Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Βρώσιμα λουλούδια!


Σήμερα το λουλούδι της Δευτέρας είναι αφιερωμένο σε ένα βρώσιμο λουλούδι!
Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε ότι κάποια λουλούδια τρώγονται… Όλοι έχουμε δοκιμάσει τα κίτρινα λουλουδάκια των κολοκυθιών γεμισμένα με ρύζι, ή τυρί, μαγειρεμένα σε κατσαρόλα ή τηγανιτά.
Εδώ στα σούπερ μάρκετ πωλούν και άλλα είδη βρώσιμων λουλουδιών! Τα συγκεκριμένα είναι Nasturtium, ή Tropaeolum majus, ή Capucine, ή λουλούδια ενός είδους νεροκάρδαμου!



Η γεύση τους είναι πικάντικη, πιπεράτη και προσθέτουν μια χαρούμενη απόχρωση σε σαλάτες ή σε οποιοδήποτε πιάτο συνοδεύσουν! 
Μπορούν επίσης να γίνουν γεμιστά με τυρί κρέμα (τύπου φιλαδέλφεια) ανακατεμένο με στραγγισμένο φιλέτο τόνου (κονσέρβα) και ψιλοκομμένο άνηθο, χωρίς να μαγειρευτούν!


Τα λουλούδια που τρώγονται, όταν μπουν στο τραπέζι μας, μοιάζουν σαν να βάζουν πινελιές σε ένα καμβά! Συμπληρώνουν χρωματικά και γευστικά τα πιάτα μας! Άλλωστε στολίζουν υπέροχα και το μπλογκ της Μάρθας μας!
Καλή βδομάδα να έχουμε!

37 σχόλια:

  1. Θα ήθελα πολύ να δοκίμαζα ένα τέτοιο λουλουδάκι Αγγελική!
    Μια πολύ ιδιαίτερη και χρωματιστή πινελιά στο τραπέζι μας!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στέλλα μου! Αν δεις το λιγκ του έχω βάλει για το Nasturtium, θα δεις ότι το φυτό υπάρχει και στην χώρα μας. Ψάξε σε κήπους που ξέρεις ότι δεν ψεκάζονται και θα το βρεις!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Είναι αλήθεια πως τα άνθη από κάποια λαχανικά όπως το κολοκυθάκι φυσικά τα τρώμε κι εμείς εδώ, αλλά αυτά τα χρωματιστά λουλούδια που τρώγονται μάλιστα και ωμά, με ιντριγκάρουν πολύ!
    Καλημέρα και καλό μήνα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτεινούλα και εμένα όλα αυτά τα ασυνήθιστα με ιντριγκάρουν πολύ! Πρώτα τα αγοράζω και μετά ψάχνω να βρω πώς τρώγονται!:)
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Αγγελικη και Καλη εβδομαδα!
    Τι ωραιοι που ειναι οι καπουτσινοι! Δεν ηξερα οτι τους πουλανε σαν λαχανικο! Πολυ θα ηθελα να τα δοκιμασω!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρίνα! Στην Ελλάδα δεν τους έχω δει σε μαγαζί! Σε κήπους όμως τους έχω συναντήσει... Για να του δοκιμάσεις, δεν έχεις παρά να τους φυτέψεις! Τώρα που ξέρω ότι τρώγονται θα προσπαθήσω να τους καλλιεργήσω!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Θα με τρελάνεις εσύ με τα λουλούδια σου, χρώματα και αρώματα αρχικά..........τώρα ΚΑΙ γεύση!!!!!!!!!!! Είσαι φανταστική!!!!
    Φιλιά Λιλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίλα μου! Το θέμα πρέπει να το δούμε σφαιρικά! Χαχαχα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Ωραίες οι πληροφορίες για τα λουλούδια, αλλά και οι φωτογραφίες σου
    είναι σκέτη απόλαυση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ράνια μου! Οι φωτογραφίες είναι το θέμα, όλα τα άλλα είναι συμπληρωματικά!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Εκτός από τους κολοκυνθοανθούς δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο λουλούδι!
    Έτσι όμορφα όπως τα βλέπω δεν μου πάει η καρδιά μου... ίσως να τα χρησιμοποιούσα ως διακοσμητικά στοιχεία σε μια σαλάτα, αλλά δεν νομίζω ότι θα δοκίμαζα. Έχω τα κολλήματα μου τελικά :)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ερμιόνη μου! Έχω και εγώ κάποια τέτοια-διαφορετικά κολλήματα (πχ δεν δοκιμάζω κρέας άγριων ζώων), όμως με το φυτικό βασίλειο είμαι πιο άνετη!:)
      Με άλλα λόγια σε καταλαβαίνω!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Πολύ μου αρέσει η ιδέα πορτοκαλοκόκινων λουλουδιών στη σαλάτα μου. Ευχαρίστως θα τα δοκίμαζα. Πανέμορφες οι φώτο σου!
    Πολλά φιλιά στη Ν. Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες πόσο χαριτωμένα είναι? Στολίζουν ότι ακουμπήσουν!
      Ευχαριστώ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Αγγελική μου, πάντα με εκπλήσσεις με τις αναρτήσεις σου! Τις απολαμβάνω!
    Η σημερινή είχε και χρώματα υπέροχα! Τελικά αυτά τα λουλουδάκια είναι οι καπουτσίνοι; Και βέβαια δεν ήξερα ότι τρώγονται!
    Κι εδώ γνώρισα κάτι παράξενες συνήθειες θα τις γράψω εν καιρώ.
    Η επόμενή μου ανάρτηση θα μοιάζει συνέχεια της δικής σου και σου την αφιερώνω από τώρα!
    Καλό μήνα!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Μου κέντρισες την περιέργεια Ελένη μου! Περιμένω με χαρά!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Μπράβο!! Πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου Αγγελική όπως πάντα!
    Εννοείται πως θα δοκίμαζα τα λουλούδια? Γιατί όχι δηλαδή? Τα άλλα που ανέφερες γιατί τα τρώμε? Ακόμα και από τον κρόκκο κοζάνης τρώμε τους στίμονες (ΣΑΦΡΑΝ)!!

    Όπως πάντα όμορφες και οι φωτογραφίες σου!!!

    Φιλιά πολλά εκεί μακρυά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Χρυσαυγή μου! Τον κρόκο δεν... τον είχα στα βρώσιμα! Καλά και άλλα λουλούδια χρησιμοποιούμε (πχ τα χαμομήλια,τα τριαντάφυλλα για γλυκό, την λεβάντα, και άλλα που τώρα δεν μου έρχονται!) και το θεωρούμε κανονικό!
      Ευχαριστώ
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Παλιότερα είχα δει ανάρτηση της βασιλικής (Royal) με βρώσιμα άνθη κάτι σαν πανσέδες αν θυμάμαι καλά. Το συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω αλλά το χρώμα του είναι υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ξανθή μου! Τρώγονται οι πανσέδες! Τους πουλάνε και αυτούς, όπως και κάτι άλλα λουλούδια σαν τα κινέζικα γαρίφαλα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Γεια σου Αγγελική...ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου...από εμφάνιση σχίζουν τώρα μένει να τα δοκιμάσουμε και στην γεύση...!
    Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βεβαιώνω ότι έχουν πολύ ενδιαφέρουσα γεύση! Πικάντικη! Αν τα βρεις περιμένω εντυπώσεις!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Προτιμώ να τα βλέπω...για τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου χρόνια πολλά και από εδώ! Οπτικός τύπος είσαι και δεν σου φαινόταν!!!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. ΧΡΩΜΑ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ...ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!!!!!!!!!ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομορφα σε σαλάτα που θα είναι! Τον καπουτσίνο τον διάβασα κάπου τελευταία, οι πανσέδες, οι βιολέτες επίσης τρώγονται και αυτό που με έχει παραξενέψει και θα ήθελα να δοκιμάσω κάποτε είναι οι μαργαρίτες που τις κάνουν και ομελέτα! Φιλιά Αγγελική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Έφη μου, οι πανσέδες τρώγονται και οι βιολέτες. Τις μαργαρίτες θα τις φοβόμουν γιατί προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. Μου άνοιξες την όρεξη... Όχι ότι χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια... χαχαχα!
    Φιλάκια πολλά, Αγγελική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι κάνουν τα χρώματα... Μας ανοίγουν την όρεξη! Αυτά φταίνε, το λέω!
      Φιλάκια κουταλάκι μου!

      Διαγραφή
  16. Πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα ένα τέτοιο λουλουδάκι! Να είσαι καλά Αγγελική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και βρώσιμα και πανέμορφα! Μα τι χρώμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σας ψαχνω να βρω προμηθευτη για βρωσιμα ανθη.Μπορειτε να με βοηθησετε.Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να τα βρεις αλλα η τιμή τους ειναι πολυ τσιμπημένη!!!

      Διαγραφή
  19. Αντωνία μου δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω! Στην Ν Αφρική που ζω τα πουλούν στο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω απο που τα προμηθεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή