Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Melk Tart


Χάθηκα ξανά, ζητώ συγνώμη, αλλά δεν ήταν κάτι που διάλεξα!
Η περιοχή του Σάντον, όπου ζω στην Ν Αφρική, αναπτύχθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια και οι υποδομές της έγιναν βιαστικά και έχουν το χάλι τους. Έχουμε διαρκώς βλάβες στο τηλέφωνο και στην σύνδεση ίντερνετ, που με απομονώνουν από τον έξω κόσμο για μέρες... Αυτή την φορά έχουμε..."σιγή ασυρμάτου" εδώ και μια βδομάδα. Τώρα επανήλθε το ίντερνετ και βιάζομαι να το εκμεταλλευτώ!
Αυτές τις μέρες έχω συγκεντρώσει πολύ και ενδιαφέρον υλικό! Ξεκινώ με ένα Ν Αφρικάνικο γλυκό κέρασμα! Θα ακολουθήσει κάτι πολύ παραδοσιακά Ελληνικό! Θα το αναρτήσω ακόμα και αν χρειαστεί να... μετακομίσω!
Ένα από τα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή γλυκά της Ν Αφρικής είναι η Melk Tart. Melk (Milk) είναι το γάλα στα Άφρικανς. Η τάρτα γάλακτος προέρχεται από Ολλανδικές μεσαιωνικές συνταγές και προσαρμόστηκε στα γούστα και τις πρώτες ύλες των εποίκων της Ν Αφρικής. Η παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος στην χώρα αυτή είναι πολύ μεγάλη, άρα οι νοικοκυρές το αξιοποιούσαν με διάφορους τρόπους. Επίσης από τις Ινδίες όλα τα μπαχαρικά και ιδιαίτερα η κανέλα, περνούσαν από τα λιμάνια της (Κέιπ Τάουν), ταξιδεύοντας προς τις Μητροπόλεις του Βορρά (ιδιαίτερα τις εποχές που δεν λειτουργούσε το Σουέζ). Ήταν λοιπόν εύκολο να συνδυαστούν τα δυο υλικά, γάλα και κανέλα, που υπήρχαν σε υπερεπάρκεια και να μπουν στο τραπέζι των νοικοκυραίων και βέβαια στα ράφια των καταστημάτων!
Η Melk Tart είναι ένα τόσο απλό γλυκό, που το λατρεύουν τα παιδιά (και όχι μόνο). Η βάση δεν είναι τραγανή, όπως η pâte brisée, που χρησιμοποιείται στις Γαλλικές τάρτες. Μοιάζει κάπως με μπισκότο μαλακό. Και η κρέμα είναι μια γλυκιά κρέμα ζαχαροπλαστικής, γάλα δεμένο με corn flour. Αυτό που κάνει το γλυκό να ξεχωρίζει είναι η καλή ποιότητα των υλικών. Γευστικό πλήρες γάλα αγελάδας, εκλεκτό βούτυρο τύπου Ολλανδίας, βανίλια (αν είναι και Μαδαγασκάρης ακόμα καλύτερα) και φρέσκια μπόλικη κανέλα!
Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μ. μα την κρέμα την άλλαξα σε πιο απλή…
Η συνταγή για την ζύμη στη βάση έχει ποσότητα για δυο τάρτες. Δεν μπορεί να ετοιμαστεί μόνο η μισή δόση, επειδή περιέχει ένα αυγό που δεν διαιρείται. Ετοιμάζουμε λοιπόν ποσότητα που αρκεί για δυο τάρτες και φυλάμε την μισή ζύμη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Ή καλύτερα διπλασιάζουμε την κρέμα και ετοιμάζουμε δυο Melk Tart, γιατί τρώγονται εύκολα…
Για την ζύμη (για 2 τάρτες διαμέτρου 22εκατοστών)
½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 Βανίλια
Για την γέμιση (ποσότητα για 1 τάρτα)
2 κούπες γάλα
2 κρόκους αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού vanilla extract
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας corn flour
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το baking powder και το αλάτι. Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο ανακατεύοντας να ενωθούν και να γίνει μια ζύμη.
Όπως είπαμε, η ποσότητα αυτής της ζύμης αρκεί για 2 τάρτες. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δυο ίσα μέρη και φυλάμε το ένα στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. (Ή φτιάχνουμε 2 τάρτες)
Πιέζουμε την ζύμη να καλύψει την βάση και τα πλάγια μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22-23 εκατοστών. Την τρυπάμε αραιά με πιρούνι, να μη φουσκώσει πάρα πολύ στο ψήσιμο. Η ζύμη έχει baking powder και φουσκώνει δεν είναι σαν την pâte brisée.
Ψήνουμε την βάση άδεια, αφού την γεμίσουμε με φασόλια ή ρύζι ή κεραμικές πέρλες, για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε την γέμιση της τάρτας που είναι μια ελαφριά κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα να διαλυθούν. Ανακατεύουμε το corn flour με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Όλα μαζί τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα στην μισοψημένη βάση και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κανέλα. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφού κρυώσει την ξεφορμάρουμε και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Συνοδεύει υπέροχα ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ και προτιμώ να την σερβίρω με φρέσκα φρούτα εποχής, όπως φράουλες, berries κλπ

40 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Αναρωτιόμουν τι να κάνετε και πού είστε -υπέθεσα ότι είχατε έρθει στην Ελλάδα- αλλά να η εξήγηση : έλλειψη ιντερνέτ!
    Λατρεύω τέτοιου τύπου -ας τις πούμε- γαλατόπιτες - μου θυμίζει κάπως το γαλλικό flan. Θα φυλάξω τη συνταγή θα το φτιάξω για το Πάσχα, θα είναι ιδανικό για επιδόρπιο!
    Περιμένουμε και την επόμενη, άκρως ελληνική, ανάρτηση!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελική μου τι υπέροχο γλυκό!! Άραγε μπορώ να το κάνω με γάλα πρόβειο;;θα πάω στο χωριό και δίπλα μου έχουν ζώα οπότε θα έχουν και γάλα. Είναι μαι ωραία για μένα λύση για Πασχαλινό γλυκό με απλά υλικά που θα μπορώ να έχω μαζί μου.
    Εύχομαι να μην ξαναπροκύψουν προβλήματα σύνδεσης.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Αγγελικούλα.
    Είναι πολύ εκνευριστικό να θες ιντερνετ και να μην έχεις.
    Υπέροχη φαίνεται η τάρτα, γιατί λοιπόν να βάλουμε την δεύτερη στην κατάψυξη;;; θα φτιάξουμε δυο.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραία και σίγουρα τρώγεται εν ριπή οφθαλμού. Οπότε θα ψηθούν 2 :)
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αυτές οι τάρτες σου Αγγελική μου!!! Πάλι με ξελόγιασες με τα ... έργα σου :)
    Φιλιά
    Καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ίντερνετ!
    Θα μπορούσες γευστικά να μοιάζει με ένα μεγάλο καλιτσούνι! Ξέρεις πόσο μου αρέσουν τα γαλατένια και κρεμώδη με κανέλλα γλυκά ε; Κι αυτά τα φρουτάκια που δεν θα τα έχω εδώ ποτέ.... Αχ! Κουκλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΕΙΑ!
    ΤΕΛΕΙΑ!
    ΤΕΛΕΙΑ!
    (για το γλυκό μιλάω)

    ΄Οσο για το Σάντον και όπως τα λες....υποψιάζομαι πως καλύτερα θα ήταν πριν.

    Φιλί και Γλάρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελική μου πολύ ωραία η γαλατένια τάρτα! Και τα φρούτα δίπλα, συμφωνώ και εγώ είναι υπέροχα και δυσεύρετα στην Ελλάδα! Μας έλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Αγγελική μου. Υπέροχη η τάρτα σου, πολύ εμφανίσιμη και μυρωδάτη. Θα δοκιμαστεί προσεχώς γιατί μας αρέσει πολύ η κρέμα με γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H Gitonissa mas (Italida) ftiaxenei ena keik san afto kai einai poli nostimo...efhairsto gia thn syntagh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγγελική μου τι πειρασμός είναι αυτός! Ό,τι πρέπει για να δώσουμε μια νοτιοαφρικανική νότα στο πασχαλιάτικο τραπέζι (που θα επιτρέψουμε και κάποιες παρασπονδίες στον εαυτο μας :-) )

    Η Βαγγελιώ του hungry και εγώ είμαστε ένα και το αυτό πρόσωπο καλή μου Αγγελική. Εγώ από τότε σε θυμόμουν γι αυτό άπό τα πρώτα link που έβαλα στο blogroll ήταν το δικό σου. Το Vita είναι το αρχικό του ονόματός μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    ΦΙΛΙΑ Χ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγγελική αυτή η τάρτα έχει κλέψει πολλές καρδιές και δίκαια, θα την σημειώσω τη συνταγή στα αγαπημένα.
    Χαιρετίσματα εκεί στο Σάντον και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πού είσαι βρε Αγγελική μου, σε χάσαμε μας έλειψες... καταπληκτική τάρτα και θα τη φτιάξω αύριο!!! Μου θυμίζει λίγο τη γέμιση της γαλατόπιτας που λατρεύω!!! Γράψε κι άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ!! Να είσαι καλά, φιλιά και καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγγελική με πήρε από την μύτη η μυρωδιά της αγαπημένης μου κανέλας και είδα αυτή την διαφορετική και νόστιμη τάρτα.Μπαίνει στα υπόψιν
    Φιλιά από την πατρίδααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kανω διαιτα λεμεεεεε. Ναι παλι... Αλλα Αγγελικη μου πραγματι ειναι καλη ιδεα για το Πασχα. Αντι για γαλακτομπουρεκο. Μια αλλη προσεγγιση γαλατενιας, βουτυρατης κρεμας.
    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχ αγγελικη μου τι πρωτοτυπο γλυκο!!!
    σε βαζω λινκ στο face book μπας και το δει η μαμα μου που ειναι θαυμαστρια σου και μου το φτιαξει!!!φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγελική, σε χάσαμε αλλά ξέρεις να επανέρχεσαι!!!χαχαχα!!!
    Τι ταρτούλα είναι αυτή, οέο???
    Και τα φρούτα τα έβαλες στο πιατάκι για να μας αποτελειώσεις, έτσι??? Σλουρπ και ξανασλουρπ και αποθηκεύεται πάραυτα!
    Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημέρα!καλό Σαββατοκύριακο!!
    υπέροχη...φαίνεται....και ευκολη...
    ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ti uperoxh tarta einai auth?! Teleia fainetai ... kai oti prepei gia thn epoxh ths anoixhs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγγελική μου η τάρτα είναι πολύ καλή.
    Και από εμφάνιση αλλά και από γεύση.
    Υπέροχη παρουσίαση.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ωραία η συνταγή της Melk Tart Αγγελικούλα!
    Καλά ξεμπερδέματα με το ίντερνετ και καλό υπόλοιπο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν και ξενόφερτη συνταγή, δεν απέχει και τόσο από τα δικά μας γλυκά. Θα συμφωνήσω με την Κική που έγραψε ότι της θυμίζει καλτσούνι χε χε!
    Η καλής ποιότητας βανίλια και η κανέλα θα την κάνουν υπέροχη τάρτα!
    Καλό βράδυ Αγγελική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φαίνεται υπέροχη και πολύ πολύ ιδιαίτερη,ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kαλιτσούνι ή γαλατόπιτα; Ιδού η απορία! Ωραία η συνταγή αλλά ωραιότερο το post και οι φωτο! :)
    Φιλάκια απο μια σχεδόν θερινή Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ahhh, Aggeliki ehw foveri adynamia sta glyka me krema!Afti i syntagi pou ehei KAI kanela einai mourlia! Pros amesi pareskevi..Filia apo to antitheto meros tis ydrogeiou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αμάν νοιώθω σαν να "ξελυγώθηκα" μια κι' έξω ...που λένε!
    Μοιάζει ωστόσο με δικά μας ανάλογα παρασκευάσματα, αλλά την διαφορά την κάνει ίσως το μαλακό μπισκότο.
    Τα συνοδευτικά φρουτάκια, της έδωσαν και την "χαρούμενη" νότα που της αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο/Η Afroditi είπε...
    Καλησπέρα Αγγελική , μοσχοβολάει η τάρτα σου! Μου θύμισε λιγάκι την γατατόπιτα που φτιάχνω , θα δοκιμαστεί πάραυτα!

    καλό απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγγελικούλα μου,μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι...κι εγώ αυτό θα κάνω...θα κάνω διπλή δόση γέμισης...μη μας λείψει...λολ
    Ευχές πολλές και φιλιά...καλή Ανάσταση...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολλές πολλές ευχές για ένα όμορφο Πάσχα, που σίγουρα μακριά από τον τόπο μας έχει άλλη διάσταη!

    Καλή Ανάσταση, Αγγελλική
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγγελική μου τις θερμότερες ευχές μου για ένα καλό Πάσχα! Υγεία, αγάπη και ευτυχία! Νάσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγγελικούλα μου πέρασα να σου δώσω τις ευχές μου...
    Καλό Πάσχα με Υγεία πάνω απ' όλα και όλους τους αγαπημένους σου πάντα κοντά σου!
    Πολλά φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Xάθηκα κι εγώ Αγγελική μου απο τρεχάματα (ευτυχώς ευχάριστα κυρίως), απόλαυσα (έστω και βιαστικά) τα προηγούμενα υπέροχα λουλούδια σου !!!! Να είσαι καλά
    Καλή ανάσταση (είμαι περίεργη να μας την περιγράψεις) με υγεία και πολύ αγάπη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. crispy μου φέτος το Πάσχα θα το περάσουμε στην Αφρική! Το ίντερνετ μας έχει κόψει τα πόδια… Αν φτιάξεις την τάρτα περιμένω εντυπώσεις και σχόλια! Η άκρως Ελληνική ανάρτηση αναβλήθηκε για μετά το Πάσχα λόγω τεχνικών δυσκολιών! Σου εύχομαι να περάσεις καλά και Καλή Ανάσταση!


    Ξανθή μου μη με ρωτάς για γάλα πρόβειο! Είμαι άσχετη! Το πρόβειο γιαούρτι μόνο έχω δοκιμάσει και είναι τέλειο! Άρα γιατί όχι? Η τάρτα με γάλα είναι ένα απλό και καθημερινό γλυκό, γιατί γίνεται με πολύ απλά υλικά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Όπως εμείς είχαμε το ρυζόγαλο, ή τις κρεμούλες στα σπίτια μας! Δυστυχώς δυσκολίες με συνδέσεις έχουμε πολύ συχνά… Πολλά φιλιά και όλες μου τις ευχές για Καλή Ανάσταση!


    manousina αν είναι λέει εκνευριστικό? Λίγα λες… Σου στέλνω και από εδώ φιλιά και ευχές για την Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Asteri αυτό είναι το κακό: τρώγεται εν ριπή οφθαλμού… Φιλάκια και χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!



    Gvarvaki σε ευχαριστώ πολύ! Η κριτική από έναν μέτρ του είδους είναι ευπρόσδεκτη!
    Να είσαι καλά και σου στέλνω πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση!



    Αχ kiki μου με έμπλεξες! Καλιτσούνι εγώ λέω κάτι σαν τυροπιτάκι… Εκτός και αν λες καλιτσούνια τα λιχναράκια… (έκανα επαφή). Ναι, στην βάση μοιάζουν, αλλά τα λιχναράκια έχουν το τυρί που τα κάνει Θεϊκά! Τα λιχναράκια δεν συγκρίνονται με την melk tart είναι έτη φωτός καλύτερα!
    Φιλάκια και ευχές για την Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γλαρένια εσύ θα την έχεις δοκιμάσει την melk tart! To Sandton είναι πανέμορφο, μα έχει αναπτυχτεί αστραπιαία! Φιλάκια και από μένα και να περάσετε ευτυχισμένες γιορτινές μέρες!


    Σοφία Ζ. σε ευχαριστώ πολύ! Κάθε χώρα έχει τα δικά της φρούτα και καλό είναι να απολαμβάνουμε αυτά που παράγει! Και η Ελλάδα παράγει τόσο ωραία φρούτα που δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για εισαγωγής… Εγώ εδώ που είμαι απολαμβάνω τις μικρές χαρές που μου προσφέρει τούτος ο τόπος. Και εσείς μου λείψατε! Φαίνεται ότι το πρόβλημα διορθώθηκε οπότε θα τα λέμε! Φιλιά και πολλές ευχές για την Ανάσταση!


    Helengr περιμένω εντυπώσεις! Είναι ένα απλό, ελαφρύ γλυκό, κατάλληλο για όποιον του αρέσουν οι κρεμούλες! Σου στέλνω πολλά φιλιά και εύχομαι να περάσεις καλά τις γιορτινές μέρες που έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Peter M συνταγές παρόμοιες νομίζω ότι υπάρχουν σε πολλές χώρες! Σου εύχομαι να περάσεις ευτυχισμένα και χαρούμενα τις γιορτινές μέρες που έρχονται!


    Vita μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που έχουμε ξαναβρεθεί! Μια γνωριμία που πάει πίσω 7-8 χρόνια! Ξέρεις κάποιες συνταγές σου τις έχω φυλαγμένες χρόνια τώρα και ακολουθώ τις συμβουλές σου με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα πετυχαίνουν! Πχ Παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες, γλυκό του κουταλιού σύκο, τσουρέκια κλπ κλπ Σου στέλνω πολλά φιλιά! Εύχομαι να περάσεις καλά με την οικογένειά σου τις γιορτές και Καλή Ανάσταση! :))



    [handmade+art] x2 ευχαριστώ πολύ! Η σύνδεσή μου είναι τόσο χάλια, που η ευχή να μην έχουμε προβλήματα με το ίντερνετ, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να μου ευχηθείτε! Με την σειρά μου εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ χαίρομαι που σου άρεσε! Σου στέλνω φιλιά και ευχές για να περάσεις καλά! Καλή Ανάσταση!


    Tante Kiki, άσε καλή μου! Χωρίς επικοινωνία είναι ζόρικο! Και εσείς μου λείψατε! Ελπίζω να διόρθωσαν καλά την βλάβη αυτή τη φορά και να τα λέμε! Η κουζίνα εδώ είναι διεθνής, όπως και ο λαός που μένει στην χώρα. Κάθε εθνικότητα έχει φέρει και την δική της μαγειρική. Όταν λέω τοπική κουζίνα πρέπει να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς λέω… Η Κέιπ Μαλάουι είναι η πιο παραδοσιακή Ν Αφρικάνικη κουζίνα και είναι πολύ ενδιαφέρουσα αν και κάπως βαριά για τα γούστα μου! Περίμενε! Καλή Ανάσταση και πολλά φιλιά!


    mara μου σε ευχαριστώ για τα φιλιά και ανταποδίδω! Αν την δοκιμάσεις περιμένω να μου πεις την γνώμη σου! Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Υπέροχες οι συνταγές σας και ο τρόπος που τις παρουσιάζετε, αλλά γιατί τόσο πια πολλά εμπόδια για να την κάνουμε κοπυ, να μπορούμε να την φτιάξουμε πιό εύκολα; Ισα ισια σας ευχαριστούμε πάααρα πολύ που τις μοιραζεστε μαζί μας...!!!!
    Μην βάζετε λοιπόν τόσα εμπόδια ...άλλωστε όλοι μας από κάπου έχουμε πάρει ειτε την συνταγή είτε την ...ιδέα...., και στο τέλος τέλος τίποτε δεν μένει ...κρυφό...όλα ...κοπιάρονται....
    Πάντα υπάρχει ...τροπος και πανεύκολος μάλιστα....!!

    Φιλάκια και...ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!
    ΑΡ.ΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή