Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το βραχιόλι μου!


Όποτε μιλάω με φίλες για κατασκευή κοσμημάτων, πάντα τις συμβουλεύω πριν αγοράσουν καινούργιες πέτρες, χάντρες, κουμπώματα για να φτιάξουν ένα νέο κόσμημα, να ρίξουν μια ματιά σε παλιά κοσμήματα, που τους έχουν χαλάσει, ή τα έχουν βαρεθεί!
 
Το καινούργιο μου βραχιολάκι στηρίχτηκε στο υπέροχο κούμπωμα ενός χαλασμένου κοσμήματος της  πεθερούλας μου! Όσο ήταν καλά και μπορούσε, μου χάριζε καινούργια δώρα, εκπληκτικής αισθητικής και όποτε της ζητούσα κάτι χαλασμένο, ντρεπόταν να μου το δώσει! "Άστο αυτό, να σου πάρω ένα καινούργιο!" "Ε, αφού επιμένεις...Πάρε το" κατέληγε τη συζήτηση, μάλλον στενοχωρημένη, που δεν της έκανα το χατήρι να με "...κακομάθει" εντελώς...


Το υπέροχο αυτό κούμπωμα στα χέρια μου πήρε πρόσφατα νέα ζωή σαν κόσμημα, δεμένο με τριπλή σειρά μαργαριταράκια water fresh σαν βραχιόλι!



Μη παραξενευτείτε αν σας το δείξω σε λίγο καιρό σε άλλη μορφή... Αυτό είναι το ωραίο όταν φτιάχνεις μόνη σου τα κοσμήματά σου! Μπορείς να παίζεις ξοδεύοντας ποσά, της τάξης των 10-15 ευρώ, ίσως και λιγότερα...


Μου αρέσει πολύ αυτό το εντελώς κλασσικό κόσμημα! Κυρίως έχει συναισθηματική αξία για μένα, γιατί το πιο όμορφο κομμάτι του το φορούσε ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο!

40 σχόλια:

  1. Αριστούργημα....
    Και αυτό το μοίρασμα passing from loved ones to loved ones με τρελαίνει ....
    Φιλί και σε θαυμάζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πόπη μου! Δεν είναι πολύ γλυκό? Η προσφορά είναι χαρακτηριστικό των μαμάδων!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Πανεμορφο κουμπωμα, πανεμορφο βραχιολακι
    Την συμβουλη σου την ακολουθησα Αγγελικη μου και εχω μαζεψει απο φιλες και γνωστές ομορφα υλικα από κοσμηματα που δεν φορουν. Αρκετα εχουν αξιοποιηθεί.
    Τα υπολοιπα περιμενουν.Χρονοοοοοοο θελωωωωωωωω
    Δε φιλω
    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα μου, τα παλιά κοσμήματα κρύβουν μικρά αριστουργηματάκια! Αμαρτία να μένουν αναξιοποίητα! Αυτό με τον χρόνο... είναι ένα εμπόδιο! Ελπίζω να έχεις γράψει "Σε φιλώ" γιατί αυτό θέλω να κάνω και εγώ!:))
      ΣΣΣΣΣε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Χα χα ο δαιμων, ας οψεται ο δαιμων Αγγελική μου...
      Σε φιλω, καλο ΣΚ
      ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ

      Διαγραφή
    3. Δεν πέρασε από τον νου μου το αντίθετο!!!!
      Καλή ξεκούραση και διασκέδαση!

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή η πεθερά σου Αγγελική!!
    Και τέλειο το κόσμημα που έφτιαξες.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι πολύ γλυκός άνθρωπος! Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Έγινε ένα πανέμορφο και αρχοντικό κόσμημα Αγγελική μου... μπράβο σου!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερό Αγγελική μου όταν υπάρχει μεράκι και φαντασία τίποτα δεν πάει χαμένο.Να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ροδάνθη μου, και η δημιουργικότητα αναπτύσσεται όσο την καλλιεργείς!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο και πολύ καλαίσθητο κόσμημα.
    Συμφωνώ για όσα λες σχετικά με την κατασκευή κοσμημάτων!! Συμφωνώ και επαυξάνω!! Το κέρδος που έχουν τα μαγαζιά όταν πωλούν τα κοσμήματα είναι πραγματικά υπέρογκο. Αν τα φιάξουμε μόνες μας γλιτώνουμε πάρα πολλά χρηματα, συν του ότι τα κάνουμε όπως τα έχουμε φανταστεί!!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χρυσαυγή μου! Τα μαγαζιά έχουν άλλα έξοδα: νοίκια, μισθούς, εφορίες, και τι δεν έχουν... Εμείς που δεν τα κάνουμε παρά για να χαιρόμαστε και να φοράμε κάτι του γούστου μας προφανώς δεν πρέπει να ξοδεύουμε πολλά!
      Σου στέλνω πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφο Αγγελική.
    Και του ΄κούμπωμα είναι εξαιρετικό. Πολύ σικάτο βραχιόλι.
    Αμα πιάνουν τα χέρια σου...

    Καλοφόρετο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Μάριον! Για τα κοσμήματα αυτού του τύπου δεν χρειάζεται να "πιάνουν τα χέρια". Χρειάζεται να διαθέτεις χρόνο, να έχεις υπομονή και για όποια λεπτομέρεια θες... μπορούμε να το συζητήσουμε, για να βοηθήσω με φωτογραφίες να δεις με λεπτομέρειες πως γίνεται!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Βρε Αγγελική, δεν πετάγεσαι μια σταλιά κι από δω να κάνεις κανένα φωτογραφικό οδοιπορικό που σ' αρέσει, με μάθεις κι εμένα να φτιάχνω πραγματάκια; Ε; Για σκέψου το λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, μην επιμένεις, μην επιμένεις (δις) Προς το παρόν δεν θα κουνήσω από εδώ για να σώσω τον γάμο μου!!!! (μετά βλέπουμε...)
      Λες, να είναι πιο ρεαλιστικό, να ξαναρχίσω τις αναρτήσεις πώς φτιάχνεται βήμα βήμα?

      Διαγραφή
  9. Αχ σε ζηλεύω που μπορείς και φτιάχνεις τόσο ωραία πραγματάκια μόνη σου. Εμένα το χέρι μου δεν πιάνει καθόλου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι μου! Καιρό είχαμε να τα πούμε! Νοτούλα μου, κάνεις τόσα και τόσα καθημερινά ώστε και να μη φτιάχνεις βραχιολάκια, δεν χαλάει ο κόσμος!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα, τι όμορφο κούμπωμα!!!! Και το έκανες ένα πολύ όμορφο βραχιόλι!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μανουσίνα μου! Χαίρομαι που σου αρέσει!
      Φιλάκιααααααα

      Διαγραφή
  11. Είναι πραγματικά υπέροχο το βραχιόλι σου! Πολύ αρχοντικό! Ειλικρινά αναρωτιέμαι πόση ώρα σου πήρε να το φτιάξεις... Εμένα δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου για τέτοιες δημιουργίες. Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sundayspoon, σε ευχαριστώ πολύ! Έχω δέσει μερικά κολιέ με κόμπους και δεν αργώ τόσο όσο παλιά. Δεν με απασχόλησε πάρα πολλές ώρες. Όλο με τα δεσίματα και το σχέδιο (αυτό με καθυστερεί) μου πήρε 3-3 1/2 ώρες! (έχω κάνει και τα λαθάκια μου) Όχι μαζεμένες γιατί όλο και κάνω παράλληλα κάτι άλλο... Άμα σου αρέσει να το κάνεις θα μπορέσεις. Δεν χρειάζεται δεξιοτεχνία. Μόνο υπομονή και κυρίως να το γουστάρεις!

      Διαγραφή
  12. Γεια στα χεράκια σου Αγγελικούλα!
    Τι να πω... μεγαλούργησες πάλι! Πάρα πολύ κομψό το βραχιόλι σου!
    Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ! Καλό ΣΚ και σε σένα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα, Αγγελική μου!

    Είσαι καταπληκτική! Ασχολείσαι με πολλά κι αυτό είναι υπέροχο. Καταπληκτικό το κούμπωμα και μου άρεσε, όπως το εφάρμοσες σε βραχιόλι! Αλλά και σε κολιέ θα ήταν υπέροχο με μικρά μαργαριτάρια-λέω εγώ!
    Μου άρεσε επίσης και το κολιέ της Annette. Τι συνδυασμός χρωμάτων!
    Μια ερώτηση: εσωτερικά στα κολιέ, τι υλικό χρησιμοποιείς;
    Έχω φτιάξει κι εγώ πολλά και πρέπει κάποτε να σας τα δείξω, ίσως όταν παύσω να μαγειρεύω!!! Έχω και ειδικό blog αλλά δεν το έχω δημοσιεύσει ακόμα!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σ ευχαριστώ! Χρησιμοποιω ατσαλοσυρμα για κοσμηματα που εξωτερικα εχει πλαστικο περιβλημα, παχους περιπου 1 χιλ Εχω προβλημα με την συνδεση μου. Φιλακια

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ, Αγγελική μου!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Αγγελική,
    Θα μου επιτρέψεις να σου απευθυνθώ στον ενικό,μιας και είμαι -νομίζω για χρόνια,αυτή την αίσθηση έχω- καθημερινή επισκέπτριά σου.Σε παρακολουθώ και χαίρομαιμε το πολύπλευρο ταλέντο σου.Καλλιτεχνική φύση στην κυριολεξία....Και κάθε σου έργο είτε φαγητό είναι είτε κόσμημα είναι φτιαγμένο με ιδιαίτερη καλαισθησία αποκαλύπτοντας την ομορφιά της ψυχής σου.
    Δε σου κρύβω ότι αυνεπαρμένη από τα κοσμήματά σου άρχισα δειλά δειλά να κάνω τα πρώτα μου βήματα και εγώ.Ιδιαίτερα χρήσιμες μου ήταν οι προηγούμενες αναρτήσεις σου και νιώθω την ανάγκη να σε ευχαριστήσω που τα μοιράζεσαι μαζί μας.Αγαπώ πολύ τις πέτρες αλλά στην πόλη μου δυστυχώς είναι περιορισμένες οι δυνατότητες να προμηθευτώ.Μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις πληροφορίες για Αθήνα,όπου σπουδάζουν οι κόρες μου καιτην επισκέπτομαι συχνά;
    Να είσαι ευλογημένη
    φιλιά
    paptou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Paptou διαβασα το σχολειο σου και σ ευχαριστώ :-) Εχω ενα προβλημα με την συνδεση μου στο ίντερνετ, θα σου απαντησω αναλυτικα μολις συνδεθώ κανονικά...
    Καλο σαββατοβραδο! Φιλιά απο Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγγελική
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Θα αναμένω.
    Να έχεις μια καλή βδομάδα
    φιλιά
    paptou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Paptou!Συνεχιζω να μην εχω συνδεση στο νετ:((
      Γιαυτο που με ρωτησες για να αγορασεις ημιπολυτιμους λιθους ή μαργαριταρια, πρεπει να εχεις υποψη σου οτι λείπω χρονια απο την Αθηνα και αγοραζω υλικα απο Αφρικη. Πριν φυγω αγοραζα απο την περιοχη του Συνταγματος. Ειχε πολλα μαγαζια στην Περικλεους. Ιδιαιτερα ο Στεφος (στην Περικλεους 40) ειχε μεγαλη ποικιλια. Όμως δεν ξερω αν οι τιμές του ειναι καλές ή αν υπαρχουν καλύτερα μαγαζιά τωρα πια...
      Σου ευχομαι καλή βδομαδα!
      Φιλακια

      Διαγραφή
  17. Ευχαριστώ, ευχαριστώ από καρδιάς.Δεν έχω καθόλου εικόνα ανάλογων καταστημάτων πέραν αυτών που είναι στο Μοναστηράκι τα οποία όμως δεν έχουν και τίποτε αξιόλογο.Οπότε χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Την επόμενη φορά που θα ανέβω Αθήνα θα κάνω τις επισκέψεις μου για υλικά.
    Ευχαριστώ πολύ και πάλι και εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργική και να μας δίνεις ιδέες
    φιλιά.
    paptou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paptou νομίζω ότι τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι έχουν μόνο χάντρες και συνήθως κακής ποιότητας κουμπώματα, πετονιές κλπ Άσε που τις πουλάνε πολύ ακριβά για την ποιότητά τους... Η Περικλέους, στην περιοχή κοντά στο Σύνταγμα, έχει καλύτερα καταστήματα για υλικά κοσμημάτων με μεγάλη ποικιλία από πέρλες και ημιπολύτιμους. Έχουν επίσης ασημένια ή επίχρυσα εξαρτήματα για να δεθεί ένα κόσμημα. Τα εξαρτήματα αυτά είναι καλύτερα από τα απλά μεταλλικά γιατί δεν προκαλούν αλλεργίες σε ευαίσθητους χρήστες! Επίσης ρωτώντας εκεί θα στείλουν και σε εργαστήρια που κάνουν κολλήσεις (ασημοκόλληση)ώστε να μπορέσεις να ολοκληρώσεις ένα αξιόλογο κόσμημα, όπως το ονειρεύτηκες!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Αγγελική,καλημέρα,
      Είσαι πολύτιμη!!!!Ευχαριστώ από καρδιάς και πάλι για τις πληροφορίες.Και βέβαια θα τις αξιοποιήσω.Παρατηρώ τα έργα σου και αναρωτιέμαι αν είσαι αυτοδίδακτη ή παρακολούθησες κάποια μαθήματα.Τόσο όμορφα.....
      Να έχεις μια όμορφη Κυριακή και μια καλή εβδομάδα
      πολλά φιλιά
      paptou

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Αγγελική...μου έδωσες πολύ καλή ιδέα για τα παλιά κοσμήματα και την μεταμόρφωση τους, υπάρχουν αρκετά στα συρτάρια μας.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρυσοχέρα!!!!! Ωραία ιδέα η "ανακύκλωση" παλιών κοσμημάτων. Σε έβαλα σε ένα βραβειο-παιχνιδάκι, άμα έχεις χρόνο (και δεν τα έχεις ήδη παραλάβει).
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή