Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Πουγκιά με προσούτο και μους καπνιστής μελιτζάνας

Ένα ορεκτικό που λατρεύουν τα παιδιά μου και απολαμβάνουμε με τους φίλους μας είναι τα πουγκιά με προσούτο και μους καπνιστής μελιτζάνας! Μου τα έμαθε η νύφη μου!
Είναι πολύ απλά στην προετοιμασία τους. Για κάθε πουγκί χρειάζεται μια φέτα λεπτοκομμένη από προσούτο (prosciutto ή Parma Ham). Για την γέμιση χρειάζεται μια κουταλιά του γλυκού πουρέ μελιτζάνας ψημένης στα κάρβουνα (ή στο φούρνο), που να έχει καεί λίγο, για να πάρει την υπέροχη καπνιστή μυρωδιά.
Τον πουρέ της μελιτζάνας τον ανακατεύω με λίγο στραγγιστό γιαούρτι και συμπληρώνω το απαραίτητο αλατοπίπερο και καπνιστή πάπρικα! Αν δεν έχω καθόλου χρόνο ή διάθεση να ετοιμάσω την γέμιση, αγοράζω έτοιμη μελιτζανοσαλάτα (όχι αυτή με την μαγιονέζα που την θεωρώ ανοσιούργημα)!
Κλείνω το προσούτο και φτιάχνω μικρά πουγκιά-μπουκίτσες ιδανικές για να σερβιριστούν σαν κρύο ορεκτικό, συνοδευμένες από ένα δροσερό λευκό πόρτο!
Δοκιμάστε τα πουγκιά με το προσούτο είναι υπέροχα!

26 σχόλια:

  1. Όταν λες μους εννοείς σάλτσα; Ή κάτι σαν πουρέ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα το φτιάξω οπωσδήποτε, πολύ φίνα γεύση, ιδιαίτερη και πολύ ωραία παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιελόρροια με έπιασε, υπέροχος συνδυασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγελικούλα καλημέρα!!!
    Και τις 2 γεύσεις τις λατρεύω!!
    Θα το φτιάξω γιατί νομίζω οτι θα είναι υπέροχο!!!
    Μπράβο!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Coula καλημέρα! Πουρές μελιτζάνας είναι η γέμιση. Τώρα γιατί την είπα μους… Εγώ είμαι η νονά, όπως θέλω την λέω!:))

    Taste Advisor η παρουσίαση μπορεί να γίνει καλύτερη! Στην φωτογραφία βλέπεις το πιάτο «εργασίας» την ώρα που τα έφτιαχνα. Τα σερβίρισα πάνω σε πιατέλα με πρασινάδες και είχαν πολύ καλύτερη εικόνα. Όμως στο τελικό σερβίρισμα ποιος έχει χρόνο για φωτογραφίες….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Γαστεροπλήξ, ξέρω ότι σου αρέσει η καπνιστή μελιτζάνα! Έρχομαι να δω τι έφτιαξες σήμερα!

    Eva μου, φτιάξε τα και θα με θυμηθείς! Είναι εγγυημένη επιτυχία! Καλημέρα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως είναι υπέροχο το ορεκτικό σου και από μελιτζάνες ο κήπος μου είναι γεμάτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλενάδα είσαι πειρασμός. Αυτό θα μου αρέσει σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω με την Taste Advisor! Μου κάνει για πολύ φίνα γεύση!!Και τα δύο υλικά επιπλέον μ αρέσουν πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!! Πολύ φίνες γεύσεις!
    Μάκιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και 'γω θα συμφωνήσω ότι τα 2 αυτά υλικά, ταιριάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους!
    Ωραίο και πανεύκολο καλοκαιρινό ορεκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχη εμφάνιση και φαντάζομαι και η γευση σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τι υπεροχος και πρωτοτυπος συνδυασμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. λατρεύω το προσούτο!!!!πριν έρθω ιταλία φυσικά δεν ήξερα τι πράγμα είναι χαχαχ...έβλεπα εκεί ένα μπούτι :)))...τώρα έχω γίνει expert ;p

