Πρόσφατα είχα μια καινούργια ιδέα για brunch. Ήθελα να έχει περισσότερα λαχανικά και να αποφύγω τα άμυλα. Έφτιαξα ένα ναπολεόν με μανιτάρια!
Χρειάστηκα για κάθε ένα κομμάτι:
- 1 μανιτάρι (Black mushroom)
- 7-8 σπαράγγια
- 1 τομάτα σε φέτες
- 1 κομμάτι φέτα
- 1 αυγό
- λίγο λάδι
- λίγο ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι πιπέρι
Μαγειρεύουμε σε ατμό τα σπαράγγια και το μανιτάρι. Στόχος μας είναι να παραμείνουν τα λαχανικά τραγανά. Τα διατηρούμε ζεστά.
Σε ένα τεφάλ σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι τις ντομάτες και την φέτα προσέχοντας να μη διαλυθεί. Ετοιμάζουμε τα αυγά μάτια.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το μανιτάρι, επάνω ακουμπάμε τα σπαράγγια. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλατοπίπερο και σταγόνες μπαλσάμικο. Πάνω από το σπαράγγια βάζουμε τις φέτες τομάτας, το τυρί και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε (έβαλα μόνο πιπέρι) και τελειώνουμε με λίγο μπαλσάμικο. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρέσκο ψωμί!
Αυτό για πρωινό??!!!Καλέ είναι τέλειο!Και μόνο που το βλέπεις σου φτιάχνει τη μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ιδιαιτερο φαινεται...αυτο το πρωινο ειναι βασιλικο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα τα μικρά μόνον ένα μήλο θέλουν να παίρνουν σχολείο, φέτος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθιέρωσα λοιπόν το πρωινό...Κι αυτή η ιδέα μου φαίνεται καταπληκτική...
Καλημέρα από ΝΖ...
Αγγελική μου δείχνει τέλειο και σίγουρα είναι! Το ενισχυμένο πρωινό κι εγώ τα Σαββατοκύριακα το φτιάχνω. Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήSantie and Athina είπαμε το συγκεκριμένο πιάτο καλύπτει ανάγκες πρωινό-μεσημεριανού! Και μάλιστα σερβίρεται μαζί με τις Κυριακάτικες εφημερίδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix τώρα που είπες βασιλικό: Θα του πήγαινε και κανένα φυλλαράκι!
Artanis τα παιδιά περνάνε διάφορες φάσεις κατά καιρούς! Όμως το πρωινό και στο δικό μας σπίτι ήταν καθιερωμένο! (όχι βέβαια με τις προδιαγραφές του brunch) Φιλιά από SA
Λίλα μου, ποιος προλαβαίνει να το ετοιμάσει καθημερινή και ποιος να το ευχαριστηθεί…
Καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοια πρωινά - μεσημεριανά παίρνουμε στην Αγγλία και μπορώ να πω ότι τα ευχαριστιέμαι πολύ.
Φιλάκια.
Γεια σου Ξανθή μου, το σηκώνει το κλίμα! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τέλεια ιδέα! Και αναρωτιόμουν τι είναι το κάθε "στρώμα" όταν είδα τη φωτό. Εγώ ευχαρίστως το έτρωγα και χωρίς αυγό :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιληνάδα μου θυμίζει πιάτο απο αυτά που έτρωγε στο Βέλγιο ο άνδρας μου όταν τον παντρέυτηκα.Του έκανα λοιπόν ένα μουσακά βαρβάτο να του θυμίσει Ελλάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήρες φόρα αφότου έφυγες στην ξενητειά. Αυτό τον καιρό σε σκέπτομαι περισσότερο καθώς η εφαρμογή λεμόνι και κανέλα πάει άριστα στο χαλβά του μπακάλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το πρωινό σου μα αν ξεκινήσω έτσι τη μέρα μου, κάηκα η μπόμπα! Σε φιλώ πολύ.
Τι όμορφο πρωινό είναι αυτό!!! Εγώ βέβαια που δεν τρώω πρωινό, δεν με πειράζει καθόλου να το φάω για μεσημεριανό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλά, καλό Σαββατοκύριακο.
Πολύ όμορφο και νόστιμο, αλλά για πρωινό δεν θα το έτρωγα.Μεσημέρι (lunch) όπως το λές Αγγελική θα το έτρωγα ευχαρίστως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου το θέμα επιδέχεται όποια αλλαγή θες! Χωρίς αυγό, με 2ο μανιτάρι, με κασέρι ή μοτσαρέλα κίτρινη αντί για φέτα (και στο γκριλ), για να μη περάσουμε σε επίπεδο με πατάτα, ή, ή…
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Αχτίδα μου, ο μουσακάς (και τα παπουτσάκια) είναι βαρβάτες λύσεις! Ακαταμάχητες, all-time classic!
Nena δεν ξέρω αν πήρα φόρα, ή μου λείπουν οι φίλοι και επικοινωνώ και από εδώ! Χαίρομαι που η επικαιρότητα με φέρνει στο νου σου! Αυτό με την κλασσική έννοια μόνο πρωινό δεν είναι.. Ξανατρώς ένα γιαουρτάκι το βράδυ...
Λίνα μου, εγώ αντίθετα με σένα τρώω πλούσιο πρωινό! Συνήθεια είναι! Χωρίς το αυγό μπορεί να γίνει και πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!
Erifili μου μια χαρά θα είναι για μεσημεριανό! Φιλάκια!
Ουάουυυ! Δεν έχω λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια, συνέχεια με εκπλήσεις (και μου ανοίγεις την όρεξη)!!!
Πολλά φιλιά
Πολύ ωραία η ιδέα σου! Και όπως είπες, μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε, όχι τόσο για πρωινό, είναι όμως πολύ ωραίο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήDrosostalitsa σε ευχαριστώ! Καλή βδομάδα να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig Mama δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πότε και στο πως! Κέφια να υπάρχουν!Καλή βδομάδα να έχουμε!
Teleio piato ... oti prepei gia to Sabbato-Kyriako. M'aresei polu h idea gia "brunch."
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρία μου! Και εμένα μου αρέσει! Σκέφτομαι να παρουσιάσω και άλλες ιδέες!
ΑπάντησηΔιαγραφή