεν προβάλουν τόσο την Ν Αφρική, όσο ολόκληρη την Αφρική! Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο υπόθεση των Μαύρων και ο γεωγραφικός χώρος τους είναι η Αφρική! Οι Λευκοί προτιμούν στην πλειοψηφία τους να παίζουν Rugby ή cricket. Για τον στολισμό των διαφόρων χώρων, δρόμων κλπ χρησιμοποιούνται οι σημαίες των κρατών που συμμετέχουν στους αγώνες! Στα αυτοκίνητα βάζουν σημαίες που ανεμίζουν σε μικρούς ιστούς, αλλά και σημαιάκια που "ντύνουν" τους εξωτερικούς καθρέφτες ή το πορτάκι του δοχείου της βενζίνης! Συχνά οι σημαίες είναι 2 ή και περισσότερες: η σημαία της Ν Αφρικής και η σημαία της χώρας της ομάδας που υποστηρίζουν (ή της χώρας που κατάγονται)
Συνεχίζω την ανάρτηση φωτογραφιών από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010!
Οι τρεις πρώτες είναι από τον αγώνα Αργεντινής - Ελλάδας στο Polokwane (πρώην Pietersburg).
Ενώ οι επόμενες δυο είναι από το εντυπωσιακό Soccer City στο Joburg στο οποίο θα γίνει ο τελικός αγώνας του World Cup 2010 σε λίγες μέρες.
Όπου και να βρεθεί κανείς στην Ν Αφρική ακούει την Shakira να ερμηνεύει με την συνοδεία της Ν Αφρικάνικης μπάντας Freshlyground το τραγούδι «Waka Waka» (This Time for Africa). Το τραγούδι αυτό ακούστηκε στην διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης των αγώνων και έχει γίνει μεγάλο σουξέ! Πρόθεση των συντελεστών είναι το τραγούδι να εμπνεύσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την συγκέντρωση των εθνών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν: Την Αφρική! Στηρίζεται σε ένα παραδοσιακό τραγούδι από το Καμερούν στην pop εκδοχή του. Έχει γίνει κάποια κριτική γιατί να επιλεγεί η Shakira για να το τραγουδήσει και όχι κάποιος Αφρικανός καλλιτέχνης. Όπως επίσης έχει αμφισβητηθεί η καλλιτεχνική του αξία (χαρακτηρίστηκε σαν pop σκουπίδι)… Άλλοι πάλι λένε ότι πρόκειται για ένα τραγούδι γεμάτο ενέργεια και δυναμισμό! Εμένα μου αρέσει! Ακούστε το!
Και να μη το ξεχάσω: Καλό μήνα να έχουμε!

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα γλυκιά μου Αγγελική !!
    Καλό μας μήνα !!
    Εντυπωσιασμένη πάντα από τις υπέροχες αναρτήσεις σου , από τις όμορφες φωτογραφίες...!!
    Σαν ένας κρίκος που δένει τους ανθρώπους απ΄όλα τα μέρη της γης !!
    Να είσαι καλά !!
    Ομορφο το τραγούδι και η εκτέλεση της Σακίρα πιστεύω κι εγώ ότι ήταν σωστή η επιλογή !! όμορφο και το βινεοκλιπ..!!
    Σ ευχαριστούμε !!
    Μια γλυκιά ημέρα γεμάτη ηλιοχαμόγελα και πολλά φιλιά από μένα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρότι το ποδόσφαιρο ούτε να το βλέπω ούτε να το ακούω οι περιγραφές σου κάνουν πάντα τη διαφορά!!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα!!!
    Υπέροχες φωτογραφίες αλλά και το βιντεάκι πολύ μου άρεσε!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμένα μου άρεσε το τραγούδι της Σακίρα...Ε και καλά, ποιον θέλανε να τραγουδήσει τον Χοσέ Καρέρας; Ποδόσφαιρο είναι, πανηγύρι με πολύ θέαμα...Περιμένω πώς και πώς το Σάββατο (κυριακή ξημερώματα για μας) να δω τους επόμενους αγώνες...
    Πολύ ωραίες οι φωτό που έβαλες, μας βάλανε μέσα στο πναύμα του παιχνιδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Δέσποινά μου! Ένα ηλιοχαμόγελο και από μένα από το ηλιόλουστο Σάντον! Μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ σκεφτεί το ποδόσφαιρο να δένει τους ανθρώπους! Το σκεφτόμουν δεν στο κρύβω, σαν ένα μέσο αποβλάκωσης! Εδώ όμως είμαι αλλιώτικα χαλαρή και αισιόδοξη! Έτσι άρχισα να το βλέπω από την θετική πλευρά του! Το βλέπω σαν ένα πολυεθνικό πανηγύρι!

    Λίλα το ποδόσφαιρο ούτε εγώ το έβλεπα! Νομίζω ότι οι περιγραφές μου δεν αφορούν το συγκεκριμένο σπορ, αλλά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το αθλητικό αυτό γεγονός!

    Γεια σου Ξανθή μου! Το βίντεο μου άρεσε και εμένα γιατί απεικονίζει την φύση της Αφρικής και τους καθημερινούς ανθρώπους της Ν Αφρικής! Κάθε φορά που κερδίζει μια ομάδα της Αφρικής οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων χορεύουν με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο κλιπ ! Είναι τόσο χαρούμενοι, σαν παιδιά! Και αυτή η ατμόσφαιρα σε παρασύρει και δεν σκέφτεσαι την επόμενη μέρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Artanis και εμένα μου αρέσει η Σακίρα! Ήταν ντυμένη σαν να είχε βγει από το μιούζικαλ «ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και χόρευε καταπληκτικά! Η Αφρική έχει καταπληκτικούς τραγουδιστές που θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν ένα τέτοιο τραγούδι, αλλά σε κάθε επιλογή υπάρχουν υπέρ και κατά! Δεν μπορείς σταθερά να ασκείς κριτική σε όποια απόφαση παρθεί! Και εγώ το περιμένω με οργανωμένο BBQ και εθνικά φαγητά των ομάδων που αγωνίζονται συντροφιά με φίλους, εφοδιασμένη με καπέλα, κασκόλ, κλπ :-))

    Κική μου πανηγύρι πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό! Να είμαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ οι ...... καλύτερα να μη χαρακτηρίσω,δείχνουν μόνο έναν αγώνα τον βραδινό γιατί τους υπόλοιπους τους δείχνει ιδιωτικό επί πληρωμής!Γκρρρρρ

    καλημέρα
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και λοιπόν, αν γινόταν εδώ κάτι τέτοιο θα γινόταν... επανάσταση! Να σκεφτείς στις πλατείες των εμπορικών Κέντρων και σε ελεύθερους χώρους (φυλασσόμενους) έχουν βάλει γιγαντο-οθόνες για να αναμεταδίδουν τους αγώνες! Να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ποδόσφαιρο δεν το μπορώ χεχεχε αλλά το ποστο σου έχει μεγάλο ενδιαφέρον ..... αααα το τραγούδι και εμένα μου αρέσει πολύυυυ!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Asterακι μου τα ίδια και εγώ! Δεν μπορώ τον ήχο καν της φωνής όσων αναμεταδίδουν τους αγώνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή