Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Οι επιπτώσεις των εκλογών...

Την μέρα που μας πέρασε, είχαμε εκλογές στην Ν Αφρική. Πάνω από 23.000.000 πολίτες της χώρας πέρασαν από τα εκλογικά κέντρα και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τζέικομπ Ζούμα θα ορκιστεί πρόεδρος. Όμως είναι πολύ κρίσιμο, με τι ποσοστό θα εκλεγεί. Αν κερδίσει πάνω από τα 2/3 των ψήφων θα έχει απεριόριστη δύναμη και θα μπορεί να αλλάξει και το Σύνταγμα. Ο κύριος Ζούμα είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Έχει κατηγορηθεί για χίλια δυο πράγματα. Μεταξύ αυτών ότι έχει βιάσει μια γυναίκα, φορέα AIDS. Πέρα από τον ισχυρισμό ότι «αυτή τα ήθελε», στην ερώτηση αν είχε λάβει μέτρα για το AIDS απάντησε: «βεβαίως, μετά έκανα ντους!»… Τα συμπεράσματα... δικά σας! Μπορεί να μην είμαι πολίτης αυτής της χώρας, όμως μου την δίνει αυτή η εκλογική «αναμέτρηση» και πολύ περισσότερο επειδή το αποτέλεσμα είναι βέβαιο υπέρ του Ζούμα! Σε αυτές τις περιπτώσεις το ρίχνω στις χειροτεχνίες και με το τρόπο αυτό προσπαθώ να εκτονώνω τον εκνευρισμό μου. Η Νένα μου είπε ότι ο αμέθυστος είναι και το δικό της αγαπημένο πετράδι! Θα ήθελα πολύ να της φτιάξω κάτι που να της αρέσει! Βέβαια, στην Νένα νομίζω ότι πηγαίνουν τα κοντά κολιέ. Μακριά κολιέ θα της πηγαίνουν μόνο αν είναι ιδιαίτερα ανάλαφρα! Πέρασα λοιπόν ξανά από το μαγαζί με τις ημιπολύτιμες πέτρες και πήρα μια σειρά με πετρούλες αμέθυστου. Αυτή τη φορά αυτές που διάλεξα ήταν πιο διαφανείς και λίγο μεγαλύτερες. Γυρίζοντας σπίτι, για αρκετή ώρα δοκίμαζα ιδέες προσθέτοντας διάφορες άλλες χάντρες, πέρλες, πέτρες αλλά καμιά δεν μου άρεσε!

Κατέληξα σε μια λύση κλασσική. Έβαλα ανάμεσα στις πέτρες μεταλλικά στοιχεία και να το αποτέλεσμα!

Νένα τι λες? Θα σου πηγαίνει?

Α! Και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν! Να τους χαιρόμαστε!

25 σχόλια:

  1. Καταπληκτικές πέτρες και από τις πολύ αγαπημένες μου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πανέμορφο!! Μπράβο Αγγελική μου. Πολύ ωραίος συνδυασμός και σίγουρα θα της αρέσει της Νένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελική είναι πολύ όμορφο!Και με τα μεταλλικά στοιχεία έδεσε υπέροχα.Έχουν πολύ ωραίο χρώμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όπως έχω ξαναγράψει,

    λατρεύω τον αμέθυστο,

    με ξετρελαίνει το χρώμα του σε όλες της τις αποχρώσεις.

    σε αυτή την εκδοχή που συνδυάστηκε με μέταλο μου αρέσει πολύ.
    ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ, έγραψες πάλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοβαρή πολιτική ανάλυση χθες στην Ελλάδα και οι "έγκυροι" κατά τα άλλα δημοσιογράφοι, την ώρα που μιλούσαν για τις εκλογές στην Ν. Αφρική, αναρωτιόντουσαν ποια από τις 3 επίσημες γυναίκες του θα διαλέξει να έχει δίπλα του ο Ζούμα στην τελετή έναρξης του μουντιάλ…
    Αλλά τέτοιοι δημοσιογράφοι μας αξίζουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι και θα της αρέσει αλλά και θα της πηγαίνει πολύ της Νένας!!
    Πολύ όμορφο Αγγελικούλα μου!!
    Οσο για τις εκλογές, έχουμε συνηθίσει πλέον να ακούμε τα πιο απίστευτα πράγματα, αλλά αυτά που μας λες ακούγονται ακόμα πιο απίστευτα. Μα είναι δυνατόν να έχει "ρεύμα" ένα τέτοιο άτομο ώστε να μπορεί να ελέγξει ακόμα και το Σύνταγμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλως σε βρηκα !Πολυ καλο το μπλόγκ σου ,αλλος αερας θα ελεγα !
    Το κολλιε πανεμορφο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θαυμάσιο κολιέ. Και αυτό το χρώμα του δίνει μία ζωντάνια τρομερή.
    Αγγελική γειά στα χεράκια σου είναι τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τις εκλογές τι να πω... Τα είπες όλα εσύ. Τα έχουμε συζητήσει...
    Για το κολιέ....απίθανο. Οι δύο τελευταίες φωτο είναι πάρα πολύ όμορφες και φυσικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγγελικούλα Χρόνια πολλά! Από ότι είδα πέρασες θαύμα. Κοντά σε σένα και εγώ πήρα μια πρέζα από το τι γίνεται στην Ν. Αφρική αλλά και στην Μποτσουάνα! Τέλεια περιγραφή που μαζί με τις φωτογραφίες κάνει κάτι σαν... βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αδελφός της μητέρας μου ήταν χρόνια στοι Γιοχάνεσμπουργκ και όταν ήρθε στην Ελλάδα μου έφερε πάραπολλές ημιπολύτιμες πέτρες καθώς και ελεφαντόδοντο που τις περισσότερες τις έχω δέσει σε υπέροχα μονόπετρα.Δεν ξέρω αν μπορώ να σου τα δείξω.Έχω μάτια τίγρεος, μαλαχίτη , αμέθυστο, έχω καικολιέ με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Δήμητρα, ναι είναι πολύ ωραίες! Σήμερα έβαλα και ωραιότερες φωτογραφίες γιατί είχα καλύτερο φωτισμό!
    @Delicieuses ευχαριστώ! Η Νένα μας κρατά σε αγωνία!
    @eleni συμφωνώ! Οι άλλες πέτρες ή πέρλες το χάλαγαν!
    @γαστεροπλήξ thanks!
    @Gianni σοβαρός προβληματισμός! Δεν μπορείς να πεις… Και εγώ ένιωθα άσχημα που αναφέρομαι τόσο πρόχειρα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα…
    @Έλενα μου, ελπίζω ότι θα της αρέσει! Όσο για τον Ζούμα προς το παρόν συγκεντρώνει 63% (δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση) Είναι πολύ νέα η Δημοκρατία εδώ… Παίζουν ρόλο πράγματα που δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε!
    @Αναστασία εγώ σε έχω βρει καιρό τώρα και θαυμάζω την δουλειά σου! Σε ευχαριστώ και καλώς ήρθες!
    @ Λίνα μου σε ευχαριστώ! Άλλαξα τις φωτογραφίες και φαίνεται καλύτερα το χρώμα!
    @ Κικίτσα όπως σου είχα πει θεωρούσα τις φωτογραφίες χάλια και γιαυτό τις τράβηξα από την αρχή… Πες μου τώρα δεν είναι καλύτερες? Θέλει μεγάλη προσοχή στον φωτισμό. Είχα τραβήξει με πολύ ήλιο που έπεφτε πάνω στο κολιέ. Σήμερα τις τράβηξα με έμμεσο φωτισμό και μου αρέσουν περισσότερο. Τι λες?
    @mmama! Thank you!
    @dim-και χρόνια πολλά και σε σένα και τα κορίτσια σου! Είναι δύσκολο να μιλήσω για την πολιτική στην Ν Αφρική. Είναι πολύπλοκη η κατάσταση… Άλλη κουλτούρα, άλλα προβλήματα, άλλες προοπτικές… Μια χώρα που μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της ζει με λιγότερο από 2 δολάρια την μέρα.
    @Αχτίδα μου, πολύ θα ήθελα να τα δω! Είναι πηγή έμπνευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τις εκλογές όπως λέει κι η Κική τα είπες όλα!!
    Όσο για το κολιέ υπέροχο,αν είναι για τη Νένα που ξέρω κι εγώ θα της αρέσει στα σύγουρα.
    Τώρα θα σου πώ κάτι για τις φωτό. Εγώ μέχρι πέρσυ δεν έπιανα μηχανή στα χέρια μου μέχρι που άρχισα την ενασχόληση με τα site και τα blogs.
    Τώρα ο γιός μου που έχει κάποια σχέση στοργής με το άθλημα με έμαθε ένα κόλπο για τις φωτογραφίσεις και μόλις το φτιάξω θα βγάλω φωτό και θα σου στείλω κι οδηγίες αξίζει τον κόπο για τις φωτογραφήσεις των κοσμημάτων σου.
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθή μου, σε ευχαριστώ! Κάθε βοήθεια δεκτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγγελική επειδή δεν έχω κάποιο άλλο τρόπο να σου στείλω περισσότερες φωτό ρίξε μια ματια εδώ που υπάρχει το softbox (http://www.flickr.com/photos/futureshape/page6/)
    Βασικά είναι η σελίδα του γιού μου με τις φωτογραφίες του.
    Αυτό λοιπόν είναι ένα χαρτόκουτο που του έσχεις αφαιρέσει τις πλευρές και στη θέση τους βάζεις ριζόχαρτο, το οποίο φωτιζώμενο από τα πλάγια ή από πάνω με καλό φως δεν επιτρέπει τις σκιές.Μπορείς στον πάτο του κουτιού να βάλεις εσύ ένα χαρτόνι ή ότι άλλο θέλεις για να τοποθετήσεις τα κοσμήματα.Δυστυχώς δεν έχω άλλο τρόπο να σου στείλω περισσότερες φωτογραφίες για να δεις κάποιες φωτογραφήσεις που έχουμε κάνει όταν ήμουν στην Αγγλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξανθή μου, σε ευχαριστώ πολύ! Είχα διαβάσει για το softbox σε ένα φωτογραφικό περιοδικό και τώρα το καταλαβα καλύτερα πως είναι! Το συζητούσα με την Κική μάλιστα προχθές! Μέσα στο μυαλό μου είσαι που λένε! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάω να δω κι εγώ το κουτάκι. Ωραίες οι νέες φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγελική κόλλησα και δεν ξέρω τι να πω. Συγκινήθηκα πολύ με τη στοργή σου. Δεν είναι μόνο που με σκέπτεσαι αλλά και που μου το δείχνεις. Ασφαλώς είναι υπέροχο! Και μόνο που είναι απ τ άξια χέρια σου. Αχ εσείς οι χρυσοχέρες τι μου κάνετε...
    Σοβαρά μιλώ. Εχω πολύ συγκινηθεί.
    Ευχαριστώ πολύ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νένα μου, έχω μεγάλη χαρά που σου άρεσε!
    Από κοντά είναι ακόμα καλύτερο! Περίμενε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πω-πω τι ωραία πράγματα είναι αυτά!
    Και να δεις τώρα που εμένα μου μπήκε μια ιδέα βρε Αγγελική μου.
    Αφού είσαι τόσο χρυσοχέρα (και ξέρω πως βοηθάς σε έναν καλό σκοπό εκεί στην Αφρική για τα παιδάκια που πάσχουν), γιατί δεν κάνεις έναν συνδυασμό αυτών των δύο πραγμάτων;
    Να φτιάξεις δηλαδή κοσμήματα ή άλλες κατασκευές οπως τα δαχτυλίδια για τα ποτήρια, και να τα αγοράσουν οι φίλες και φίλοι (γιατί και φίλους έχουμε που έχουν κυρίες και αγαπημένες) με την μορφή ενός μικρού bazzar, όταν με το καλό έλθεις στην Ελλάδα (ή εκεί που είσαι τώρα) και τα χρήματα να πάνε στον καλό αυτό σκοπό;
    Ιδέα ρίχνω...και έδαφος καλλιεργώ...γιατί κάτι καλό πρέπει να βγάζουμε μέσα από τούτην την μεγάλη Blogoσφαιρα.
    Σκέψου του!
    Φίλες και φίλοι της Αγγελικής μας, σκεφτείτε το και σείς.
    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πηνελόπη μου, το έχω σκεφτεί πολλές φορές!
    Όμως διστάζω να το προτείνω γιατί, καταλαβαίνεις, δεν θέλω να βάλω κανέναν σε δύσκολη θέση...
    Όμως θα ανοίξω την συζήτηση να δούμε την ανταπόκριση της συντροφιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μένει να κάνουμε την σκέψη...πράξη! Για να δούμε αν είμαστε καλές και στα πρακτικά. Που είμαστε δηλαδή, δεν το συζητώ καθόλου αφού πιάνουν τα χεράκια σου και κάνουν θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή