Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Top 10? Δύσκολο να ξεχωρίσω!

Πριν λίγες μέρες η αγαπητή e-φίλη Tante Kiki με κάλεσε να παίξω στο παιχνίδι Top 10! To γεγονός αυτό με προβλημάτισε πολύ, γιατί διάβασα την συνταγή της για το Σοκολατένιο κέικ με ζεστή σως καραμέλας και έτσι παραβίασα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου στην αρχή της χρονιάς ότι θα κόψω τα γλυκά για μερικούς μήνες! Στην συνέχεια με προβλημάτισε το γεγονός ότι μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω το top 10 μου στα θέματα που ζητά το παιχνίδι! Όλο στο "μάλλον" είμαι!
Περνάω όμως άμεσα στο παιχνίδι!
  

  1. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ: Δύσκολο να ξεχωρίσω. Μάλλον τα Εκατό χρόνια μοναξιά  του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες .
  2. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ:  Δύσκολο να ξεχωρίσω. Μάλλον η Ρώμη!
  3. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ:  Δύσκολο να ξεχωρίσω. Μάλλον τα σοκολατάκια-πραλίνες πολυτελείας!  
  4. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΡΩΜΑ: Άρωμα δεν φορώ! Απολαμβάνω την ελαφριά δροσιά των Εau de Toilette! Δύσκολο να όμως να ξεχωρίσω το καλύτερο!  Μάλλον το eau de toilette της Lolita Lempicka ή το Taj Sunset της Escada 
  5. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ BLOG:  Δύσκολο  να ξεχωρίσω μόνο ένα αγαπημένο blog! Όλα που έχω στις λίστες ιστολογίων είναι αγαπημένα μου, καθημερινά τα διαβάζω!
  6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Αυτό και αν είναι δύσκολο να ξεχωρίσω!  Αγαπημένα μου είναι η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων του Μάνου, το ταξίδι στα Κύθηρα της Καραΐνδρου, Sodade με την Cesaria Evora, το Lagrima με την Dulce Pontes, το Hijo de la luna με τους Mecano, το Locomotive Breath με τους Jethro Tull, το Hotel California με τους  Eagles, το  Wish You Were Here των Pink Floyd, το Still Loving You των  Scorpions, βεβαίως το Angie με τους Rolling Stones, το House of The Rising Sun με τους Doors και τόσα άλλα είναι τραγούδια που αγαπώ πολύ!
  7. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:  Δύσκολο  να ξεχωρίσω! Άλλες φορές είναι εκεί που θα συναντήσω την οικογένειά μου, άλλες φορές εκεί που δεν έχω πάει!
  8. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ: Δύσκολο να ξεχωρίσω! Στο Παρίσι μου αρέσει το καφέ "Les Deux Magots" στην πλατεία Saint-Germain-des-Pres, αλλά δεν θα ξεχάσω και ένα καφέ στην Κένυα στο Sarova Stanley Hotel στο Ναϊρόμπι! 
  9. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ:  Δύσκολο να ξεχωρίσω! Μου αρέσουν τόσο οι παραδοσιακές-οικογενειακές συνταγές που μαγειρεύονται με αγάπη στο σπίτι, αλλά και όλα τα gourme πιάτα που είχα την τύχη κατά καιρούς να δοκιμάσω! Αρκεί να γίνονται με γνώση και κυρίως με φρέσκα και καλά υλικά!
  10. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:  Δύσκολο να ξεχωρίσω! Ήταν όλες τους...παιδιά μου!
Με τη σειρά μου προσκαλώ και εγώ 8 μπλογκερς να μας γνωρίσουν τα Top 10 τους! Θα ήθελα να σας καλέσω όλους όσους δεν έχετε γράψει το καλύτερα σας 10 μα δεν γίνεται...:(( Ψάχνω να βρω ποιοι δεν έχουν δεχτεί πρόσκληση! Ε δεν το ψάχνω και τόσο πολύ μπορεί και να κάνω λάθη...

  1. την Ειρήνη από το food 4 peace
  2. την Λίλα από τα Λιλά της Λίλας
  3. Την Vita από τον Κρητικό γαστρονομικό περίπλου
  4. Την Πηνελόπη από το άρωμα βανίλιας
  5. Την Νοτούλα από την Μαφια 
  6. Την Νατάσα από το ταξίδι στις γεύσεις 
  7. Την Μάγδα από την εκπατρισμένη κουζίνα
  8. Την Σοφία Ζ από το Να λείπει το βύσσινο

18 σχόλια:

  1. Καλά που είσαι τόσο καιρό καλή μου;
    Οι υποσχέσεις που "μας" δίνουμε, όλο και κάποιο "παραθυράκι" ή "χαραμάδα" έχουν :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι χαριτωμένο που δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις...αλλά τελικά το κάνεις!!
    χι χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία η λίστα σου, μ'αρέσει να διαβάζω την λίστα του καθένα, έχει πολύ ενδιαφέρον!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Penelope μου είμαι σαν τον δολοφόνο! Πάντα επιστρέφω στον τόπο του εγκλήματος!!!


    Μαζί... KaPa παλεύω να τηρήσω τους όρους του παιχνιδιού! Μπορώ να κάνω διαφορετικά? :))


    Γεια σου Eri μου! Και εγώ το βρίσκω ενδιαφέρον! Μαθαίνω τις προτιμήσεις και τον χαρακτήρα των παικτών μέσα από τις επιλογές τους! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μένα μου αρέσει αυτό το παιχνίδι για τον ίδιο λόγο, μπορείς εύκολα να μάθεις και ένα - δυο πράγματα παραπάνω για κάποιον μέσα από τα γούστα του σε βιβλία, μέρη, μουσική, ταινίες.
    Εγώ βέβαια κάνω και αναρτήσεις με τέτοιο περιεχόμενο. Στη δική σου λίστα, χάρηκα που διάβασα στις μουσικές επιλογές και κάποια ροκ ακούσματα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dark έχεις δίκιο! Από τις αναρτήσεις μας φαίνονται οι επιλογές μας, δυο τρία πράγματα βέβαια και λίιιιιγο ο χαρακτήρας μας!
      Αν το παιχνίδι ρωτούσε τι μουσική ακούς θα έγραφα περισσότερο ροκ. Τα τραγούδια που αγαπάς με στέλνουν σε άλλο ρεπερτόριο!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Αγγελική μου!
    Σε δυσκόλεψε αρκετά το παιχνίδι βλέπω! Ωραίο παιχνίδι όμως και αυτό! Έτσι να μαθαίνουμε και λίγα πράγματα ο ένας για τον άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε όσο πάει δυσκολεύομαι να διαλέξω όλο και περισσότερο Ερμιόνη μου!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα, Αγγελική, χαίρομαι πολύ που "επέστρεψες"! Οι αναρτήσεις πάντα ενδιαφέρουσες και με μοναδικό τρόπο γραμμένες.
    Φιλιά, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Helen Gr! Πρόσεξε όταν λες "επέστρεψες" σε εκπατρισμένο! Μπλέκεται!
      :))
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Αγγελική. Πολύ ωραίο το 10 σου αλλά για το "Les Deux Magots" δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα!!! Θα ήθελα τώρα έναν καφέ εκεί (οκ είμαι κολλημένη με το Παρίσι, τί να κάνουμε;;;).
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Έπαιξα κι εγώ Top 10!!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δύσκολο να ξεχωρισω εγώ....θα το πολεμήσω ομως το παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, πόσο σε καταλαβαίνω! Σε θέλω όμως αγωνιστική!
      Φιλάκια

      Διαγραφή