    καλό απογευμα
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Αγγελική!
    Τέλεια συνταγή και πολύ καινούργια ...για μένα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίνο το ορεκτικό σας, όπως φίνα είναι άλλωστε και πολλά από τα δημιουργήματα σας καλή μου Αγγελική.
    Με τις κόρες συντάσσομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγγελική καταπληκτικό το ορεκτικό σου. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Και μ'αρέσει το προσούτο!!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α, τι ωραία! Έφτιαξα την πολύ ονομαστή μελιτζανοσαλάτα μου, ναι καλέ περιαυτολογώ αλλά ειναι μοναδική. Είναι καπνιστή και πολύ νόστιμη οπότε τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

    Τι κάνεις ακόμα εκεί παιδί μου, κοντεύει να χειμωνιάσει κι εδώ. Σήκω κι έλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την επόμενη φορά αν το θες πρόσθεσε φετούλες πεπονιού ραντισμένες με χοντρο αλάτι (κρυσταλικό) και σταγόνες φίνου βαλσάμικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα!!Την προηγούμενη εβδομάδα έφτιαξα παπουτσάκια άσπρης μελιτζάνας με κοτόπουλο αλλά πολύ βιαστικά γιατί έπρεπε να φύγω κι έτσι πέταξα το εσωτερικό τους.
    Όταν το συνειδητοποίησα ήταν αργά, αυτή η πρόταση σου είναι καταπληκτική για ένα βραδάκι με μπυρίτσα.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι ωραία συνταγή! Μου τρέχουν τα σάλια και είναι ακόμη πολύ πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λίλα μου, είσαι τυχερούλα! Με κήπο που έχει και λαχανικά ποιος στη χάρη σου!

    Κική μου, θα σου αρέσει! Δοκίμασέ το!

    Αθηνά μου με καπνιστή μελιτζάνα είναι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αστέρι φιλάκια και σε σένα! :))

    Dark Chef εδώ είναι χειμώνας και σε βεβαιώ ότι είναι ορεκτικό παντός καιρού!

    Efi έχει πολλά καλά! Γευστικό, με κάποιο στυλ, εύκολο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. apinkdreamer την γεύση μπορείς να την φανταστείς, η εμφάνιση βελτιώνεται σερβιρισμένο κατάλληλα με τα στολίδια του!

    Και λοιπόν, εκεί που είσαι γλυκιά μου αν δεν χαρείς το προσούτο ποια θα το χαρεί?

    Γεια σου Δημητρούλα! Δοκίμασέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πηνελόπη μου, γυρίσατεεεε? Περάσατε καλά? Θα τα πούμε!

    Μάγδα περιμένω εντυπώσεις!

    Νένα έρχομαι να μου μάθεις τον τρόπο σου! Σίγουρα θα είναι κάτι εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Αλεξίου καλώς ήρθατε! Η πρότασή σας μου φαίνεται εξαιρετική! Θα το κάνω το συντομότερο! Στην Ν Αφρική έχουν υπέροχα κρασιά και φτιάχνουν και καλό βαλσάμικο, αρκεί… να βρω πεπόνι (είναι χειμώνας εδώ)! Επισκέπτομαι το μπλογκ σας και διαβάζω τις συνταγές σας, χαίρομαι που σας βλέπω εδώ!

    Ξανθή μου διέπραξες έγκλημα! Η μελιτζανοσαλάτα με ψίχα άσπρης μελιτζάνας είναι υπέροχη ! Αλλά και τα παπουτσάκια με το κοτόπουλο όνειρο… Φιλάκια

    Kostasst χαίρομαι που ήρθες στα μέρη μου! Αυτό με τις συνταγές που μας ανοίγουν την όρεξη είναι ένα πρόβλημα! Κάθε φορά μπαίνουμε σε πειρασμούς και έλα να διατηρηθείς στα κιλά σου!!!! Ελπίζω να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή