Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

HOHOHOchef και τα …γλυκολούλουδα!



Η αγαπημένη μας  Μωβ ,  που γράφει στο γνωστό μπλογκ "είναι μιαμ ή μπλιάξ", είχε την ιδέα! Να παίξουμε ένα παιχνίδι για μπλοκο-κουζίνες με το όνομα HOHOHOChef! Ο στόχος του παιχνιδιού, όπως τον έθεσε, είναι να δοκιμάσουμε νέες συνταγές από την ελληνική μπλογκόσφαιρα και κυρίως την κουζίνα συμπλόγκερ μας, που ακόμη (ίσως) δεν δοκιμάσαμε! Για τους κανονισμούς του παιχνιδιού δείτε εδώ !

Προφανώς ενθουσιάστηκα με την ιδέα και δήλωσα άμεσα συμμετοχή!
Η τύχη μου στις κληρώσεις είναι παγκοσμίως γνωστή!:)) Συνήθως δεν κληρώνομαι (εδώ δεν γινόταν) και αν κληρωθώ ματαιώνεται το παιχνίδι (χμ, δεν έχω δει αν άλλος/άλλη μπλοκομάγειρας ανάρτησε ποστ... Δεν φαντάζομαι όμως τόση ατυχία)! Αυτή τη φορά απλά μου έτυχαν δύσκολα! Η κλήρωση έβγαλε σαν τυχερό μου μπλόγκερ την Νίκη Λαμπρινού  που γράφει στο "sugar flowers creations" και παρουσιάζει την διακοσμητική ζαχαροπλαστική της ! Η Νίκη δεν είναι μια απλή μαγείρισσα!  Είναι χαρισματική καλλιτέχνης στην κουζίνα! Οι φόρμες, τα χρώματα, η πρωτοτυπία των αριστουργημάτων/γλυκών  της αποτελούν έκφραση δημιουργικότητας και τέχνης! Άντε τώρα να προσπαθήσω να την μιμηθώ… Πού πας βρε Καραμήτρο? Θα μου πείτε! Και θα έχετε δίκιο! Παρακαλώ να είσαστε επιεικείς μαζί μου! Άλλο ο επαγγελματίας-καλλιτέχνης, άλλο ο άσχετος!

Όπως θα έχετε δει, δεν διακοσμώ ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνω. Άλλες φορές από άποψη, άλλες από ανικανότητα…  Μου αρέσει η απλότητα, η λειτουργικότητα, η χρηστικότητα, δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε γεωμετρικές φόρμες και στο φυσικό χρώμα. Συχνά αποφεύγω την υπερβολή στα περιττά διακοσμητικά στοιχεία, θεωρώντας πως η ίδια η πρώτη ύλη περιέχει ένα είδος «φυσικής διακοσμητικής ικανότητας» (τόσα χρόνια η δουλειά μου με χαρακτηρίζει και στην κουζίνα).
Αποφεύγω όσο γίνεται τα  πρόσθετα συστατικά στα τρόφιμα που παρασκευάζω σπίτι, αν και ξέρω ότι πολλά υπάρχουν μέσα στα υλικά που χρησιμοποιώ. Αρκετά βασανίζομαι από τροφικές αλλεργίες, δεν χρειάζεται να πειραματίζομαι σε αυτό τον τομέα! Αυτός είναι ο λόγος που εν γνώσει μου δεν βάζω πρόσθετα χρώματα και αρώματα σε ότι ετοιμάζω! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα τρώω άμα μου τα προσφέρουν… Όλα αυτά τα υπέροχα γλυκολούλουδα και γλυπτά που φτιάχνει η Νίκη έχουν μέσα χρώμα κατάλληλο για βρώση, που εγώ αποφεύγω, ή καλύτερα φοβάμαι να φάω… Άσε που λυπάμαι να χαλάσω κάτι τόσο όμορφο!
Επίσης τα τελευταία χρόνια πασχίζω να μειώνω την ζάχαρη στα γλυκά που τρώμε σαν οικογένεια! Οπότε σπάνια θα χρησιμοποιήσω ζαχαρόπαστα ή βουτυρόκρεμα για το καλό όλων μας που θα το γευτούμε. Όσο και να γίνονται πιο γλυκά τα κέικ, ή πανέμορφα αν τα τυλίξω με μια ονειρική αρωματική ζαχαρόπαστα, που θα τα κρατήσει ζουμερά για λίγες περισσότερες μέρες, δεν το κάνω συστηματικά! Θα το κάνω μόνο για μια ιδιαίτερη στιγμή! Και τότε ίσως να αγοράσω έτοιμο το γλυκό από καλλιτέχνιδα, για να μην έχω αποτυχία και άγχος …
Όμως ας περάσουμε στα ουσιώδη! Ξεκίνησα φτιάχνοντας ζαχαρόπαστα σύμφωνα με τις οδηγίες της Νίκης! Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου! Στην αρχή κολλούσε λίγο η πάστα στα χέρια μου. Τα tips της Νίκης ήταν σαφή! Χρειάστηκα λίγη ακόμα άχνη και βουτύρωμα χεριών! Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με ζύμη, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πάστα! Στην συνέχεια φύλαξα το αποτέλεσμα των κόπων μου σε πλαστική σακούλα και τάπερ και με μικρότερα κομματάκια πάστας άρχισα τα πειράματα με κόκκινο χρώμα, κουπ πατ και πλάστη με στόχο να φτιάξω τριαντάφυλλα  όπως δείχνει η Νίκη εδώ
Οι προθέσεις μου ήταν αγαθές, αλλά ποια ήταν τα αποτελέσματα…
Πρώτο αποτέλεσμα ήταν ότι έβαψα κόκκινα τα χέρια μου και τα νύχια μου! Το χρώμα αρνήθηκε να με αποχωριστεί, προφανώς για να με εκδικηθεί για την στάση μου απέναντι στις τροφικές μπογιές χρόνια τώρα! Τι έπλυνα τα χέρια, τα μαλλιά, τα κατσαρολικά, οι παλάμες μου παρέμειναν ροζ τριανταφυλλί! Και με αυτές έδωσα περίπου 120 χειραψίες στη δεξίωση που ήμουν καλεσμένη το ίδιο βράδυ! :)) Κατάφερα να απαλλαγώ από το χρώμα δυο μέρες μετά, αφού έπλυνα και τα τζάμια και ότι άλλο βρήκα εμπρός μου! Μπορεί να έφταιγε η Αφρικάνικη μπογιά (ούτε ανιλίνη να είχε μέσα), μπορεί να έπρεπε να βάλω γάντια…  Προσοχή λοιπόν! Όποιος σκοπεύει να δοκιμάσει να βάψει ζαχαρόπαστα, ας εξασφαλίσει πρώτα τι θα κάνει με τα χεράκια του!
Χρησιμοποίησα ξύλινο πλάστη και όχι σιλικόνης χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! Όμως τα πλαστικά κουπ πατ μου ήταν "της πλάκας" και δεν έκοβαν τέλεια την πάστα! Σαν να την «μασούσαν» στις άκρες… Καλύτερα είναι τα μεταλλικά κουπ πατ, που είναι αιχμηρά και κόβουν με ακρίβεια. Με βασάνισε λίγο που τα πέταλα των λουλουδιών ακολουθούσαν στεγνώνοντας τον αμείλικτο νόμο της βαρύτητας!:(( Χρειάστηκα να πάρω έκτακτα μέτρα στήριξης (όχι οικονομικά! Αμέσως εκεί το μυαλό μας! Σε  στατικά μέτρα αναφέρομαι!)  Έφτιαξα ρολά με χαρτί κουζίνας για να τα υποστηρίξω! Τα χάιδευα για να σταθούν και να μη ριγματωθούν! Χρονοβόρες δραστηριότητες! Τελικά απέφυγα τα μεγάλα τριαντάφυλλα! Τα μικρά ήταν ευκολότερα στην υλοποίηση και πιο όμορφα! Πράσινο χρώμα δεν αγόρασα για να κάνω και φυλλαράκια. Το θεώρησα περιττό, αν και θα έκανε πιο όμορφο το λουλουδάκι! Ευτυχώς, σκέφτηκα μετά, για το χρώμα των χεριών μου! Γιατί καλά να χαιρετώ τα πλήθη με ροζ παλάμες, αλλά το πράσινο ίσως δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα…
Τα λουλουδάκια τρόμαξαν να στεγνώσουν, γιατί η υγρασία αυτές τις μέρες στο Σάντον ήταν κάτι το ελεεινό! Γύρω στο 70%! Το καλοκαίρι είναι περίοδος βροχών στην Ν Αφρική! Ευτυχώς η ζέστη βοήθησε!
Όμως με τα ζαχαρολούλουδα δεν τελείωσα! Έπρεπε κάπου να τα ακουμπήσω! Τι καλύτερο από καπ κέικς από το μπλογκ της Νίκης!

Για τα κέικς ακολούθησα την συνταγή που έχει αναρτήσει για τα  ΒΑΝΙΛΙΑ CUP CAKES by Magnolia Bakery cook book.  Η συνταγή είναι εξαιρετική! Τα κέικς ήταν αφράτα, ζουμερά και μοσχοβόλαγαν βανίλια (έβαλα πραγματική βανίλια όχι εσάνς)! Το άλλο που έκανα ήταν να βάλω καστανή ζάχαρη που μου αρέσει περισσότερο στα κέικ (και είναι φθηνότερη εδώ). Το μόνο που θα είχα να παρατηρήσω είναι ότι θα μπορούσε να είχαν λίγο λιγότερη ζάχαρη (αυτό είναι θέμα γούστου,: μου αρέσουν τα κάπως "άγλυκα" γλυκά!). Επίσης, αν τα κάνετε, μη παραλείψετε την (μπόλικη) βανίλια,  γιατί τα καπ κεικς  περιέχουν λίγο αλεύρι και μπορεί το αυγό να γίνεται αισθητό.
Αφού ολοκλήρωσα την σύνθεση αποφάσισα με την πάστα να κάνω και κάτι δικά μου (τι είπαμε για τον Καραμήτρο?). Κάτι Αφρικάνικο! Όχι λουλούδι αυτή τη φορά και όχι χρωματιστό! Να λοιπόν το λευκό μου ελεφαντάκι!

 Η κόρη μου η Φ. λέει ότι είναι υβρίδιο! Ότι αποτελεί διασταύρωση δύο γενετικών ειδών: ελέφαντα με γουρούνι… Δεν το κρύβω ότι με πλήγωσε :))

Ήταν χαρά μου που έπαιξα στο παιχνίδι! Ήταν απόλαυση ματιών να ψάξω το μπλογκ της Νίκης και να ξαναθυμηθώ τα υπέροχα δημιουργήματά της! Ήταν διασκεδαστικό να προσπαθήσω να κάνω μερικά από όσα προτείνει! Η ζαχαρόπαστα, τα γλυκοτριαντάφυλλα και και καπ κέικς έχουν λιγότερα μυστικά από μένα, οπότε, αν θελήσω, δύναμαι να τα κάνω! Ευχαριστώ την Μωβ που με έβαλε στο παιχνίδι και την Νίκη για την απόλαυση! Φιλάκια και καλές γιορτές με ένα Αφρικάνικο Μπάομπαπ στην θέση του έλατου!





62 σχόλια:

  1. Αγγελική μου μπορεί να σε βασάνισαν,να σ΄έβαψαν αλλά το αποτέλεσμα.....τέλειο,να είσαι καλά καλές γιορτές στη ξενιτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ροδάνθη μου πιο πολύ με διασκέδασαν παρά με βασάνισαν! Αν προσπαθούσα όσο έπρεπε να τα έκανα καλύτερα!
    Σ ευχαριστώ! Χρόνια πολλά και σε σένα! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλυκιά μου Αγγελική με το απαράμιλλο στιλ!! Καταρχήν νομίζω κάνεις ποδαρικό στο παιχνίδι, οπότε ξεκινάμε πάρα πολύ δυναμικά!! Ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου... αυτό το "που πας Καραμήτρο" μου ταιριάζει απόλυτα, μιας που όπως κι εσύ αποφεύγω τις πολύπλοκες διακοσμήσεις και προτιμώ να βασίζομαι στη φυσική ομορφιά του πιάτου!
    Νομίζω όμως ότι έσκισες! Αυτά που έφτιαξες είναι πανέμορφα!! Νομίζω ότι η Νίκη θα είναι περήφανη για σένα :):)
    Γέλασα τόσο πολύ με την ανάρτησή σου που την διάβασα 3 φορές!!! Μπορώ να σε φανταστώ να δίνεις χειραψία με ροζουλί χέρια!!! Πραγματικά ευτυχώς που δεν έβαλες καθόλου πράσινο!!!
    Όσο για το ελεφαντάκι είναι γλυκύτατο, αλλά θα συμφωνήσω με την κόρη σου! Η μυτούλα του παραπέμπει σε γουρουνάκι!!
    Μπράβο βρε Αγγελικούλα, άντε καλές γιορτές να έχουμε και να είμαστε καλά! Πολλά πολλά φιλιά από Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά αυτά είναι αριστουργήματα Αγγελική μου, δίνεις θάρρος και σ'εμένα που σκέφτομαι να φτιάξω ζαχαρόπαστα τόσο καιρό και το αποφεύγω, θα βάλλω γάντια όμως.
    Εύχομαι καλές γιορτές, με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερμιόνη μου, το τι γέλιο έχω ρίξει με την προσπάθεια και τα ροζουλιά χεράκια δεν φαίνεται στο κείμενό μου γιατί πάντα όταν γράφω το γυρίζω στο πιο φόρμαλ...
    Άντε να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι!
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mari μου είναι τόσο απλό που θα τα καταφέρεις! Για να καταλάβεις: Οι πλαστελίνες είναι πιο δύσκολες!
    Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Καλά Χριστούγεννα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γλαρένια μου σε ευχαριστώ! Καλά Χριστούγεννα και πολλές ευχές σε σένα και στους ανθρώπους που αγαπάς!
    Φιλάκια από Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα πόσο όμορφα και καταπληκτικά που ειναι! Εγώ συμφωνώ με την Ερμιόνη δεν θα ήθελα να ειμαι στην θέση σου, εγώ δεν το έχω το καλλιτεχνικό! Ειναι υπέροχα! Συγχαρητήρια! Καλές γιορτές να περάσετε τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχα Eri το είπαμε στις κληρώσεις... το έχω! Η πρώτη μου αντίδραση ήταν "θα κλάψει κάθε πικραμένος!" Μετά ανασκουμπώθηκα! Τουλάχιστον ρεζίλι δεν έγινα...
    Χρόνια πολλά καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα καλησπέρα!!
    Άμα έχεις τύχη την έχεις γιατί κι εμένα έχει τύχει blog με γλυκά, κι εγώ δεν έχω καμιά σχέση μαζί τους το δηλώνω!!!αλλά εδώ παίζουμε!!
    Πάντως εγώ βρίσκω εκπληκτικό το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου.
    Καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Ξανθή μου! Φαίνεται ότι η τύχη μας είχε κέφια και μας έριξε εκεί που έπρεπε να μάθουμε κολύμπι!
    Καλές γιορτές και σε σένα και στους δικούς σου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγγελική μου! Άν εβλεπες το πρώτο μου τριαντάφυλλο θα ένοιωθες πολύ υπερήφανη για το δικό σου!
    Είναι πολύ όμορφο.Και το ελεφαντάκι σου. Ελπίζω να το διασκέδασες και
    θα χαιρόμουν πολύ να το επαναλάβεις.
    - Η ανάρτησή σου απολαυστική, όπως πάντα. Όσο για τα ροζουλί χεράκια,(Πολύ αστείο, συμφωνώ)δέν μπορώ να μήν δώσω τη συμβουλή μου.
    Δέν βάζουμε πολύ χρώμα. Βουτάμε την άκρη μιας οδοντογλυφίδας στο χρώμα και το βάζουμε σε 2-3 σημεία Διπλώνουμε τη ζαχαρόπαστα κλείνοντας μέσα το χρώμα και αναδιπλώνουμε ξανά καιξανά μέχρι να απορροφηθεί το χρώμα Χωρίς να έρθει σε επαφή με τα χέρια. Άν χρειάζεται επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
    Ε! Να μήν πάς πάλι σε δεξίωση με ρόζ χεράκια! Χα Χα!
    Τέλος σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι Νίκη μου, αν το πρώτο σου τριαντάφυλλο το έκανες σε ηλικία 4-5 χρόνων μπορεί να ήταν χειρότερο από το δικό μου!
    Αυτά τα τιπς για το χρώμα τα είχα διαβάσει, προσπάθησα να τα εφαρμόσω μα παρόλα αυτά κατάφερα να βάψω τα χέρια μου ροζουλί...Λουλουδάκι σου είχα προσπαθήσει να ξανακάνω! Μια κάλα-κρινάκι που και αυτή είχε μια ξεχωριστή νότα... παιδικότητας!:)) Σίγουρα θα ασχοληθώ ξανά με ζαχαρόπαστα! Το διασκέδασα όσο δεν μπορώ να περιγράψω! Και τώρα όλο κοιτώ τι μπορώ να κάνω συνεχίζοντας αυτά που μου έμαθες!
    Σε ευχαριστώ πολύ! Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία και δημιουργικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπέροχα τα λουλουδάκια σου Αγγελική μου κι ας λες! Μπράβο σου!
    Ρώτα κι εμένα για τα χρώματα...ότι κυκλοφορεί σε σκούρο το είχα χρησιμοποιήσει και γύρναγα 5 μέρες με χάλια χέρια...τελικά με χλωρίνη και φασίνα έγινε δουλειά αλλά άξιζε τον κόπο. Την άλλη φορά definately με γαντάκια..χιχιχι!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλες Γιορτές γεματες με τις πιο γευστικές απολαύσεις!

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Εφη μου, πάντα με ένα καλό λόγο είσαι! Σ ευχαριστώ! Ώστε και εσύ την πάτησες με τις μπογιές! Και εγώ την χλωρίνη σκεφτόμουν ή να τα περάσω με χένα και να παριστάνω την Ινδή...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κούλα μου σου εύχομαι και σένα να περάσεις καλά και να έχεις τόσο γευστικές όσο και νοητικές απολαύσεις!:))
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανες τόσο όμορφο, χωρίς να έχεις πείρα σε τέτοιου είδους κατασκευές.
    Μου φαίνεται πολύ δύσκολη η ζαχαρόπαστα, πόσο μάλλον να κάνω και σχεδιάκια.
    Εύχομαι καλές γιορτές να έχεις!
    Φιλιά πολλά.

    Υ.Γ Τα ελεφαντάκια δεν έχουν προβοσκίδα????? χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι όμως Νοτούλα μου δεν είναι δύσκολη η ζαχαρόπαστα! Απλά δεν έχουμε ευχέρεια στο πλάσιμο του υλικού ούτε τα σωστά εργαλεία που θα βοηθήσουν να τα κάνουμε σωστά!
    Ο ελέφαντας μου έχει προβοσκίδα και μάλιστα χοντρούλα (γιατί η λεπτή δεν στεκόταν!) Απλά η φωτογράφιση έγινε ανφας και η προοπτική δεν βοηθά στην ανάδειξη του μήκους της!:))
    Χρόνια πολλά!Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ελεφαντακι ειναι υπεροχο! Κι ας ειναι και υβρίδιο! Χαρας το κουραγιο σου, πραγματι σου επεσε δυσκολη κληρωση, αλλα πολυ πολυ ενδιαφερουσα νομιζω!
    Καθε φορα που βλπεω τετοια αναρτηση ζηλευω! Ηθελα τοσο πολυ να παρω μερος, αλλα δεν ημουν σιγουρη αν αθ προλαβαινα!
    Τελεια η προσπαθεια σου παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επειδή ξέρουμε ότι τα πας πολύ καλά με τις χειροκατασκευές, δεν μας "πείθεις" καλή μου Αγγελική, ότι δεν θα τα κατάφερνες και σ' αυτό το γλυκό δημιούργημα.
    Πάντα άξια λοιπόν.
    Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σου εύχομαι από καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα έχω να πω :άξια!
    Και ότι με έκανες να γελάσω με την καρδιά μου..Να είσαι καλά όπου και αν είσαι...Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άξιζε ο κόπος!!!!! Το ελεφαντάκι είναι πολύ γλυκούλι!!!!!Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα, Αγγελική μου. Εμένα μου άρεσαν τα τριαντάφυλλά σου, άριστα για πρώτη φορά! Μπράβο.
    Καλές γιορτές και έχεις και να περάσεις όμορφα κι ευτυχισμένα.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγγελική έκανες υπέροχα πράγματα!! Το ελεφαντάκι το λάτρεψα και ας λένε μερικές μερικές ότι φέρνει ολίγον σε γουρουνάκι!! Εγώ δεν μπερδεύτηκα!
    Πολλές ευχές και Καλά Χριστούγεννα. Να περάσετε υπέροχα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Aχ Αγγελική μου νασαι καλά με τα απολαυστικα κειμενά σου. Ψηφιζω δαγκωτο γουρουνακι συγνωμη ελεφαντακι. Χα χα!!! Ειναι γλυκααααα
    Καλες γιορτές κοριτσι μου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευτυχώς που έτυχε σε σένα η Νίκη. Ποιός άλλος θα μπορούσε να τα καταφέρει τόσο καλά; Τέλεια όλα και το ελεφαντάκι μια χαρά, μην ακούς τις κακιές γλώσσες:))
    Καλές γιορτές Αγγελική μου,με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εμένα μου φαίνεται πολύ όμορφο για νά'ναι υβρίδιο! Ελεφαντάκι είναι!:) Καλά Χριστούγεννα Αγγελική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέρασα να ευχηθώ καλές γιορτές, με υγεία, χαρά και πολλή-πολλή αγάπη!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα ...από τα χιονισμένα Γρεβενά!
    Χρόνια πολλά και καλά!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγγελική συγχαρητήρια ... τα λουλουδάκια σου είναι υπέροχα. Το'χεις. Εξάσκηση χρειάζεται.

    Φιλιά πολλά και καλές γιορτές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια πολλά και καλά για σένα και την οικογένεια σου, υγεία, αγάπη και ζεστασιά :) Ευχές για καλά Χριστούγεννα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη με αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα!!!misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλα Χριστουγεννα! Χρονια Πολλα, με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σε ευχαριστώ Elpiniki μου! Να που κάποια αναγνωρίζει την προσπάθειά μου! :)) Καλές γιορτές!!!


    Αλήθεια σου λέω Penelope: άλλο αυτά που σκαρώνω, άλλο τούτη η άσκηση! Και για να πλησιάσω τα αριστουργήματα της Νίκης χρειάζεται άσκηση τελειότητας!
    Καλές και Ευτυχισμένες Γιορτές σου εύχομαι και εγώ! Να χαίρεσαι όσους αγαπάς!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όλγα μου να είσαι καλά! Και εγώ γελούσα με ότι έπαθα προσπαθώντας (και μετά γράφοντας...)!!!
    Καλές γιορτές να έχεις!


    Γλυκιά μου manousina σε ευχαριστώ! Συμφωνώ ότι το ελεφαντάκι μου είναι πολύ γλυκούλι!!!!! Αν το φτιάξω ξανά θα δεις που δεν θα θυμίζει καθόλου γουρουνάκι ή άλλα τετράποδα! Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρόνια πολλά Helen Gr ! Σε ευχαριστώ! Είδες οι εκπαιδευτικοί πως ενθαρρύνουν τους εκπαιδευόμενους? :)) Με την βαθμολόγηση!

    Και εσύ να περάσεις όμορφα κι ευτυχισμένα με τους αγαπημένους σου.
    Πολλά φιλιά.



    Αγαπημένη μου My blueprint ευχαριστώ!! Το ελεφαντάκι το χάρηκα όπως το έκανα και ας λένε μερικές μερικές κόρες ότι θέλουν!! Πολλές ευχές και καλές γιορτές με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλή μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ σίγουρα το ελεφαντάκι μου είναι γλυκύτατο, τόση άχνη που έχει… Χαχαχα
    Καλές γιορτές και σε σένα! Με τα καλύτερα που μπορούν να έρθουν σε σένα και όσους αγαπάς!


    mia maria μου έχω στο νου μου πολλές, που τα καταφέρνουν χίλιες φορές καλύτερα στην ζαχαρόπαστα από μένα! Δεν το κάνουμε θέμα… :) Συμφωνώ απόλυτα ότι το ελεφαντάκι μου είναι κορυφαίο! Δεν ακούω τις κακές γλώσσες, αλλά τις περιποιούμαι!:))
    Καλές γιορτές Μαράκι μου, με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε σένα και τους δικούς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ναι, Όλγα μου και εμένα μου φαίνεται πολύ όμορφο ελεφαντάκι, δεν είναι υβρίδιο! Στρογγυλοπρόσωπο Ελεφαντάκι είναι!:)Χαχαχα!
    Καλές γιορτές Όλγα μου!



    Betty's Cuisine σε ευχαριστώ πολύ! Και σε σένα εύχομαι καλές γιορτές, με υγεία, ευτυχία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπημένη μου dhmhtra καλές χιονισμένες γιορτές να περάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!
    Πολλά φιλιά



    Conna σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Με ενθαρρύνεις να συνεχίσω! Πραγματικά με εξάσκηση θα τα καταφέρω!
    Φιλιά πολλά και καλές γιορτές με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γλυκιά fotolabida1 να είσαι καλά! Σ ευχαριστώ! Σου εύχομαι και εγώ καλές γιορτές και ευτυχισμένες!


    Να είσαι καλά Roadartist! Σε ευχαριστώ και σου εύχομαι καλές γιορτές! Πολλή αγάπη, δημιουργικότητα, στιγμές ξεχωριστές!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δημιουργικά μου κορίτσια [handmade+art] x2= misirlou & maria σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και αγάπη! Όσο για την δημιουργικότητα… το έχετε!
    Φιλάκια και ευχές!


    Δημιουργία καλές γιορτές με την οικογένειά σου! Να είσαστε γεροί και ευτυχισμένοι! Σ ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. χρόνια σου πολλά γλυκια μου!
    υγεια ευτυχια,εμπνευση καιδημιουργια....
    με το καλο η νεα χρονια,να φερει οτι ποθεις!!!

    σε ευχαριστω!
    ...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρόνια σου πολλά Αγγελική. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πιστεύω να πέρασες και εσύ όμορφα τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. οφείλω να ομολογήσω οτι η τύχη στάθηκε κάπως σκληρή μαζί σου βάζοντάς σε απέναντι στη Νίκη...λολ
    έχω δουλέψει κι εγώ τη ζαχαρόπαστα από τις συνταγές της,αλλά τη γλύτωσα γιατί έφτιαξα τούρτα γάμου με λευκά λουλούδια...
    το κέικ απίστευτο πραγματικά,αλλά πάλι τυχερή ούσα,δεν είχα κανέναν απέναντι από τους νεόνυμφους να έχει δει τις δημιουργίες της Νίκης κι έτσι την έβγαλα όχι μόνο καθαρή στα χέρια αλλά και στη παρουσίαση,αφού όλο αααα...και ωωωω ήταν όλοι...
    εξαιρετικό το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου κι ακόμα περισσότερο το ελεφαντάκι σου...
    αναμένουμε περισσότερες δημιουργίες τώρα που πήρες το κολάι,ήταν να μη ξεκινήσεις...
    φιλιά και Χρόνια Πολλά από Αθήνα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αφωνη εχω μεινει. υπεροχες οι δημιουργιες σου, η μια καλυτερη απο την αλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πολύ όμορφα τα έκανες..λοιπόν εγώ τα φτιάχνω και τα αφήνω να στεγνώσουν και τα κρατώ σε ένα τάπερ για να στολίζω τούρτες και γλυκά. Αν είχες δει τη τούρτα που έκανα στο γάμο της κόρης μου την είχα στολισμένη με τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μια ευχή σου εύχομαι για τον καινούργιο χρόνο
    Την πόρτα σου να τη χτυπά η ευτυχία μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλά...το πόσο περήφανη είμαι για σένα, στο ξαναείπα. Μπράβο βρε φιλενάδα! Θαύματα έκανες πάλι! Αλλά γέλασα κιόλας με την περιγραφή σου! Άκου 120 χειραψίες με ροζουλί χεράκια! χαχα! Μπράβο και πάλι μπράβο όμως! Αν είχα πάρει μέρος στο μαγείρεμα της μωβ που πολύ μου άρεσε, θα ήθελα να μου είχε τύχει η Νίκη γιατί είναι μεγάλη πρόκληση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Στο Νεο Χρονο που ερχεται μια ευχη θα κανω: υγεια, αγαπη και χαρα πλουσια να σου τα φερει. Χρονια πολλα και καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ένα από τα αγαπημένα μου μπλογκς. Ίσως γιατί έχω γεννηθεί στην Αιθιοπία και ζήσει εκεί πολλά χρόνια. Μέχρι τώρα παρακολουθούσα από μακριά όπως λένε, αλλά σήμερα έκανα το γέλιο της ζωής μου με την παρατήρηση της κόρης σου. Και εμένα αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση, αλλά ήταν τόσο γλυκιά η κατασκευή σου. Σκέψου να είχες φτιάξει προβοσκίδα και να χρειαζόταν να την κρατάς για να στεγνώσει!!!!
    Καλή χρονιά, δημιουργική, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πέρασα να αφήσω πολλές-πολλές ευχές για μια χρονιά όλο χαρές!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αγγελική μου, Καλή Χρόνια!! Ό,τι επιθυμείς σου εύχομαι. Υγεία κι ευτυχία και ό,τι καλύτερο να σου φέρει ο νέος χρόνος!
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Είσαι φοβερή και τα κατάφερες περίφημα.. Είμαι σίγουρη πως η Νίκη θα είναι περήφανη για σένα!!!

    Καλή Χρονιά Αγγελική μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αγγελική είσαι καταπληκτική! Τα κατάφερες τέλεια! Καλή και δημιουργική χρονιά σου εύχομαι! Να έχει υγεία και αγαπημένους δίπλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Αγγελική!
    Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη κι ευτυχία. Καταπληκτικά τα τριαντάφυλλά σου! Πέρνα, αν θέλεις, από το μπλογκοσπιτάκι μου ...σε περιμένει παιχνιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αγγελική μου κληρώθηκα να μαγειρέψω εγώ τις συνταγές σου για το hohochef και σήμερα τις ανέβασα στο blog μου. Ήταν υπέροχες και οι τρεις και το καταδιασκέδασα!Καλή χρονιά σου εύχομαι!
    http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/2012/01/hohohochef.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Aγγελική μου μπορείς να μου στείλεις το mail σου στο lila . gen @ gmail . com αφαιρώντας τα κενά ανάμεσα στις λέξεις εννοείται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή