Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ναπολεόν με μανιτάρια

Λατρεύω τις αργίες να ξυπνώ αργά το πρωί και να ετοιμάζω για την οικογένεια brunch. Brunch είναι ένα breakfast μαζί με lunch, δυο σε ένα! Το συνηθίζαμε περισσότερο στην Αθήνα με τα παιδιά! Είναι ωραίο να προσφέρονται μαζί με τον καφέ και τους φρέσκους χυμούς διάφορα αλμυρά και γλυκά πιάτα, φρούτα, γιαούρτι, μαρμελάδες, μέλι και ότι άλλο μπορεί να αρέσει στην οικογένεια! Μάφινς, κρουασάν, κέικ, αυγά, λουκάνικα, μπέικον, μικρά σάντουιτς, τάρτες, τυροπιτάκια, σουφλέ!
Πρόσφατα είχα μια καινούργια ιδέα για brunch. Ήθελα να έχει περισσότερα λαχανικά και να αποφύγω τα άμυλα. Έφτιαξα ένα ναπολεόν με μανιτάρια!
Χρειάστηκα για κάθε ένα κομμάτι:
  • 1 μανιτάρι (Black mushroom)
  • 7-8 σπαράγγια
  • 1 τομάτα σε φέτες
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 1 αυγό
  • λίγο λάδι
  • λίγο ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι πιπέρι
Μαγειρεύουμε σε ατμό τα σπαράγγια και το μανιτάρι. Στόχος μας είναι να παραμείνουν τα λαχανικά τραγανά. Τα διατηρούμε ζεστά.
Σε ένα τεφάλ σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι τις ντομάτες και την φέτα προσέχοντας να μη διαλυθεί. Ετοιμάζουμε τα αυγά μάτια.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το μανιτάρι, επάνω ακουμπάμε τα σπαράγγια. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλατοπίπερο και σταγόνες μπαλσάμικο. Πάνω από το σπαράγγια βάζουμε τις φέτες τομάτας, το τυρί και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε (έβαλα μόνο πιπέρι) και τελειώνουμε με λίγο μπαλσάμικο. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρέσκο ψωμί!
Σε όποιον αρέσει μπορεί να προσθέσει μπέικον ή Parma Ham ψημένο στο γκρίλ!

19 σχόλια:

  1. Αυτό για πρωινό??!!!Καλέ είναι τέλειο!Και μόνο που το βλέπεις σου φτιάχνει τη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ιδιαιτερο φαινεται...αυτο το πρωινο ειναι βασιλικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμένα τα μικρά μόνον ένα μήλο θέλουν να παίρνουν σχολείο, φέτος...
    Καθιέρωσα λοιπόν το πρωινό...Κι αυτή η ιδέα μου φαίνεται καταπληκτική...
    Καλημέρα από ΝΖ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγελική μου δείχνει τέλειο και σίγουρα είναι! Το ενισχυμένο πρωινό κι εγώ τα Σαββατοκύριακα το φτιάχνω. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Santie and Athina είπαμε το συγκεκριμένο πιάτο καλύπτει ανάγκες πρωινό-μεσημεριανού! Και μάλιστα σερβίρεται μαζί με τις Κυριακάτικες εφημερίδες!

    Pansofix τώρα που είπες βασιλικό: Θα του πήγαινε και κανένα φυλλαράκι!

    Artanis τα παιδιά περνάνε διάφορες φάσεις κατά καιρούς! Όμως το πρωινό και στο δικό μας σπίτι ήταν καθιερωμένο! (όχι βέβαια με τις προδιαγραφές του brunch) Φιλιά από SA

    Λίλα μου, ποιος προλαβαίνει να το ετοιμάσει καθημερινή και ποιος να το ευχαριστηθεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα!!
    Τέτοια πρωινά - μεσημεριανά παίρνουμε στην Αγγλία και μπορώ να πω ότι τα ευχαριστιέμαι πολύ.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Ξανθή μου, το σηκώνει το κλίμα! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τέλεια ιδέα! Και αναρωτιόμουν τι είναι το κάθε "στρώμα" όταν είδα τη φωτό. Εγώ ευχαρίστως το έτρωγα και χωρίς αυγό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιληνάδα μου θυμίζει πιάτο απο αυτά που έτρωγε στο Βέλγιο ο άνδρας μου όταν τον παντρέυτηκα.Του έκανα λοιπόν ένα μουσακά βαρβάτο να του θυμίσει Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πήρες φόρα αφότου έφυγες στην ξενητειά. Αυτό τον καιρό σε σκέπτομαι περισσότερο καθώς η εφαρμογή λεμόνι και κανέλα πάει άριστα στο χαλβά του μπακάλη.
    Ωραίο το πρωινό σου μα αν ξεκινήσω έτσι τη μέρα μου, κάηκα η μπόμπα! Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι όμορφο πρωινό είναι αυτό!!! Εγώ βέβαια που δεν τρώω πρωινό, δεν με πειράζει καθόλου να το φάω για μεσημεριανό.
    Φιλά, καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφο και νόστιμο, αλλά για πρωινό δεν θα το έτρωγα.Μεσημέρι (lunch) όπως το λές Αγγελική θα το έτρωγα ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κική μου το θέμα επιδέχεται όποια αλλαγή θες! Χωρίς αυγό, με 2ο μανιτάρι, με κασέρι ή μοτσαρέλα κίτρινη αντί για φέτα (και στο γκριλ), για να μη περάσουμε σε επίπεδο με πατάτα, ή, ή…

    Ναι Αχτίδα μου, ο μουσακάς (και τα παπουτσάκια) είναι βαρβάτες λύσεις! Ακαταμάχητες, all-time classic!

    Nena δεν ξέρω αν πήρα φόρα, ή μου λείπουν οι φίλοι και επικοινωνώ και από εδώ! Χαίρομαι που η επικαιρότητα με φέρνει στο νου σου! Αυτό με την κλασσική έννοια μόνο πρωινό δεν είναι.. Ξανατρώς ένα γιαουρτάκι το βράδυ...

    Λίνα μου, εγώ αντίθετα με σένα τρώω πλούσιο πρωινό! Συνήθεια είναι! Χωρίς το αυγό μπορεί να γίνει και πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

    Erifili μου μια χαρά θα είναι για μεσημεριανό! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ουάουυυ! Δεν έχω λόγια!
    Συγχαρητήρια, συνέχεια με εκπλήσεις (και μου ανοίγεις την όρεξη)!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραία η ιδέα σου! Και όπως είπες, μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε, όχι τόσο για πρωινό, είναι όμως πολύ ωραίο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Drosostalitsa σε ευχαριστώ! Καλή βδομάδα να έχεις!

    Big Mama δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πότε και στο πως! Κέφια να υπάρχουν!Καλή βδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Teleio piato ... oti prepei gia to Sabbato-Kyriako. M'aresei polu h idea gia "brunch."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Μαρία μου! Και εμένα μου αρέσει! Σκέφτομαι να παρουσιάσω και άλλες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή