Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Από το παράθυρο σου πέρασε το καλοκαίρι, πέρασε κι η συννεφιά


Σειρά μου να μιλήσω για την θέα από το παράθυρό μου! Η φίλη μου η Κωνσταντίνα που με ξετρελαίνει με τις γευστικές προτάσεις της στο μπλογκ της Sabor και η αγαπημένη μου Ερμιόνη από το the one with all the tastes με κάλεσαν να παίξω στο παιχνίδι "Τι βλέπω από το παράθυρό μου!"
Έριξα μια ματιά από τα παράθυρα και διαπίστωσα ότι ποτέ δεν χαζεύω την θέα, αλλά εστιάζω σε κάποια σημεία! Όλα σχεδόν τα παράθυρα του σπιτιού βλέπουν στο κήπο του συγκροτήματος κατοικιών που ζούμε. 
Η θέα λοιπόν είναι ένας κήπος από τον οποίο ξεπροβάλλουν οι στέγες των σπιτιών των γειτόνων μας. Τίποτα το συγκλονιστικό! Ο δικός μας κήπος είναι φυτεμένος με λεμονιές, λευκές τριανταφυλλιές και αγάπανθους. 
Το ιδιαίτερο στοιχείο όμως  είναι τα πουλιά που ζουν στο κήπο μας! Φροντίζω να τους βάζω νερό, φρούτα, σποράκια και ψίχουλα και αυτά καθημερινά με επισκέπτονται!


Από τα πιο εντυπωσιακά είναι τα Hadeda, κάτι μεγάλα πουλιά (με μήκος περίπου 70-80 εκ) σαν πελαργοί, με μακρύ ράμφος (περίπου 15- 20 εκ), γκρίζα φτερά με ιριδισμούς μωβ και πράσινο. Ζουν κοντά στα σπίτια και τρέφονται με σκουλήκια, σαύρες, έντομα, αλλά δεν λεν ποτέ όχι σε μια βρεγμένη φέτα ψωμί! Έχουν μια δυνατή χαρακτηριστική κραυγή "Κρ-χα-χα-ντιντα" που την βγάζουν τακτικά, όταν πετούν, όταν τρομάξουν, όταν καλούν τα παιδιά τους κλπ. Το σκυλί μας, η Ίρμα, τα μισεί και τα φοβάται συγχρόνως! Κάνει ότι μπορεί για να τα απομακρύνει από το σπίτι μας! Τα γαβγίζει μέχρι να φύγουν και μετά... τα κυνηγάει! Είναι αστείο να βλέπεις ένα σκυλί να φοβάται πουλί, αλλά φαίνεται ότι θα έχει φάει κάποια τσιμπιά!
Υπέροχα πουλιά είναι και τα Grey Lourie ή Go-away-bird! Είναι σε μέγεθος μεγάλου περιστεριού με μακριά ουρά και έχουν ένα εντυπωσιακό λοφίο, που φουσκώνει ακόμα περισσότερο αν φοβηθούν, ή ξαφνιαστούν! Η φωνή τους μοιάζει κατά την γνώμη μου με βέλασμα προβάτου, αλλά οι Ν Αφρικανοί ισχυρίζονται ότι μοιάζει σαν να λέει Go-away (φύγε)...
Στην ιπτάμενη πελατεία μου συγκαταλέγονται και πολλά άλλα πουλάκια πανέμορφα, που φοβούνται υπερβολικά την φωτογραφική μηχανή (ιδιαίτερα αν έχει και τον τηλεφακό επάνω) και εξαφανίζονται μόλις την βγάλω από την θήκη της και την στρέψω στην μεριά τους! Παράπονο το έχω! Να μη μου ποζάρουν!
Ο κήπος είναι στολισμένος και με ένα αγαλματάκι ενός στρουμπουλού μωρού, που παίζει κιθάρα! Θαρρώ ότι είναι είναι μια προσπάθεια των ιδιοκτητών, να δώσουν μια ρομαντική νότα στον μινιμαλιστικό κήπο! Ίσως είναι και μια προσπάθεια να τραβήξει τα βλέμματα μακρυά από τον εξωτερικό τοίχο του συγκροτήματος, που είναι αρκετά τρομακτικός... Έχει τουλάχιστον 3,50μ ύψος, ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και κάμερες ασφάλειας...
Σε όλα έμαθα! Έμαθα και να ζω προστατευμένη και απομονωμένη από ένα τοίχο που δεν τον κοιτάω πια!
Τώρα είναι η σειρά μου να καλέσω στο παιχνίδι άλλες φίλες για να μας μιλήσουν για το παράθυρό τους με την θέα του!
1. την Ελένη από τα ταξίδια μου  
2. την Χρυσαυγή από το food for thought
3. την Λίτσα Φραουλίτσα από το Ηome is where your story begins.




31 σχόλια:

  1. Αγγελική μου τί όμορφες εικόνες που μας έχεις! Από μια ήπειρο για την οποία γνωρίζουμε πολύ λίγα και νιώθουμε να τη φοβόμαστε ως αφιλόξενη...
    Νομίζω πως ζεις σε ένα πολύ όμορφο μέρος! Θέλω να επισκεφτώ τη νότια Αφρική κάποια στιγμή, και ό,τι μου μεταφέρεις με πείθει όλο και περισσότερο! Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζενάκι μου, η Ν Αφρική είναι πανέμορφη χώρα! Αξίζει να έρθεις! Συνδυάζει υπέροχη φύση, καλό κλίμα, πολύ καλό φαγητό, είναι μια σύγχρονη χώρα, καθαρή, φθηνή, με υπέροχα τουριστικά σημεία κλπ κλπ. Το μόνο κακό είναι οι ανισότητες, που προκαλούν κάποια προβλήματα. Αν έρθεις με οργανωμένο ταξίδι, ή σε γνωστούς σου, που θα ξέρουν να σε συμβουλεύσουν πού να πας και πώς να κινηθείς, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Αγγελινκή μου τι εξωτική θέα! Μοναδική θα έλεγα. Λάτρεψα το go away bird, θα αγοράσω ένα να το έχω για κουδούνι, ξέρεις... για τους ανεπιθύμητους χεχε.
    Με χαρά θα παίξω, σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αφρική έχει εξωτική βιοποικιλότητα! Μη βάλεις Φραουλίτσα μου το go away bird για κουδούνι: έχει κακό φενγκ σούι!:))
      Περιμένω να εκπλαγώ!

      Διαγραφή
  3. Αγγελική μου πολύ όμορφη θέα με όλα αυτά τα πουλάκια κι όσο για τον τοίχο ...έχεις δίκιο σε κάνει να νιώθεις άβολα! Τί να γίνει πουθενά δεν υπάρχει ο παράδεισος, κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα και τους δικούς της τρόπους να τα λύνει. Να είσαι καλά και πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου τον εξωτερικό τοίχο είπαμε, δεν τον κοιτάμε! Τελείωσε! Και είναι κρίμα γιατί το γειτονικό σπίτι έχει φραγκόκοτες, που κάθε βράδυ ανεβαίνουν πάνω στα δέντρα και κακαρίζουν με τις ώρες! Θα είχε πλάκα να τις έβλεπα καλύτερα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Είναι πραγματικά φοβερά ενδιαφέρον να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας , από διαφορετικά σημεία του κόσμου η καθεμιά. Πόσο ιδιαίτερο το μέρος που ζεις, Αγγελική, και τι ωραία που μάς τα μεταφέρεις!Δώσε μια φέτα ψωμί στα πουλάκια κι από μένα. Αλλά να'ναι βρεγμένη φέτα με ζάχαρη και καφέ, όπως μού'δινε η μαμά μου! Για να δούμε, θα τη φάνε;Χα,χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μάρθα μου είναι φοβερά ενδιαφέρον πόσο μακρυά ζούμε, πόσο εύκολα μιλάμε και πόσα κοινά έχουμε! Τι είναι ένας Ατλαντικός που μας χωρίζει? :)) (Ε είναι και κάτι περισσότερο από τον Ωκεανό, αλλά δεν το κάνουμε θέμα!)
      Πάω να ετοιμάσω την παραγγελιά! Φαντάζομαι ότι ο καφές είναι Ελληνικός!:))
      Φιλάκιαααααααα

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα, Αγγελική μου!
    Είδες ότι μαντού φτιάχνουμε έναν μικρό παράδεισο; Ο κήπος σου πρέπει να είναι υπέροχος!
    Κι εγώ στην Τζέντα έχω πουλιά στον κήπο μου: μικρές μάινες, τρυγόνια και εξωτικούς υφαντές! Δυστυχώς υπάρχουν και πολλές αδέσποτες γάτες!
    Με χαρά θα παίξω, μου αρέσει και σ΄ευχαριστώ!
    Φιλάκια από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου! Και εδώ έχουμε πολλές Μάινες! Δεν τις ανάφερα, γιατί δεν τις συμπαθώ! Τις έχουν φέρει οι Ινδοί! Αυτά τα πουλιά συγκροτούν συμμορίες;)!
      Τους εξωτικούς υφαντές όμως δεν τους ξέρω!
      Στην Ν Αφρική δεν υπάρχουν αδέσποτα ζώα! Μόνο στα πρώην γκέτο έχω δει αδέσποτους σκύλους...Όσο για τις γάτες και σπιτικές να είναι, την κάνουν την ζημιά τους!!!! Σε ένα γειτονικό συγκρότημα ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες γατιών, να τους φορέσουν κουδούνια, για να ειδοποιούνται τα πουλιά!
      Περιμένω! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Μου αρέσει που συνεχίζετε το παιχνιδάκι, τώρα εμείς στον κήπο μας έχουμε μόνο καρακάξες και ζηλεύω τα δικά σου εξωτικά πουλιά!!! Καλημερούδια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου και ο κήπος μου στην Ελλάδα γέμισε καρακάξες! Είναι ενοχλητικές γιατί τρώνε τα πάντα!!! Δεν αφήνουν φρούτο για φρούτο!
      Καλημέρα και από μένα!

      Διαγραφή
  7. Η μαγεία στην περιγραφή σου είναι που δεν κοιτάς τον τοίχο με το συρματόπλεγμα..
    Το στρουμπουλό μωρό.. τα άνθη.. τα πουλιά είναι η αίσθηση της ελευθερίας..
    Να είσαι καλά Αγγελικούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Αντιγόνη μου, πάντα κυνηγάω την ελευθερία... Έστω και την αίσθησή της... Πραγματικά οι φτερωτοί μου φίλοι δεν έχουν όρια! Μακάρι να μην είχα και εγώ...

      Διαγραφή
  8. Αυτή και αν είναι ενδιαφέρουσα θέα και όλα όσα μας περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλώς την Greenmixer! Χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέροντα όσα γράφω! Θα τα λέμε!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσει πολύ η θέα του πρασίνου ... αφου έχεις και λουλουδάκια να βλέπεις και πουλάκια, είναι θαυμάσιο.

    Νασαι καλά που μοιράστηκες τη θέα σου μαζί μας.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κωνσταντίνα μου! Αγαπάω ιδιαίτερα τα ζώα και πάντα τα προσέχω! Όταν πρωτοήρθα στην Αφρική, δεν είχα κουβαλήσει την Ίρμα από την Αθήνα, και οι φτερωτοί φίλοι μου έγιναν κάπως οικόσιτοι...
      Φιλάκια και από μένα!

      Διαγραφή
  10. Έτσι είναι...σε όλα μαθαίνουμε, αρκεί να εστιάζουμε στα θετικά... Να είσαι πάντα καλά και να απολαμβάνεις την υπέροχη θέα σου... Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα purpleleath! Ακριβώς όπως το λες! Στο θετικά και στα αισιόδοξα! Σ ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Η παρέα του κήπου είναι πολύ όμορφη!! Να είσαι καλά να την απολαμβάνεις Αγγελική!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Bleuprint! Πραγματικά πρόκειται για παρέα! Τα παρακολουθώ όταν έχω καιρό, μαθαίνω τα ονόματά τους και διασκεδάζω με τις συμπεριφορές τους! Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Καλή μου Αγγελική, πώς και πώς ανυπομονούσα για την ανάρτησή σου!
    Ήμουν σίγουρη ότι θα μας παρουσίαζες απίθανες εικόνες και πραγματικά μοιάζουν πάλι εξωπραγματικές!
    Πολύ καλά κάνεις και εστιάζεις στην ομορφιά που βρίσκεται δίπλα σου και όχι στην ασχήμια που ορθώνεται λίγο παραπέρα... Αυτή είναι μια γενικότερη στάση ζωής που όλοι μας πρέπει να έχουμε...
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου! Μου αρέσει να σας δείχνω αφρικάνικες εικόνες, που δεν υπάρχουν στην Ελληνική πραγματικότητα.
      Ο τοίχος με τα συρματοπλέγματα, που ορθώνεται γύρω από το συγκρότημα που ζω, δεν είναι θέμα αισθητικό. Είναι η έκφραση του φόβου και το τίμημα για τα σφάλματα που έγιναν (και συνεχίζουν να γίνονται)... Εστιάζω στα χαρούμενα μα το έχω στην...πλάτη μου
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  13. "Εισπράξαμε" για μια ακόμη φορά πολλές εικόνες και συναισθήματα :-))
    Γιατί μετά από όσα διαβάσαμε για τα εκεί όμορφα που εσύ μας έγραψες, διαβάσαμε και τις φίλες μας στα άλλη μέρη του κόσμου.
    Απίθανα μεγάλη απόσταση μεταξύ μας, αλλά και τόσο δίπλα μας ειδικά αν έχουμε τη τύχη (όπως εγώ τουλάχιστον) να γνωρίζουμε και προσωπικά κάποια από τα πρόσωπα που γράφουν.
    Σας ευχαριστώ θερμά ΟΛΕΣ γι' αυτό.
    Καλημέρα Αγγελική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πηνελόπη μου!
      Ελπίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι για να διασκεδάζουμε και να γνωριζόμαστε (όσο τυχερές και να είμαστε;-)) Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει το ίντερνετ!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  14. Μα τι υπέροχες, πανέμορφες φωτογραφίες πόσο τυχερή είσαι Αγγελική μου που μένεις σε ενα μέρος με τέτοια φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eri μου σε ευχαριστώ! Οι φωτογραφίες δεν είναι καλές μα απλά τις έβαλα για να σας δείξω την ιπτάμενη πελατεία μου!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  15. Αγγελική μου πανέμορφη θέα, οι εικόνες που μας παρουσιάζεις φοβερές!Λατρεύω τη φύση!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαντάζομαι τι κάνει η Ίρμα και γελάω! Θυμάμαι που συχνά τα τάιζες τα πουλιά! Ωραία η θέα του πρασίνου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή