Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Αμέθυστος

Ο αμέθυστος είναι ένας πορφυρός χαλαζίας, και εμπεριέχει ποιότητες που βοηθούν τον στοχασμό και την ηρεμία. Λένε όσοι ασχολούνται με τις ευεργετικές ιδιότητες των λίθων.
Εμένα μου αρκούν οι αισθητικές ιδιότητες! Και της Πηνελόπης, που της αρέσει ιδιαίτερα! Συζητούσαμε μήνες πριν και μου είπε, ότι θα της άρεσε ένα κολιέ από αμέθυστο, που να φοριέται εύκολα και με πουλόβερ, αλλά να μην έχει μεταλλικά στοιχεία, που να της προκαλούν αλλεργίες! Θα έχει σχεδόν ξεχάσει την συζήτηση, αλλά εγώ το είχα στο νου μου...
Τελευταία, βρήκα αμέθυστο σε διάφορα σχήματα, σε ένα μαγαζί που αγοράζω πότε-πότε ημιπολύτιμους λίθους.
Για να διαλέξω άρχισα να σκέφτομαι το αποτέλεσμα... Για ένα μακρύ κολιέ, σκέφτηκα, ότι θέλει κάποιες μεγαλούτσικες πέτρες. Όμως δεν μπορούσα να πάρω μόνο ένα "μεγάλο" μέγεθος πέτρας, γιατί θα ήταν ασήκωτο σε βάρος (και στο "μάτι") . Πήρα λοιπόν δυο μεγέθη, για να γίνει κάποιος συνδυασμός και να ελαφρύνει από κάθε άποψη το αποτέλεσμα. Το ένα πολύ λεπτό για να αποτελέσει κάτι σαν αλυσίδα από πετρούλες και το άλλο κάπως μακρόστενο, μη συμμετρικό και αυτό, κοντά στους 2 πόντους στην μεγάλη διάσταση. Αλλά, σκέτος αμέθυστος σε ένα κολιέ θα ήταν μονότονο. Του πήρα λοιπόν και παρέα! Διάλεξα μια μικρή σειρά λίθων "black star stone"! Με απλά λόγια, αγόρασα κάποιο είδος χαλαζία, χρώματος μαύρου, που όταν πέφτει φως επάνω του, σχηματίζει "αστεράκια" μπλε, σαν χρυσόσκονη μπλε.
Πέρασα τα πετραδάκια σε ένα μακρύ συρματάκι, χωρίς κούμπωμα για να αποφύγω οποιοδήποτε μέταλλο. Το κομμάτι που είναι πίσω από τον λαιμό έχει μόνο μικρές πετρούλες. οι μεγάλες τοποθετήθηκαν εμπρός, μαζί με τις star stones. Στο εμπρός μέρος έφτιαξα μια "φουντίτσα" με 4 σειρές ελεύθερες από τα μικρά πετραδάκια. Και νάτο! Η φωτογράφιση δεν είναι πετυχημένη... Οι πέτρες δεν έχουν φωτογένεια... Χρειάζονται ειδικό φωτισμό, που δεν ξέρω να τον κάνω. Η παρακάτω φωτογραφία είναι κάπως... απαράδεκτη, γιατί την τράβηξα μόνη μου στον καθρέφτη, απλά την βάζω για να δείτε το μάκρος του κολιέ. Πηνελόπη, τι λες? Σου αρέσει?

22 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ όμορφες πέτρες και πολύ όμορφη η σύνθεση Αγγελική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο φίλη μου , έχω δαχτυλίδι με αμέθυστο γνήσιο, τον έφερα απο το Ισραήλ όταν είχα πάει στο κέντρο κοπής πολυτίμων λίθων.Εκεί να δεις πέτρες να τρελλαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο!!!Αγελική κάνεις θαύματα!!
    Στην κόρη μου αρέσει πολύ να κάνει μικροκοσμήματα από μικρή αλλά τώρα με τα ωράρια της δουλειάς δεν προλαβαίνει, αλλά δεν ξέρω και που;;; μπορεί να βρεί τόσο ωραίες πετρούλες στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγελικούλα, ο αμέθυστος είναι η πέτρα που αγαπώ πολύ, απο μικρή !
    μου αρέσουν τα χρώματα που βγάζει.
    κρίμα που δεν μπορεί η φωτο να αποδώσει την χρωματική του υπεροχή !

    πολύ ωραίο !

    ποτε θα αρχίσει η πώληση των κολιέ μέσω των νετ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λατρεύω τον αμέθυστο έχω ένα μακρύ κολιέ, μακρύ σα το δικό σου, με ολοστρόγγυλες πετρούλες, αλλά όπου δω αμέθυστο κολλάω, μου αρέσει και το χρώμα του, που ταιριάζει με το κίτρινο που το αγαπώ από παιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H τελευταία φωτό αφήνει να φανούν πολύ όμορφα τα χρώματα!!
    Πολύ πολύ όμορφο Αγγελικούλα μου, όπως και όλες οι δημιουργίες σου εξ άλλου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαντασικό χρώμα το αγαπημένο της κόρης μου
    Εγώ που δεν φοράω κοσμηματα αυτό θα το φορούσα Είναι υπέροχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική μου, σε ευχαριστώ! Συνήθως χρησιμοποιώ χάντρες και όχι πέτρες ή τις ανακατεύω! Για να κάνω την σύνθεση, μόνο με ημιπολύτιμους λίθους, τριγυρνούσα στο μαγαζί κάμποση ώρα, ζυγίζοντας (στο χέρι) σειρές αμέθυστου, «πλέκοντάς» τις για να δω πως είναι μαζί δυο μεγέθη, τι άλλη πέτρα θα πήγαινε κλπ. Όταν μετά περιγράφεις την σύνθεση μοιάζει απλό, είναι όμως αποτέλεσμα κάποιας διαδικασίας…

    Αχτίδα, πολύ θα ήθελα να δω ένα τέτοιο χώρο! Και όχι μόνο να τον δω, να μπορώ να πηγαίνω εκεί να μαθαίνω και να φτιάχνω!

    Ξανθή μου, εμένα όσα ξέρω με τις κόρες μου τα μάθαμε όταν… είμαστε μικρές! Στην Αθήνα μπορείς να βρεις υπέροχες πέτρες στο Σύνταγμα, στην Κολοκοτρώνη Περικλέους στο ύψος της Ρόμβης.

    Μαράκι και εσύ προτιμάς τον αμέθυστο? Εγώ δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω μια μόνη πέτρα! Όλες μου αρέσουν!
    Πωλήσεις? Λες?

    Γαστεροπλήξ ναι το κίτρινο με το μωβ είναι υπέροχος συνδυασμός!

    Έλενά μου, ναι μερικές φωτογραφίες πλησιάζουν την πραγματικότητα. Σ ευχαριστώ!

    Μαμά Βίκυ σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω Αγγελική μου.
    Στο έγραψα και κατ' ιδίαν. Το δαχτυλίδι αμέθυστος που ήδη έχω, είναι από τα πιο αγαπημένα μου, οπότε αν μου κάνεις την τιμή να αγοράσω κι' αυτό το κόσμημά σου, θα δέσει υπέροχα το όλο σετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία! Αφού σου άρεσε, Πηνελόπη μου, δεν μπορεις να φανταστείς πόσο χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγγελική,είναι υπέροχο τόσο σε σύνθεση όσο και σε χρώμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Eleni μου σε ευχαριστώ! Φιλιά και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι πολύ όμορφο, και ο συνδυασμός που έκανες και... όλο το πακέτο!
    Και μ' αρέσουν και οι φωτογραφίες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πέτρα μου! Είναι υπέροχο. Σκίζεις όπως πάντα και στα κοσμήματα. Καιρός να μας πουλήσεις τον κόπο σου να πιάνει τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πρέπει να μας γράψεις μια φορά γενικά για τις πέτρες που μπορείς να βρεις εκεί κάτω... πρέπει να έχει απίστευτα χρώματα.

    Φοίβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @elie σε ευχαριστώ! Οι φωτογραφίες είναι καλές μόνο στα macro Αυτές που δείχνουν όλο το κολιέ δεν αποδίδουν.

    @Νένα μου και εσύ είσαι οπαδός του αμέθυστου? Για πες τίποτα περισσότερο…
    Μακρύ? Νομίζω, ότι σου πάει κοντό σε διπλή σειρά!

    @ Φοίβη μου, πουλάνε πολλές πέτρες. Μάτι τίγρεως κίτρινο και κόκκινο, κοράλλια κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί, Garnet, Smokey Quartz, Quartz, Citrine, Emeralde, Onyx,
    κλπ κλπ Είναι πανέμορφα να τα δεις! Αλλά και τα χαντράδικα είναι τρέλα! Θα πάω με φωτογραφική μηχανή καμιά μέρα να βγάλω φωτογραφίες να σου δείξω! Δεν ξέρεις τι να πρωτο-διαλέξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρα πολυ ομορφο το κολιε, ειδικα το χρωμα ειναι φανταστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Μια καλή και μια ανάποδη σε ευχαριστώ!

    @Δημιουργία μου έχεις δίκιο ο αμέθυστοος έχει υπέροχο χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mεθυστικός ο αμέθυστος αλλά και το αποτέλεσμα!
    Μου αρέσει που "βλέπεις" το αποτέλεσμα και επιχειρείς! Γνήσιο, δημιουργικό feeling δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατερίνα με ξαφνάζεις ευχάριστα με τα παιχνίδια σου με τις λέξεις!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κοντό, κοντό. σίγουρα. Δε με λες καλή μου, γυρίσατεεεεεε? Πως περάσατεεεεεεεε? Εμείς μια από τα ίδια εδώ. Ευτυχώς καλύτερα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή