Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Λάβα και τυρκουάζ

Η Φ. διάλεξε την λάβα! Της άρεσαν οι μαύρες ημιπολύτιμες πέτρες, με την ματ εμφάνιση και την περίεργη υφή! Πήρε δυο διαφορετικά μεγέθη και σχήματα και μου ζήτησε να της κάνω ένα εντυπωσιακό κολιέ. Για να φωτίσω το κολιέ και να το κάνω πιο νεανικό, έψαξα για κάποιο λίθο με χρώμα. Θα ήθελα κάποιο κοράλλι, αλλά δεν βρήκα... Κατέληξα λοιπόν σε τυρκουάζ σε τρία μεγέθη και μικρές μαύρες χάντρες. Το έδεσα με μαύρη μεταξωτή κλωστή με κόμπους για να είναι σταθερό, αν σπάσει να μη χαθούν οι πέτρες και να πέφτει ωραία όταν φοριέται! Πέρασα τις χάντρες χωρίς σχέδιο, ασύμμετρα, όπως μου ερχόταν στο χέρι. Μπορεί να φορεθεί μακρύ σε μια σειρά, αλλά και κοντό διπλή σειρά με την βοήθεια ενός κουμπώματος που πήρα! Χάρηκα πολύ όταν το φόρεσε και της πήγαινε! Δεν ξέρω ποια από τις δυο μας καμάρωνε περισσότερο... Για την Μ. δεν τολμώ να φτιάξω κοσμήματα. Φτιάχνει μόνη της υπέροχα πράγματα, γεμάτα φαντασία και διακριτικό γούστο! Για παράδειγμα αυτό το βραχιόλι: Έχει πλέξει ασημένιο σύρμα με το βελονάκι και έχει στερεώσει επάνω του το λουλουδάκι που έφτιαξε με χάντρες, σβαρόφσκυ και ασημένιο σύρμα. Μου φαίνεται καταπληκτικό! Και σαν ιδέα και σαν εκτέλεση!

18 σχόλια:

  1. Απλα υπεροχο το κολιε!!!
    Ειναι ακριβως στο γουστο μου και το λατρεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι θαυμαστρια των κοσμημάτων σου.. Πιστεύω και στις ιδιότητες των ημιπολυτιμων λίθων.. Πανέμορφη η υφαιστιακη πετρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο το κολιέ σου Αγγελική. Φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη.
    Αλλά και το βραχιόλι της Μ. Υπέροχο.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφα όλα...Πολύ ενδιαφέρον το κούμπωμα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο...
    Καλημέρα από ΝΖ, σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουαντερί σε ευχαριστώ πολύ! Δοκίμασε να το φτιάξεις! Πιάνουν τα χέρια σου, τα κοσμήματα με χάντρες είναι εύκολα σαν παιχνίδι! Αν θες οποιαδήποτε εξήγηση θα συμπληρώσω την ανάρτηση!

    Νίκη μου με κάνεις να κοκκινίζω! Πρέπει να σου ομολογήσω ότι και εγώ θεωρώ τα cape cake σου τέλεια κοσμήματα! Ξέρεις από ιδιότητες λίθων? Τι άραγε έχουν αυτές που φορά η κόρη μου?

    Καλημέρα Λίνα μου, σε ευχαριστώ πολύ! Με την Μ. έχουμε μάθει μαζί να κάνουμε κατασκευές με χάντρες. Έχει όμως περισσότερη υπομονή από μένα και καταπληκτικό γούστο οπότε οι κατασκευές της είναι πανέμορφες!

    Καλημέρα Artanis! Και εμένα μου άρεσε το κούμπωμα αυτό γιαυτό το φωτογράφισα! Μου αρέσει η δυνατότητα να αλλάζεις το κολιέ σου ανάλογα με την διάθεσή σου! Ανταποδίδω τα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελικούλα, πιστεύω πως το αποτέλεσμα δικαιώνει και τις δυό σας.
    Εξαιρετικός ο συνδυασμός του μαύρου με το τιρκουάζ και πολύ αριστοκρατικός.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς την Πηνελόπη! Τελικά είναι ωραίος συνδυασμός, αλλά το είχα φανταστεί με κοράλλι πορτοκαλί ή κίτρινο (όχι κόκκινο αυτή τη φορά) και στην αρχή δεν ήμουν ενθουσιασμένη...
    Φιλιάκια και από μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο το κολιέ. Τα χρώματα του πολύ ωραία! Και το βραχιόλι πολύ πρωτότυπο! Έχετε και οι δύο πολύ ωραίο γούστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγγελική πολύ όμορφο!Μ΄αρέσει πολύ το τυρκουάζ-τώρα που το βλέπω με το μαύρο,τέλειος συνδυασμός!
    Το βραχιολάκι,αχ μ΄αρέσει!Αλήθεια,το έπλεξε με το βελονάκι;Απίστευτο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Αγγελικη.Πολυ ωραιο κοσμημα.Πριν απο λιγα χρονια εφτιαχνα κι εγω κοσμηματα ερασιτεχνικα.Για μενα ουσιαστικα και καποιες φιλες.Μου εχουν περισσεψει στα κουτια πολλες πολλες πετρες.Για φαντασου να ειμαστε κοντα,ισως μπορουσαμε να κανουμε ομορφιες.Δεν ξερω επισης ποια εφτιαξε το βραχιολι,αλλα εχει πολυ καλο γουστο.Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πιο γουστόζικα κοσμήματα δεν έχω δει και οι τρεις απίθανες στις επιλογές αλλά και στις κατασκευές!!
    Αυτό το βραχιολάκι δε !!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με λάβα και τυρκουάζ είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός. Είχα αγοράσει ένα παρόμοιο από την πιο μικρή ενορία στην Ισπανία, ένα χωριό 20 ανθρώπων σκαρφαλωμένο σε ένα βουνό με μεγάλη ιστορία, όπου όλοι ήταν συγγενείς. Όταν έμαθαν στην ξενάγηση στην εκκλησία ότι είμαστε έλληνες, μας πήραν να μας συστήσουν σε συγγενείς και φίλους, ένας από αυτούς είχε και το μαγαζί με τα αναμνηστικά. Ίσως ένας από τους λόγους που το αγάπησα τόσο είναι και οι όμορφες αναμνήσεις. Και τη δική σου δημιουργία όπως τη βλέπω είναι εξαιρετική, πολύ όμορφος συνδυασμός υλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Big mama σε ευχαριστούμε και οι δυο! Μαμά και κόρη! Για τα χρώματα και τα σχέδια με βοηθάνε τα μαθήματα σύνθεσης που έχω κάνει και η (πρώην) δουλειά μου. Η Μ. είναι φυσικό ταλέντο! Από μωρό παιδί την απασχολεί η αισθητική και η καλλιτεχνία!

    Ναι, Ελένη μου, το έπλεξε με βελονάκι! Είναι εύκολο λέει!(Αν ξέρεις, γιατί εγώ δεν τα καταφέρνω). Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το μαύρο με το τυρκουάζ είναι κλασσικός συνδυασμός. Στην αρχή έλεγα να δέσω τις πέτρες της λάβας με αλυσίδα. Όμως το μέταλλο με την μαύρη πέτρα είναι ψυχρή λύση, δεν μου άρεσε για την κόρη μου. Ήθελα κάτι πιο ζεστό.

    Χαχα, Γιάννα στο είπα : έχουμε πολλά κοινά! Όταν γυρίσω στην Ελλάδα, αν έχουμε χρόνο, θα οργανωθούμε! (Πρέπει να μένουμε σχετικά κοντά) Και εγώ ερασιτεχνικά κάνω τα κοσμήματα! Η Φ. είναι η μεγάλη κόρη μου. Το βραχιολάκι το έκανε η μικρή μου κόρη, η Μ. Να περνάς καλά.

    Ξανθή μου, σε ευχαριστώ πολύ! Είναι ωραίο να φτιάχνεις πράγματα και να τα βλέπεις να φοριούνται (ή να τρώγονται!). Και επειδή με τις κόρες μου πάντα διασκεδάζαμε ζωγραφίζοντας, κατασκευάζοντας, μαγειρεύοντας παρεούλα, τώρα που άλλαξαν οι συνθήκες, συνεχίζουμε εξ αποστάσεως!

    Καλώς την Χουανίτα! Χαίρομαι που σου θύμισα τέτοιες ενδιαφέρουσες στιγμές! Πάντα να έχεις την χαρά να γεμίζεις εμπειρίες, εικόνες, αισθήματα! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντυπωσιάζομαι πάντα και αγαπώ ιδιαίτερα τα φυσικά υλικά - πέτρα και ξύλο... έχω ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από ρετσίνι που υπεραγαπώ!
    γι αυτό μου άρεσε πάρα πολύ το κολιέ σου - λόγω της λάβας! θαυμάσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από πού θα έπαιρνε η Μ; Από τη μαμά της! Ταλαντούχα! Και το δικό σου μου αρέσει και της Μ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Betty μου, πραγματικά η λάβα έχει μια ιδιαιτερότητα ή την λατρεύεις ή την μισείς. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη! Το ρετσίνι είναι υπέροχο υλικό γιατί είναι ελαφρύ και λάμπει!

    Κική μου,... φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικά εντυπωσιακό το κολιέ, μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός του μαύρου με το τυρκουάζ!
    Το βραχιολάκι επίσης γλυκύτατο!
    Μπράβο και στις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έλενα μου καλημέρα! Στο έχω πει χίλιες φορές ότι σε έχω στο μυαλό μου συνδυάσει με το τυρκουάζ! Δεν με ξαφνιάζεις λοιπόν! : -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή